Reklama

Reklama

Přízrak

  • USA A Ghost Story (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie Casey Affleck a Rooney Mara září v rolích mladého páru, který poté, co je rozdělen smrtí jednoho z nich, objevuje věčné spojení a lásku, jež je nekonečná. Snímek Přízrak, nezapomenutelné přemítání o lásce a zármutku, nabízí výjimečně působivý a snový zážitek, který v divákovi přetrvá ještě dlouho po závěrečných titulcích. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (162)

POMO 

všechny recenze uživatele

Moc pekný motív vernosti, vytrvalosti a osamelosti duchov, fixovaných na milovanú osobu a miesto domova. Ale potenciál zaujímavej filozofickej meditačky sa nakoniec rozplynie vo "festivalový nonsens", ktorého význam vám nevysvetlí ani jeho tvorca. Film začína ako krehká romanca a cez náznaky mysterióznej duchariny skĺzne do existenciálnej levitácie s nezmyselne prekombinovaným dianím a neuspokojivým záverom. Dlhé zábery (väčšinou statické), formát 4:3 s minimalistickou výpravou, minimum slov a prehršeľ skvelej atmosféry. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

strašně zvláštní a pomalý film,který nechává hodně na divákovi jak s ním naloží.Pokud si k němu najde cestu a přistoupí na formu a na to co se na plátně děje,Ghost Story se mu odmění měrou vrchovatou.Osobně jsem se zkraje trošku nudil a nevěděl co čekat,ale postupem času jsem tomu propadl a dostal jeden z nejzajímavějších filmů poslední doby,který je ve svém jádru nejen hodně smutný,ale i velmi silný.Zobrazení titulního ducha jako postavu s prostěradlem se nakonec ukázalo jako výhra a sílu některých scén to jen umocnilo...80% ()

Reklama

fugazi 

všechny recenze uživatele

Neskutečně emocionální cesta časem a místem, na které nás provází smutný duch v bílém prostěradle. Ukázal nám, jak moc je těžký vyrovnat se s tím, když vám zemře někdo blízký. Režisér David Lowery díky kameře, soundtracku a hlavně svojí režii, vytvořil těžkou artovku s dlouhými záběry a minimem dialogů, která ovšem dokáže říct mnohem víc, než jakýkoliv jiný film, co se letos objevil v kinech. Závěrečná pointa člověku vžene slzy do očí, zmrazí a nechá ho čumět několik minut do prázdna, během kterých si uvědomíte, že je to všechno jenom o čase … 10/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hezké malé nic. Neříká to moc nového, neříká to ani moc starého (ona je tak smutná! on je pořád tady! ona jde dál a on ne!), jen se to oddává záběrům na zvlněné prostěradlo, což je rozhodně vděčné a efektní. Umím si představit, že tomu někdo legitimně propadne, i když mě tenhle gimmick nevtáhnul. Rozhodně ale ok film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Málo slov, no napriek tomu snímok toho povie veľmi veľa... O smútku zo straty milovanej osoby, večnom kolobehu a neúprosnosti času... Priznám sa, trocha som sa zľakol toho žánrového zaradenia poetický, no moje obavy boli zbytočné, a to aj napriek extrémnej uťahanosti snímku. Zvláštnym spôsobom to na mňa zapôsobilo, tak silne, že nad niektorými scénami som ešte dlho po skončení filmu premýšľal. Skrátka, taká filozofia bez slov, možno niečo o čo sa z časti pokúša aj Malick, no u neho mi to akosi nešmakuje. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (25)

  • Ve čtvrtek 22. října 2020 byl producent Adam Donaghey obviněn velkou porotou okresu Dallas z jednoho případu sexuálního napadení dítěte. Mladá žena, která měla malou roli ve filmu, na začátku roku 2020 na Facebooku napsala, že ji Donaghey během natáčení filmu znásilnil a obtěžoval, když jí bylo 16 let. Režisér David Lowery po Donagheyho zatčení uvedl, že je tímto obviněním „znechucen, rozzloben a zarmoucen“ a že doufá, že obviněná najde spravedlnost. Dallas Sonnier, který stojí v čele dallaského studia Cinestate, uvedl, že Donaghey odstoupil ze svých rolí v několika projektech Cinestate. (Johnny.ARN)
  • David Lowery v jednom z rozhovorů vysvětlil, že film byl inspirován jeho životem a vztahem s manželkou. Lowery nechtěl opustit Texas a přestěhovat se do Los Angeles a se svou ženou se kvůli tomu pohádal. Většina dialogů ve filmu pochází právě z těchto hádek. (Johnny.ARN)
  • V čase 39:04 je M (Rooney Mara) ve své ložnici a duch stojí ve dveřích. Když odchází, zjevně uhýbá, aby se mu vyhnula. (Johnny.ARN)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama