Reklama

Reklama

Případ Nile Hilton

(festivalový název)
  • Švédsko The Nile Hilton Incident (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Thriller odehrávající se na pozadí revoluce v Egyptě v roce 2011. V ulicích Káhiry to začíná vřít, křesla elit režimu budou brzy povážlivě vratká a detektiv Naredin je přivolán k vraždě krásné zpěvačky. V průběhu vyšetřování se stále těsněji zaplétá do nepřehledné hry nejvyšších pater egyptské politiky, starým ani novým spojenectvím nelze věřit a na své misi je čím dál osamělejší. Tarik Saleh ve svém filmu rekonstruuje revoluční Káhiru, živé a dusivé místo zároveň, je to chaos apokalypsy, ve kterém se hrdina snaží udělat správnou věc, získat spravedlnost pro oběť vraždy, i kdyby ho to mělo stát život. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (53)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tak špinavej krimi thriller, jak jen můžou bejt špinavý ulice Káhiry. Fares Fares, nám známej polda z dánskejch kriminálek oddělení Q , je trochu otřepaně ten dobrej polda mezi hromadou špatnejch, zabejčeně vyšetřujíc vraždu v prostředí, kde se dá každej koupit. Tempo není bůhvíjaké, ale případ se slušně komplikuje a dokáže si diváka lehce udržet. 75% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

V Nile Hiltonu, luxusním hotelu v Káhiře, najde pokojská zavražděnou mladou zpěvačku a uvidí i jejího vraha. V tom okamžiku jí jde o život. Na policii se dostaví další zpěvačka, která hledá svou kamarádku. Tu zavražděnou samozřejmě. Sblíží se s vyšetřovatelem Naredinem a představí ho vysoké společnosti, se kterou se stýkala i její kamarádka. Patří vrah mezi egyptskou smetánku nebo jím je někdo z podsvětí? Umírají ale podezřelí a mrtvých stále přibývá. Nakonec jde o život i samotnému Naredinovi. ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Miluji, když mi film ukáže bez příkras nějaké prostředí, město, profesi.. Příběh odehrávající v období "Arabského jara" má až magickou atmosféru. Detektiv Naredin je sám zkorumpovaný a na své místo dosazený díky strýcovi. Ovšem člověk tak nějak chápe, že takhle to v Káhiře prostě chodí a není jiná možnost. Policie je zamořená korupcí a případy jsou politicky ovlivňované. Jednoduchý případ vraždy se tak mění v boj s větrnými mlýny. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Ušlo mi to na domácom Art Film Feste, následne som to prespal vo Varoch. A až teraz konečne videl! Moderný, globalizovaný dôkaz, že NOIR je nadčasový fenomén a proste spoločenský MOOD...ktorý dokáže výborne fungovať aj v takom exotickom Egypte na pozadí búrlivej Arabskej jari... Btw, povesť nikotínového filmu platí na 110%! Narátal som cez 40 cigariet, čo je rozhodne viac ako 33, ktoré v klasike Preč od minulosti (1947) narátal Eddie Muller :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Salam alejkum noir, aneb brát vše včetně tvárnic.. Nepříliš veselé vykreslení praktik egyptské policie při naceňování spravedlnosti, vše zasazeno do kontextu revolučních vášní a univerzálnosti lidských charakterů napříč světem a náboženstvím. V krámu, kde jde koupit důstojnost, o ctnost není zájem a na silnici schoulený detektiv Mostafa to dobře ví.. Úplatek protislužbou není zločin. Slepé střevo brát taky! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení snímku mělo původně probíhat v místě, kde je situován děj, tedy egyptské Káhiře. Několik dní před první klapkou se však režisér Tarik Saleh dozvěděl, že musí z bezpečnostních důvodů opustit Egypt. Štáb souhlasil s přesunem do marocké Casablancy, což způsobilo posun začátku natáčení. Evropská část štábu kvůli tomu musela oželet Vánoce s rodinou. Se změnou dle tvrzení režiséra souhlasila zvoláním „OK, fuck Christmas!“. [Zdroj: Letní filmová škola] (plo koon)
  • S natáčením poslední scény filmu vypomáhal bratr představitele hlavní role režisér Josef Fares. [Zdroj: Letní filmová škola] (plo koon)
  • Podrobnosti o egyptské policii získával režisér a scénárista Tarik Saleh na facebooku. Nechal se přidat do uzavřených skupin, kde spolu komunikovali egyptští policisté. Obraz nenáviděné zkorumpované instituce si doplnil o romantické příběhy jednotlivých policistů, kteří zde sdíleli tklivé písně nebo fotky z dovolených s partnerkami. [Zdroj: Letní filmová škola] (plo koon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno