Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je to za soudní systém, kde kriminálníci zůstávají na svobodě? Mladý právník Arthur Kirkland (Al Pacino) se ptá, zda vůbec existuje SPRAVEDLNOST. Arthur je upřímný, idealistický právník, který se najednou dostává pod tlak, když má obhajovat významného soudce (John Forsythe). Ten je obviněn ze zbití a znásilnění mladé dívky. Arthur ví, že je vinen! Když dojde k soudnímu líčení, Arthur si musí vybrat mezi kariérou a ctí. Závěr soudního líčení je explozivní a nezapomenutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Al Pacinova záverečná reč je vrcholom možno všetkých právnických filmov vôbec, tak ako je on sám vrcholom umenia zvané herectvo. Žiaľ celkovo film ale nebol vrcholový, chýbala mu trochu ta pravá advokátska šťava, Al Pacino tu pátra po pravde, ale dramaticky to nie je dostatočne vypäté. Nie je to celkom zlé, to nie, ale film sa nedostáva u mňa do kinematografických výšin. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem takový typický průměrný film ve stylu 70. let, ale byl jsem mile překvapen. Al Pacino doslova koncertuje (ostatně jako takřka pokaždé), ale i ostatní herci podávají skvělé výkony. Nezapomenutelný je soudce se sklony k sebevraždě, i díky "bezpečnému" letu vrtulníkem. Zkrátka se jedná o výborný film. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejaky nudny soudni drama a byl jsem prijemne prekvapenej. Film je totiz o nejakym soudnim preliceni az na druhym miste, hlavne to je film o zivote jednoho mladyho, idealistickyho a zasadovyho pravnika. Ten proste bere pripady, resi je s klientama, ve volnym case podnika akce s pritelkyni nebo kamosem sebevrazednym soudcem, obcas se dostane k soudu, kdyz se mu neco nelibi, tak se ozve a ma z toho kolikrat problemy. Film proste neni o jednom velkym pripadu, ale o beznym zivote pravnika. A je obcas vaznej, nekdy se proste pripad nepodari tak, jak by si predstavoval a misty naopak docela zabavnej. K tomu velkymu pripadu, soudu se soudcem obvinenym ze znasilneni, film sice nekdy od pulky pomalu smeruje, ale k samotnymu preliceni dojde az v uplnym zaveru filmu, kdy dojde jen na uvodni rec, kde to Pacino kurevsky rozjede, on hraje celou dobu paradne, ale vrcholnej vykon si nechal az na zaver filmu. Akorat me ten konec trosku zarazil, je takovej neukoncenej, ze clovek nevi, co bylo dal. Slabsich 5*. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Příběh o muži, který se zamiloval do práva a rozhodl se ho bránit za každou cenu. Příběh právníka, kterému jako jednomu z mála nešlo o peníze, ale o to, že "to jsou lidi." Příběh soudce se sklony k sebevraždě. Příběh o americkém justičním systému, kde řada chudáků trpí, zatímco bohatí na něm vydělávají. Drama, thriller, komedie, krimi, satira, vlastně cokoliv chcete. Pacino svojí rolí doslova žije, takže mu na konci dokážete spolehlivě věřit ty slzy v očích. Something really wrong is going on here... Jedna z nejúžasnějších filmových one-man-show scén v jednom z nejlepších právnických filmů. (Momentálně mě sice lepší nenapadá, ale nechávám si otevřená zadní vrátka.) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nie je o jednom prípade, ale o jednom právnikovi. A cez neho a jeho prípady o podstate súdnictva. Problém je v tom, že nikto nevie, čo je tou podstatou. Vyhrať, urobiť všetko pre klienta, aj ak je vinný, zviditeľniť sa, zarobiť peniaze, získať moc, alebo obhajovať spravodlivosť? No, nechcel by som byť obhajcom a že z toho môže niekomu hrabnúť, nie je potom žiadne prekvapenie. Že And justice for all nie je iba o jednom prípade, ale o viacerých, mu dáva širší rozmer. Je tak menej divácky príťažlivý, pretože chce byť myšlienkovo komplexnejší. Mnoho hollywoodskych filmov si volí tú jednoduchšiu cestu, takže česť tvorcom. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Scény súdnych sieni a vnútra súdu boli natočené v interiéri Baltimorskej Circuit Court budovy na Calvert Street a exteriéry sa natáčali v budove War Memorial Building na Gay Street. (Spilvo)
  • Druhý film, za ktorý bol Al Pacino (Arthur Kirkland) nominovaný na Oscara za najlepší mužský výkon, kde hral po boku svojho učiteľa herectva Lee Strasberga (Sam). Prvýkrát to bolo vo filme Krstný otec 2 (1974). (Spilvo)
  • Když právník Arthur Kirkland (Al Pacino) letí v helikoptéře se soudcem Francisem Rayfordem (Jack Warden), tak má na začátku scény na sobě semišové sako se čtyřmi knoflíky na rukávu, ale později během letu má manšestrové sako stejné barvy se třemi knoflíky na rukávu. (Kirman)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama