Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Aslan 

všechny recenze uživatele

Hurikán v Ringu je film, ktorý sa ma vždy bytostne dotkne. Je to príbeh o sile človeka, o nádeji, o spravodlivosti a kráse ľudskej blízkosti a priateľstva. Ak jedno staré porekadlo hovorí, : Povedz aké knihy čítaš, a ja ti poviem povedz mi akých máš priateľov a ja ti poviem akým si človekom.“ Nádherne scény vnútornej interakcie mladého černošského chlapca a Hurikána, je ho strach dôverovať ľudom, jeho vyrovnávanie sa z rozsudkom a boj o slobodu ,aspoň vnútornú, keď nie telesnú... Nádherný príbeh, nemenil by som nič... Absolut ***** ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Filmy točené podľa skutočných udalosti so športovou tématikou a k tomu všetkému s Denzelom, čo by som mohol viac chcieť. Je to síce životopisný film a tak ide šport do úzadia ale hrá to kvalitne na city a ja som mu to celkom žral. Box síce nie je niečo čomu by som bol oddaný ako futbalu ale pozriem si ho rád ak ide o dobré zápasy. Nakoľko ide o skutočné udalosti a Carter to v reále mohol dotiahnuť naozaj ďaleko nebyť skorumpovanej polície a súdnych procesov naberá príbeh na originalite. Dokonca sa za prepustenie dožadovali aj niektoré veľké mená svetového boxu ako napríklad Dylan či Ali, ktorý by tým pádom mali konečne konkurenciu v ringu. Nestalo sa tak a až snaha malého dieťaťa, ktoré bolo oddané svojmu cieľu dostať spravodlivosť dokázalo to, čo nedokázali hory zaplatených právnikov, darovať Rubinovi Carterovi slobodu. 75% ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně silnej a stylově výživnej snímek.. Strašně se mi líbí sledovat různé linie jednoho příběhu.. Denzel Washington hraje opravdu skvěle.. Zezačátku jsem čekala mix boxu a soudní síně, ale dostalo se mi pěkně propracované drama.. Fakt nechápu, že jsem se k tomuhle filmu nedostala dřív - vřele doporučuji tomu, kdo nezná! ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý film, který má ale hodně much. Je tu brilantní a opět famózní Denzel Washington, který táhne celý film sám, ostatní jsou nevýrazní a nemají tolik prostoru. V hlavě už snad utkví jen soudce Rod Steiger. Jinak se mi ale ten příběh zdá až moc romantický (všichni ve vězení mají Rubina rádi, je strašně hodný a policisté zase strašně zlí), nepátral jsem, jak to skutečně bylo, nicméně tohle se mi zdálo trošku přitažené za vlasy. Dost mi tam vadila přemíra filozofických řečí a takového typicky amerického balastu, zkrátka řečí okolo. Ten film by snesl tak čtvrt hodinky vystříhat. Je to hodně nevyrovnané, dvě roviny filmu (boxer a jeho malý fanoušek) nějak nedrží u sebe a vzájemně se vyrušují, tudíž nejsou tak intenzivní. Silné scény tam jsou, střídají je ale okamžitě scény hraničící s nudou. Mrzí mě taky přílišné hraní na city a jejich "dojení", zejména v závěrečné scéně. Přesto mi přijde škoda ten film shodit a vzhledem k tomu, jak hodnotím jiné produkce, musím tomuhle přece jen ty čtyři hvězdy, i když hodně slabé, dát. 70% ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Skutočné príbehy niektorých ľudí sú niekedy neuveriteľné a toto je jeden z nich... Rubin Carter si nespravodlivo odsedel vo väzení viac ako polovicu svojho života a keby sám nebol veľký bojovník, tak tam sedí ešte teraz. Ako tento pekný film ukazuje, tak by sa mu to samozrejme nepodarilo, keby nenapísal svoj životný príbeh a keby mu nepomohli viaceré iniciatívy za jeho prepustenie. Denzel bol za túto rolu právom ocenený nomináciou na Oscara. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Rubin "Hurricane" Carter bol vlastne prepustený z armády po štyroch poľných súdoch (iba po 21 mesiacoch služby), avšak film zobrazuje jeho hrdinský návrat z armády. (Smok)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama