Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (297)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povedených vztahových komedií není nikdy dost. Pokud se navíc nejedná o žánr přiblblé hollywoodské romantické rádoby komedie dokáže takový snímek i poměrně snadno přilákat mou pozornost. Tak se také stalo v příběhu Kumaila a Emily. Divák sleduje vyprávění, ve kterém to s těma muslimama nebude zase tak žhavé. Náš hrdina se musí vzbouřit proti zavedené pakistánské tradici dopředu sjednané svatby. Nejvíce se mě líbily scény, ve kterých je se svou rodinou a špatné nejsou ani ty s rodinnou Emily. Co je naopak na pěst jsou Stand up výstupy, které mě nikdy v životě nikde nebavily. Jedinou světlou vyjímku tvoří DeNirovka Král Komedie. Abych ovšem neodbíhal. Napnutý jsem byl až do konce, přestože stopáž byla, jak už tomu tak bývá v apatowkách, opět přestřelená. Hlavní hrdina je pořádný kus sympaťáka. Aby taky ne, když hraje sám sebe :) 75% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* před filmem byste se měli připravit na to, že jde o nezávislý kousek, což je od začátku vidět a liší se stylem od běžných romantických komedií. Má trošku rozvláčný rozjezd, ale pak už to stojí za to. A i když je v hlavní roli stand-up komik, tak žádné břichobolné vtipy nebudou na pořadu dne. Jinak však nepřijdete o nevtíravý humor, trošku netradiční romanci a hlavně se dozvíte hodně o Pákistánu ;-). Za sebe musím říct, že jsem se bavil dostatečně a za to dostává ode mě 4 hvězdičky ... a jestli hlavní dvojice bude spolu, tak na to si musíte počkat až do poslední minuty filmu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Semi-autobiografická lovestory amerického komika Kumaila Nanjianiho je spletencem žánrů, motivů a kvalit. I když v popředí stojí jeho romance s Emily (Zoe Kazanová), nejupřímnější komedie vychází z okamžiků, kdy se řeší Kumailův etnický původ a tradice. Neočekávejte ale záchvaty smíchu, Pěkně blbě totiž zakládá hlavně na humoru, který vychází z toho, že se postavy dostaly do trapné situace a teď ji mlčky, s tupým výrazem řeší. Ve své podstatě je to takový Master of None ve filmu, jen možná ještě o něco realističtější, ale zároveň možná až příliš natahovaný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to komedie, ale melodrama s občasným problesknutím humoru. Je mile a vtipně natočené, dialogy jsou přirozené, jako se málokdy vidí. Všechny postavy snímku jsou sympatické, jen prezentují odlišné postoje, což by ale člověk měl přijmout, protože všichni svět nevidíme stejně. Různé úhly pohledu představují odlišnou kulturu a výchovu, odlišné zvyky i tradice, ale v žádném případě to nejsou tradice a zvyky odsouzeníhodné. Jsou jen prostě jiné. Když rodina trvá na tom, aby si syn vzal výhradně pákistánskou dívku, tak má své důvody, které sice v naší společnosti neplatí, ale není důvod je za to odsuzovat. Když jsou američtí rodiče zaražení pákistánským nápadníkem dcery, tak se jejich obavy dají pochopit. Všichni prezentují své postoje jasně, srozumitelně, ale jak se nakonec ukáže, ne bigotně. Jediná nepříjemná osoba je náhodný návštěvník klubu, kterého ale dokonale setře matka dívky a zároveň si při tom uvědomí i něco o sobě. Je to moc milý film, hlavní dvojice je příjemně obyčejná a přitom roztomilá. Proč dávám jen průměr? Ten film je fajn, ale neohromuje. /27. 7. 2017/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od Nabúchanej ma žiadna Apatowina natoľko nezaujala, ako práve Big Sick. Originálny námet pre romantickú komédiu, i keď tých stand-up vtipov mohlo byť viac. Ale nekorektný vtip o 11. septembri fakt potešil... Tvorcovia si na seba zobrali celkom slušné sústo, pretože skutočne netušíte, ako sa tieto komplikované vzťahy môžu nakoniec vyvŕbiť a je iba dobre, že viaceré veci ostali otvorené a nešlo sa cestou akéhosi náhleho precitnutia smerujúceho k jednoznačnému happy endu. Obaja herci sú perfektní, chémia funguje, nepôsobia ako zo žurnálu a keďže produkoval Apatow, tak sa neriešili nejaké morálne dilemy ohľadom sexu na prvom rande, čo je tiež iba dobre. Vlastne všetky rozhodnutia v tomto filme sú správne. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Komedie vypráví skutečný příběh populárního amerického komika, který ve filmu hraje sám sebe. (Zdroj: Aerofilms)
  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)

Reklama

Reklama