Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (156)

argenson 

všechny recenze uživatele

Po letitých zkušenostech, co předváděla v poslední době, měl jsem tendenci přistupovat k Jiřině Bohdalové skepticky. Nakonec jsem to přijal smířlivě a uznávám, že na svůj věk to uhrála výborně. Krom toho v rolích hodně bohatých bab je dokonalá (vzpomeňme Návštěvu staré dámy). Příběh je chvilkama nudnej, místy přitaženej za vlasy, ale jako celek to má solidní vývoj podpořenej adekvátní hudbou. Kromě Bohdalové výborní Vetchý, Piškula, Preiss. Malinko mě srala Vilhelmová, což mě překvapilo, u ní se mi to nestává. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak Rákosníček vypustil rybník.. Lidé si jsou schopni provést horší věci i kvůli mnohem menším penězům, takže téma je velmi aktuální, jenže to by z toho nesměl Zelenka udělat komédii spíchnutou horkou jehlou. Postavy Vilhelmové a Hrušínského byly jen trapné karikatury, zmateně hrající Vetchý působil, že se každou chvíli rozbrečí, snaha o humor působila kontraproduktivně a o nějaké psychologii postav nemůže být řeč. Jiřina poprvé na dozorčí radě nebo zásahovka v akci byly už jen takové třešničky na žluklém narozeninovém dortu, který mohl chutnat mnohem lépe, kdyby se přehnaně oddaný kuchař držel receptu dobře napsaného dramatu. Nu co, buďme rádi, že se nenaplnil můj předpoklad a Piškula na konci nezatančil waltz s handicapovanou slečnou na vozíku.. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Jaj, až jsem se leknul. Nejprve ze samotné Jiřiny Bohdalové….možná se mnou nebudete souhlasit, ale poslední roky už prostě nejsou její. A pak i ze samotného příběhu……líbilo se mi přirovnání k epizodě ze Života na zámku. Paní Jiřinu už jsem zmiňoval. Vetchý nemá co hrát. Vilhelmová snad paroduje své předešlé role. Černobíle karikaturní postavy. Dialogy jak z telenovely. No prostě stará Niklová hadr. Snad jen uhlazený „dobrý člověk“ Preiss se nemusí stydět vyjít ven na ulici. Najednou rána z čistého nebe a v druhé polovině rozehrává Zelenka solidní psychologické drama…..na televizní produkci velmi zdařilé. Černobílé postavy zůstávají černobílými, ale Vy už k nim zaujímáte stanoviska. Jejich konání vás vtahuje do dění a Vy si vybíráte, jaký dres oblečete. Chtělo to vydržet úvodní rozpaky a nakonec každý milión dobrý. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony dobré (Vetchý v roli slabocha, který tzv. slabochem být nechce a tak se ocitá ve slabošské křeči, která ovšem působí skoro až jako karikatura, Jiřina Bohdalová jako Jiřina Bohdalová, standardní Preiss, Dulava jako slizký právník - dejte mu taky něco jiného než zmrdy, hrát přece umí skvěle) , ale ten scénář, au, au, to bolí. Jedno klišé se vrství na druhé, pozorný divák zná rozuzlení již po 20 minutách, bída s nouzí. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem klasická záležitost - film o penězích, lásce a dobrých skutcích. Ničím výjimečný počin, kterému nejvíc ubližuje to, jak dává okatě najevo, že přijde drama a emoce a je to pak zbytečně přepjaté, otázkou zůstává, proč zrovna tohle bylo vybráno jako oslava herectví Jiřiny Bohdalové k jejím pětaosmdesátinám. Zdeňku Zelenkovi (ten je díky kameramanovi Martinu Šecovi poprvé méně okatě televizní) už ale hraje ve filmech více jak dvacet let a z této pasti se už budou těžko dostávat. Ondřej Vetchý hraje podobnou postavu jak v Babím létě, ale poprvé jsem ho viděl herecky trochu bezradného. 50%. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Snímek se natáčel v Praze např. u Městského soudu ve Slezské ulici, psychiatrické klinice v Dobřanech, zámečku v Trnové nebo továrně Linet ve Slaném. Zámeček Trnová je ve vlastnictví bývalého ministra financí Ivana Pilipa a jeho manželky Lucie, kteří jej pronajímají k soukromým akcím. Natáčelo se i v psychiatrické léčebně Kosmonosy. (rakovnik)
  • Filmovalo se i v restauraci LA BOCA v Praze v Truhlářské ulici. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Jako scenárista musel Zdeněk Zelenka sladit vývoj filmového příběhu s právní procedurou, která se týká zbavení svéprávnosti, takže byl vděčný za rady exministra zdravotnictví Ivana Davida i advokáta Tomáše Sokola. (rakovnik)

Reklama

Reklama