Reklama

Reklama

Přízrak

  • USA A Ghost Story (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie Casey Affleck a Rooney Mara září v rolích mladého páru, který poté, co je rozdělen smrtí jednoho z nich, objevuje věčné spojení a lásku, jež je nekonečná. Snímek Přízrak, nezapomenutelné přemítání o lásce a zármutku, nabízí výjimečně působivý a snový zážitek, který v divákovi přetrvá ještě dlouho po závěrečných titulcích. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

Nach 

všechny recenze uživatele

Do poloviny filmu vcelku nudná záležitost, která až přespříliš natahuje každou svou scénu. Po té polovině ale příběh nabírá na obrátkách a s ním i střih, děj a postavy. Jakoby tvůrci měli scénář na krátkometrážní film, a tak se každou scénu pokoušeli natáhnout jak to šlo. Výsledek je tak průměrný film, který se těžko dere pod diváckou kůži. Místy se mu to daří. Bohužel ale, i tak jsem byl jedním z duchů, který sledoval cizí lidi a bylo mu jedno jaké vztahy mezi nimi jsou. 55% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Už jsem jenom čekal, kdy tam frajerovi postavěj třeba kravín nebo chemičku a začne konečně pořádný voyeurský tóčo. Mimořádně zlý film (ne ve smyslu, že by působil zle na diváka, on totiž nepůsobí nijak), který není ani artový, ani alternativní, ani originální, ani festivalový a ani bizarní. Je totiž prostě jenom špatný a nudný. Jediný moment, kdy jsem se identifikoval s nějakým charakterem, byla ta žrací seance Rooney Mara, po který se následně poblila. Takový množství koláče a deprese by dostalo asi každýho. [10%] ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Připisuji si Davida Loweryho na svůj osobní pozérský blacklist. V Ain't Them Bodies Saints jsem musel překousnout vzletné nic, ale alespoň se dalo mluvit o nějaké upřímné filmové snaze odvyprávět příběh. Sledovat Ghost Story byl však pro mě osobně úplně nový level. Pokud mě někdo nutí dívat se na několikaminutový záběr, ve kterém někdo jí koláč a po významové stránce nemá délka tohoto záběru žádný smysl, pak si prostě nezaslouží moji pozornost. Je mnoho tvůrců, kteří si něco podobného můžou dovolit, ale jejich rozhodnutí mi povětšinou nějaký (alespoň opravdu malý) smysl dává. Lowery podobná rozhodnutí dělá v průběhu celého filmu a smysl mi nedávalo skoro žádné. Měl jsem pocit, že se koukám na hipstersky orámovaný 90ti minutový videoklip, který s filmovou řečí a jejími pravidly má pramálo společného. No more Lowery. 2/10 ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Manyristicka picovina, hezky a uplne zbytecny zabery (stejne jako cely film), radoby hlubsi smysl pro ty, ktere jeste v roce 2017 prekvapuje, ze je zivot pomijivy a naprosto nelogicky scenaristicky zacykleni. Hudba v pohode. Lidi, co tento film ceni museli byt pri projekci zfetovani anebo nemaji v zivote vubec zadne naroky. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, opravdu jsem se bál hipsterské a artové noční můry v podobě tvůrců čuchajících své vlastní prdy, ale bože... tohle teda bylo něco. Přenádherný film o ztrátě, životě, jeho mizivosti, zbytečnosti a o plynutí času. Film který umí být až hororově děsivý a skličující, přičemž nabízí i komfortní a příjemné útulno lásky, domova a smyslu. Přičemž je to podáno skvělou formou vyprávění, fungující povětšinu beze slov spoléhající se čistě a jen na filmový jazyk střihu a významu záběrů.  Přičemž nadužívaný formát tu má svůj význam intimnosti, která naprosto a jasně sedí k celému filmu a jeho příběhu. Velká pochvala i Casey Affleckovi, že zůstal celou dobu pod prostěradlem a jeho herecké ego nešlo nikdy proti vizi tohoto filmu. Snímek, který semnou rezonuje čím dál víc a který mě donutil přemýšlet víc, než cokoliv za hodně dlouhou dobu. Škoda, že filmy skvělého Davida Loweryho nejsou zde tak moc ceněné. Skutečně jedinečná a přenádherná záležitost, která je jedinečným zážitkem na večer, kdy si zhasnete světla, vypnete mobil a necháte se pohltit. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (25)

  • Prognostik (Will Oldham) má nejdelší dialog v celém filmu. Jeho monolog je více než dvakrát delší než společný dialog hlavních postav, které většinu filmu mlčí. (Johnny.ARN)
  • Natáčení bylo před veřejností skryto. Projekt byl oznámen až několik měsíců po skončení natáčení. (Johnny.ARN)
  • Ve scéně s koláčem trvá M (Rooney Mara) od chvíle, kdy si sedne a začne jíst, do chvíle, kdy už nemůže jíst a běží na záchod, přesně čtyři minuty. (Johnny.ARN)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama