Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Neveril som, že Wolverine Lerman počas filmu dospel, darmo vyzeral ako zanedbaný Jared Leto. Tvorcovia sa snažili využiť kontrast mladíckeho vzhľadu s jeho reálnym vekom na to, aby mohol hrať postavu v puberte aj v dospelosti, no vyzretý prejav mu ešte moc nešiel. Napriek tomu som scenáru zožral všetky návnady a tešil som sa na odhalenie tajomstiev jednotlivých dejových línií. Vo filme zhorelo dosť príbehov. Jeho scenár by som k nim však nepridal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trochu zdlouhavý příběh o tom, jak se Sidney Hall ztratil a jak se hledal. Mladý, nadějný a velmi talentovaný autor, do toho nějaké osobní problémy, ten příběh se skoro píše sám, a popravdě to není tak skvělé, jak by to skvělé chtělo být. Po nějaké době už mě trochu unavovalo některé postavy sledovat. ()

Reklama

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě mile potěší, když tady na čsfd narazím na film, který mě nějakým způsobem zaujme (popisem nebo trailerem), a já nakonec zjistím, že se za tou svrchní informační fasádou skrývá ještě mnohem zajímavější myšlenka/vyznění. Stejně jako tady u „vytracení Sidneyho Halla“ podle mě nejde primárně o tajuplné zmizení talentovaného spisovatele, jako o pokus o náhled do hlavy zadumaného teenagera, kterému se nějakým způsobem podařilo vytvořit něco, kvůli čemuž si o něm okolí myslí, že má skutečný dar. Tento stavební kámen příběhu se tvůrcům podařilo postavit typologicky přesným výběrem Logana Lermana, kterému však jeho chlapecký vzhled docela brání prodat druhou polovinu filmu, která je o jistém „konfliktu“, kterým si projde v následujících letech své kariéry. Tady bych viděl problém, proč má půlka uživatelů problém to ohodnotit na stěží průměr. Pokud se však divákovi podaří vyladit na tu správnou tvůrčí notu, dostane se mu nevšedního zážitku s velmi silným emocionálním přesahem „o životě Sidneyho Halla“. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Úplně přesně nevím, čím to může být, ale pro Logana Lermana mám slabost. Buď má štěstí jako málokdo v Hollywoodu nebo si opravdu pečlivě vybírá, v čem bude hrát. Nejspíš to bude kombinace obojího plus jistá dávka hereckého talentu, jelikož snímky, ve kterých se objeví, mě skoro vždycky upoutají. Role bolestně se hledajícího mladíka Sidneyho Halla mu sedla jako ušitá. Společně s Elle Fanning si tenhle film ukradli sami pro sebe, což mi ani trochu nevadilo. Výhrady bych měla snad jen k místy až moc překotnému střídání časových rovin, občas jsem fakt netušila, která bije. Nicméně možná i díky tomu jsem pořádně prozřela až téměř na konci celého příběhu a za to jsem tvůrcům neskonale vděčná. (80%) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Mám záchvaty paniky, Harolde“. - „To je dobře. To mají všichni moji klienti.“ - „Jo, ale žádný z tvých klientů není pod takovým tlakem.“ - „Žádný z mých klientů nemá takový talent. Kdybys tyhle záchvaty neměl, dělalo by mi to starost.“ - „Tentokrát je to jiné. Vidím věci. Věci, které nejsou skutečné. Třeba teď to vypadá, že nemáš kalhoty.“ - „Já je taky nemám...“ Před zhlédnutím jsem měl trošku obavy, aby to nebyla jen předělávka filmu Ten, kdo stojí v koutě, přece jen, stejný herec, „outsiderovská“, introvertní postava, která píše a je zároveň sama sebe hledající …některé motivy byly podobné, film však šel svou vlastní cestou. Už způsobem vyprávění, kdy si divák názor na některé situace a v konečném důsledku i postavy postupně upravuje, tudíž musí být neustále ve střehu, protože i zdánlivě nepodstatný moment může být jedním z důležitých střípků do skládačky života hlavní postavy. Příjemně melancholické nálady se tu ovšem člověk nakonec přece jen také dočká, jen v o něco posmutnělejší verzi. S hodnocením končím též na solidních 4*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama