Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Ďalšie melancholické hľadanie seba samého. Takýchto stratených postáv je vo filmovom svete neúrekom, hlavne v poslednej dobe; to však Sidneymu nezabránilo v tom, aby ma vtiahol do seba a donútil stratiť sa s ním. Ako je tu už viackrát spomenuté, je to niečo medzi Charliem a jeho tajomstvami, 13 Reasons Why a (veľmi) vzdialene na mňa dýchla aj atmosféra môjho milovaného Úteku do divočiny... Ale aby ste ma nepochopili zle, toto nie je žiadna kópia vyššie uvedených. Shawn Christensen iba veľmi efektívne využíva ich najlepšie prvky a pridáva aj niečo svoje; vzniká tak niečo temnejšie než Charlie, depresívnejšie než 13 Reasons Why, no zároveň je to prostý a trpký príbeh o láske. Na Zmiznutie Sidneyho Halla musíte mať náladu, nepomýlte si ho s feel-good filmami. Ja som sa s ňou o malý kúsok sekla a tak dávam "iba" 4* a netrpezlivo čakám na ďalšie Lermanove úlohy, pretože ten chalan nemá chybu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nuda jak sviňa. Keď tomu ale dáte šancu a zapozeráte sa, rozprávanie príbehu vás tak nejak vcucne a nepustí. Pekná gradácia, dôležité body povedané v závere, úplne vychytané obsadenie. Len je to proste, také. Natiahnuté, kecavé, pochmúrne, uplakané, emočné. Druhý krát by som si to už nedal, ale vyžaduje to plnú pozornosť a aspoň trochu snahy na pochopenie Sidneyho. 2 z 5 ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Spisovatelský zázrak, film začal dost dobře a nenudil ani moc, celý film sice skáče z bodu A do bodu B a naopak a příběh je celkem super tak tahle kniha zůstane dočtena a zapomenuta. Logan je prostě zvláštně nadaný a zajímavý kluk a nakonec muž. Skvěly hudební doprovod a hlavně trochu stopu zkrátit. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Ten film se snaží sedět zároveň na židli "mnohovrstevnatý mindfuck s komplikovanou strukturou vyprávění jako Fontána" a na židli "sociální sonda do traumat lidí na předměstí". A já myslím, že mu to škodí. Začátek je super, to vás táhne ta narativní divočina - ale v půlce filmu už nejenže víte, co se stalo, ale bohužel i co se bude dít dál, a jen koukáte, až hrdinové dokončí oblouky, které si už ale sami dovedete domyslet. Po téhle první půlce by měla asi naskočit ta sociální sonda do traumat, ale ta na mě působila dost ploše, studeně. Postavy mají problémy, ale neprocítíme je, vidíme je jen z dálky. Místo toho, abyste si řekli "omg, on zažil XY, to je hrozný, ta scéna mě úplně rozebrala", si řeknete "jo, on zažil XY a proto odjel tam, čímž se propojí tahle linka s touhle, dobrý". A tím, že Sidneyho pořád někdo chválí za to, že je jeho psaní "upřímné a syrové a opravdové", je jen zřetelnější, že Christensenův náhled do závažných traumat není. On má tu lidskou bolest jako motivace pro posunování postav v příběhu, ne jako něco, co upřímně a do hloubky zkoumá. A to je pro mě škoda. Chtěl bych tomu moc dát 4* - obecně mě tahle témata a styly vyprávění baví - ale tady to prostě nějak není. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sidney Hall je velice silným, zároveň ale i mimořádně náročným, filmovým zážitkem, který mě skutečně dokázal emočně strhnout a vážně si ho užít. Celý film každopádně není určitě jednoduchý na sledování, jelikož děj, odehrávající se ve třech časových rovinách, je natolik rozkouskovaný a na první pohled nepřehledný, že nepozorný divák bude po pár minutách úplně mimo, ovšem ten pozorný bude úžasným a strhujícím způsobem postupně rozmotávat jednotlivé motivy postav a vývoje děje, který následně vygraduje v opravdu působivé finále, kde tvůrci vyloží veškeré karty na stůl a je to vážně síla, jenž asi jen málokoho nechá chladným. Navíc je to potřeba ocenit o to víc, že zde tvůrci nepotřebují k vyvolání oněch působivých a silných emocí ani jednou po celou dobu jakkoliv tlačit na pilu, vše vyznívá velice přirozeně a přesvědčivě jen tak samo od sebe, což je také úžasné. Celé je to pak navíc zabaleno do takové zvláštní, podmanivé atmosféry, která mě též velmi oslovila a samozřejmě velkou zásluhu na působivosti snímku mají i vážně hodně výrazné postavy a jejich herečtí představitelé, v čele s obrovským hereckým talentem a sympaťákem v jedné osobě, Loganem Lermanem. Já osobně zkrátka považuji Sidney Hall za úžasný filmový klenot, bez jediné vady na kráse, prostě poctivá, upřímná, emočně silná, perfektní filmařina, jenž mě naprosto uchvátila. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama