Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (172)

char_t 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek originálu jsem byl hodně zvědavý. A hodně skeptický, předchozí pokus na Primě dopadl tragicky a kvůli tomu jsme čekali na další restart přes deset let, zatímco zbytek světa chrlí jednoho Survivora za druhým. První dojem nic moc - moderátor solidní prkno (dabuje ho robot, že jo?), casting nepříliš sympatický... Ale naštěstí jsem vydržel pár epizod a nelituju. Mezi hráči je nakonec komu fandit, moderátor se zlepšuje epizodu od epizody (podobně jako svého času Jeff Probst na Borneu), výzvy se kvalitou blíží těm americkým... A hlavně, na rozdíl od zmateného primáckého Trosečníka, producenti Robinsona splnili domácí úkol, nakoukali všechny série Survivora, pravidla mají v malíčku a díky twistům z předlohy (i pár originálním) je výsledkem místo očekávanách Vyvolených na pláži celkem koukatelná reality show. Kéž by se dostalo i na další sezónu, tohle není typ pořadu, který se dá dokonale realizovat napoprvé. ||| Opatrných a optimistických 75 %. ||| Zajímavé komentáře: Attta, Zeck ||| Na konci sezóny snižuju na tři, nováci to začínají trochu přehánět. Tam, kde Survivoru stačí 13 dílů, tady už máme třicet a ještě nekončíme, už se použily všechny zvraty z třiceti sezón předlohy, pár nových (hloupých, převážně), a počet záběrů na nudící se trosečníky už přerůstá nebezpečnou mez... Příště trochu kratší, prosím. 60% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Naprosté okopírování amerického Survivor. Snad všechno je převzato z úspěšné reality-show z Ameriky. Hvězdičku dávám jen za to, že se jedná o v Česku nejkvalitnější pořad s podobným zaměřením, byť jen díky neskutečnému copyrightu + oceňuji, že nevznikla další Ulice, Ordinace a podobné vymelmozky... změna hodnocení: není to až tak špatné, casting se celkem povedl, moderátor by sice mohl trochu víc ožít, ale i tak přidávám hvězdičku. Vítěz: nefandil jsem mu, ale co se intrik, lhaní a nečisté hry týká, byl nepřekonatelný. ()

Reklama

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to dobře spíš kvůli tomu, že to je mnohonásobně lepší pokus než všechny předešlé české Survivory dohromady. Úkoly jsou original trademarkové Survivor disciplíny, které značka propůjčuje štábům z celého světa..ne žádné levné konstrukce z Barandova. Různé zamíchání trestů/odměn/ostrov vyhnanství taky dobrý pro děj. Soutěžící nejsou vybráni oproti předešlým pokusům jen prvoplánově jako totální kreténi a sedláci(což je českému reality formátu vlastní) Jedině nevím jak vybírali toho moderátora...asi fanoušek a kámoš producentů..Uvidíme jak to celé dopadne :) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Původní formát neznám (a neviděl jsem ani žádné jeho odvozeniny), takže nemám žádné srovnání a hodnotím čistě tak, jak to na mě působí. Soutěžící mi nepřijdou příliš zajímaví, moderátor je podle mě dost slabý, a celkově mi tam nejzajímavější přijdou ty úchvatné lokace ostrova, kam bych se hned chtěl též podívat. Viděl jsem zatím několik epizod a pořád se mi u toho vybavují vzpomínky na časy, kdy všichni koukali na reality show VYVOLENÍ a BIG BROTHER, což jsou formáty, které dávno patří minulosti, a tenhle tam podle mě míří neochvějně taky. Existence podobných pořadů je živnou půdou pro rostoucí počet lidí, kteří se zbavují televize - žít bez znalosti téhle kraviny lze zcela bez problémů. ()

Jimmy15 odpad!

všechny recenze uživatele

To je ale sračka. Mimo to, že tam chybí napětí, akce, konflikty apod., ale taky co bychom chtěli od české napodobeniny Survivlu. Česká produkce nejen, že prakticky opsala celou formu, scénář a nápad od amerického originálu, ani obsazení soutěžícími se moc nepovedlo. Vedle finančního poradce skáče kosmetička, ajznboňák a vypatlaná Plejmejt. Čekal jsem jen na chvíli, kdy ti soutěžící řeknou „Ahoj Jeffe“, jak je to totožné. Prostě Nova posrala všechno, co se dalo. Pamatuju si, že tak před 10 lety bylo něco podobného s Vašutem. Nejspíš to nemělo taky valný úspěch a všichni jsou rádi, že se na to úspěšně zapomnělo a přesně to, čekám i od tohoto. Ale jak jsem psal, nejvíc mě VYSÍRÁ to, že je úplně stejný, nepřišli s ničím novým, čekaj, že se se asi fakt přiblížej Survivlu. A ten moderátor, nikdo ho nezná, je nudnej, jeho monotónní uvádění je taky o hovně. No nic, stačilo vidět dva díly a měl jsem zkaženej celej den. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • V době natáčení sužovaly Filipíny extrémní teploty. Rtuť teploměrů se často blížila k 50°C. Sám moderátor Ondřej Novotný to odnesl deseti  úpaly. (DexMASTER094)
  • Robinsonův ostrov je v pořadí druhou českou verzí veleúspěšné show Kdo přežije (od r. 2000). Poprvé se soutěž objevila na obrazovkách Tv Prima pod názvem Trosečník (od r. 2006). Primácká verze u diváků propadla, kvůli čemuž vznikla jen jedna série. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama