Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (297)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný mix romantiky a melodrámy, ktorá ale našťastie od tých Kórejských nekončí tragicky. Ale dojať dokáže rovnako intenzívne. Pritom romantický rozbeh filmu je taký príliš obyčajný. Korenie tomu dodávajú len Pakistánske korene hlavného hrdinu. Ale v momente keď sa film nečakane prepne do drámy, tak to začne získavať poriadne grády, ale pritom to je naďalej stále aj dostatočne vtipné. Akurát s jedinou výnimkou a to sú stand-up výstupy hlavného hrdinu. Čo je trochu divné, keďže Kumail Nanjiani sa podieľal aj na scenári celého filmu, tak nejaké nadanie na humor mať musí, ale asi ho len nevie poriadne podať. Našťastie je celkom sympaťák a mimo humoru, ktorý dostatočne obstarávajú ostatné postavy, je v pohode. Chémie medzi ním a roztomilou Zoe Kazanovou funguje skvele. Takisto ma bavili rodičia jej postavy. Odzbrojujúco úprimná Holly Hunterová a manžel pod papučou Ray Romano. Takže po tuctovom rozbehu film neustále gradoval až do skvelého finále. Dávam spokojných. CZ dabing sa tiež vydaril. 8/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalšie politicky korektné dielko, ktoré chce prilákať na dávno vyvrátené teórie, že multi kulti je super a nie každý moslim je terorista. Aj preto sa tento film asi ocitne na výplatnej listine homoakademikov a bude do nebies chválený. Ono nebol celkom zlý, má svoje vtipné miesta, ale celkový dojem fádnosti u mňa prevyšuje. Navyše ten pakoš vôbec nevie hrať. Ale aspoň sme sa naučili, že Pakistan je jeden z najväčších vývozcov bavlny a betónu na svete. Doteraz som mal za to, že je v popredí len v ekonomickej migrácii. ()

Reklama

Lanark 

všechny recenze uživatele

Z pohledu originality ve výběru tématu, nebo přístupu k žánru je na tom film pěkně blbě. Děj ani postavy vás nemají šanci překvapit. Jedna jediná věc, která film tahá z nudy a šedi podprůměru jsou dialogy. V tom smyslu, že v 99 % podobných filmů mají postavy v každé chvíli přesnou, výstižnou a vhodnou odpověď na jakoukoliv otázku, případně pohotovou reakci na jakoukoliv situaci. Vždy mne to iritovalo a sráželo to v mých očích uvěřitelnost postav. V Pěkně blbě nicméně postavy zaskočeně blábolí, tváří v tvář překvapení plácají nesmysly, vzájemně se argumentačně faulují, případně nastává trapné ticho. Tedy tak, jak by reagoval v podobných situacích normální člověk. Za to zaslouží Kumail dík a aspoň ty 3*. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Milé, příjemně uvolněné, poměrně chytré, chvílemi velice dojemné. Zmínky a narážky na Pakistán, život muslimů a Islám obecně jsou trefné, vtipné a celkově hodně působivé. Imho nejsilnější momenty filmu. Bohužel to hodně trpí přehnanou délkou, kvůli níž zejména druhá polovina výrazně ztrácí tempo a stává se tak dlouhým a nepříliš záživným čekáním na sice hezký, ale nepřekvapivý konec. 60 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to komedie, ale melodrama s občasným problesknutím humoru. Je mile a vtipně natočené, dialogy jsou přirozené, jako se málokdy vidí. Všechny postavy snímku jsou sympatické, jen prezentují odlišné postoje, což by ale člověk měl přijmout, protože všichni svět nevidíme stejně. Různé úhly pohledu představují odlišnou kulturu a výchovu, odlišné zvyky i tradice, ale v žádném případě to nejsou tradice a zvyky odsouzeníhodné. Jsou jen prostě jiné. Když rodina trvá na tom, aby si syn vzal výhradně pákistánskou dívku, tak má své důvody, které sice v naší společnosti neplatí, ale není důvod je za to odsuzovat. Když jsou američtí rodiče zaražení pákistánským nápadníkem dcery, tak se jejich obavy dají pochopit. Všichni prezentují své postoje jasně, srozumitelně, ale jak se nakonec ukáže, ne bigotně. Jediná nepříjemná osoba je náhodný návštěvník klubu, kterého ale dokonale setře matka dívky a zároveň si při tom uvědomí i něco o sobě. Je to moc milý film, hlavní dvojice je příjemně obyčejná a přitom roztomilá. Proč dávám jen průměr? Ten film je fajn, ale neohromuje. /27. 7. 2017/ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)
  • Hádka medzi Emily (Zoe Kazan) a Kumailom, po tom čo Emily objavila fotky žien, sa naozaj nestala. Skutočná Emily sa ale nechala počuť, že, to že ju Kumail nechcel predstaviť rodine vyvolávalo v ich vzťahu napätie. (lebarbo)

Reklama

Reklama