Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak já mám tenhle specifický mystery coming of age žánr rád. Sidney Hall není dokonalý film, má viditelné mouchy, často bojuje se střihovou skladbou a cpe tam záběry, které jsou zcela evidentně pouhou výplní, než aby jejich umístění mělo logický důvod. Navdory tomu je to ale film, který mě silně emočně přitáhl a na 2 hodiny upoutal. Svá tajemství odhaluje s patřičným vyčkáváním a ač se dá namítnout, že to celé dělá vlastně jen tak na efekt, nijak mi ten lehce okázalý tón nevadil. A ač se vlastně asi jedná o poměrně typické americké indiečko, takhle nějak si představuju skvělý mainstreamový film. 8/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úprimná osobná spoveď hlavnej postavy? Áno, môže byť. Mňa však najviac upútalo akým spôsobom bol celý ten príbeh mladého, talentovaného spisovateľa vyrozprávaný a jeho nelineárna skladba. To sa stalo základom pre celkom slušnú depresívnu atmosféru, ktorá tu vydržala celý ten dlhší čas od začiatku až do konca. A to je ďalší bonus, pretože takýchto filmov veľa nie je. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

ahateye 

všechny recenze uživatele

"I don't understand" Sindney Hall je spisovatel. Úspěšný. Jen možná příliš mladý. Je hezké, když člověk může pořádně dělat to, co ho baví / to, co chce. Jen tu jsou ještě jiní lidé. Ostatní proměné v rovnici štěstí. S osudem nic neuděláš. Prostě se takové věci dějí. A ty se s nimi můžeš vypořádat. Nebo se jimi nechat položit. Film skáče bez obtíží skrz tři roviny v životě Sidneyho: středoškoláka, úspěšného autora, člověka, co utíká od problémů. Soundtrack zajímavý. Prostředí různorodé. Postavy uvěřitelné. Tragédie. Provázané osudy. Můžete pouštět film i po několikáté, ztotožnit se, nadávat, ale stejně se to nezmění. Život bere různé kličky. Drama (pro někoho) celebrity naservírované v omalovánkách, jen bez určitých barev, které byste možná čekali. Nebudou tu divoké večírky, zato vztahy s postupným vyústěním. Následky, pronásledování, naděje či zapomínaní. Jestli chcete zatoulanou procházku za snem(?), se vším všudy, jste tu nejspíš správně. 5/5 ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Děkuji PetaBlackovi za doporučení filmu.   Hodně zajímavá směsice žánrů s výborně zahranou ústřední dvojkou v podobě Lehrmana a Fanning. V podstatě je to kombinace mysteriozního drama a comming out of ale. A obojí to umí.  Jen bych si to přes zjevné kvalita asi víc užil před lety, kdy jsem tyto filmy vyloženě vyhledával. Teď bych si to asi nebýt výzvy nepustil, což je super že tak zafungovalo, protože jsem si to užil. 7,5/10 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Spisovatelský zázrak, film začal dost dobře a nenudil ani moc, celý film sice skáče z bodu A do bodu B a naopak a příběh je celkem super tak tahle kniha zůstane dočtena a zapomenuta. Logan je prostě zvláštně nadaný a zajímavý kluk a nakonec muž. Skvěly hudební doprovod a hlavně trochu stopu zkrátit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama