Reklama

Reklama

Příběh služebnice - Série 5

(série)
Trailer 1

Epizody(10)

Obsahy(1)

V piatej sérii čelí June následkom svojich minulých činov, Serena sa pokúša zviditeľniť v Toronte, veliteľ Lawrence spolupracuje s tetou Lydiou na reforme Gileadu; a June, Luke a Moira bojujú s Gileadom a pokračujú vo svojej misii zachrániť Hannah. (RTVS)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (16)

wege 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá ta série byla taková unavená. Celé to téma se opotřebovalo, již to nemělo napětí a ten drajv a někdy šokující momenty z předchozích sérií. Navíc mě strašně štvalo, jak některé postavy jednaly jinak, než by měly s ohledem na minulosti. I ten Gileád byl prostě jiný. To, co dříve bylo nemyslitelné, najednou šlo jako nic. Přišlo mi jako by tam chyběla jakákoliv kontinuita. Jenom doufám, že to celé byla jen předehra k poslední sérii, kterou to ukončí a která bude stejně dobrá jako bývaly ty na začátku. A už se nebudou snažit do dále natahoval. Vždy jsem niterně rozuměl a tak trochu fandil Sereně, teď doufám, že i ostatní .. o) ()

Baru.Class 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série The Handmaids Tale jsou na tom pro mě stejně jako The Walking Dead - první série jsou skvělý, surový, drsný, a pak pomalu se to začne stáčet na vazby mezi lidi, na sociální stránku věci a to pro mě už není až tak záživný. Charakter June mě postupně začal dost iritovat - vždycky, když se tváří rádoby drsně, tak mám pocit, že bude zvracet. Je ale fajn postupně odhalovat linky u postav jako je teta Lydia nebo Janine, dokonce i Serena je zábavnější než June. Snad se pro ně najde víc prostoru i v poslední ohlášené šesté sérii. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pátaá řada je rozhodně lepší než čtvrtá, i když pár hluchých míst by se také našlo a kdyby celá řada měla o dvě epizody méně, nic zásadního se nestalo. Děj se každopádně hnul poměrně zajímavým směrem a i když je June velmi často na pěst a chvílemi mě dost s*ala, závěr slibuje že šestá řada by mohla stát opravdu za to...70% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek mi přišel strašný, hlavně, když tak byla June. Já si nemohla pomoct, ale šíleně mi její postava lezla na nervy a měla jsem chuť jí dát facku, ať se probere. Naštěstí se to v průběhu seriálu zlepšilo a už se na to dalo koukat. Za mě nejlepší díly No Man's Land a Motherland. Ale jsem ráda, že už to další sérií skončí, už to natahujou až moc. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série je za mě - a sama se tomu ještě teď divím - jednou z nejlepších, co The Handmaid's Tale zatím nabídla. Přesto, že se mi do ní klasicky nechtělo, už jen vzhledem k tomu, že jsme opustili Gileád, jsem jí zhltla jak nikdy. Extrémní psychologická hra stále pokračuje a nabírá na brutálních obrátkách. Zdejší svět stále neopouští silně napjatá politická situace a naštěstí příběh nezačal vůbec brakovitět, jak jsem se hodně obávala. Nejvíc ve mně zůstala určitě linie se Serenou, na které je celá tato řada postavená a Yvonne Strahovski by si taky mohla pomalu loupnout nějakou tu cenu. Za mě to byla intenzivně našponovaná emocionální jízda, která měla velmi barvité minipříběhy a každý díl byl vyhrocenější a vyhrocenější. Scénáristicky je to fakt seriálová špice, absolutně bezkonkurečně inteligentně napsaná a bezchybně zrežírovaná a v momentální době si těžko vzpomenu na smysluplnější seriál. Tohle mě vtáhlo fakt neskutečně a těžko říct, jestli je spokojená i sama spisovatelka Atwood, ale já tuto sérii považuju za geniální úctyhodný režijní i herecký strop a troufám si říct, že by to předčilo i knihu, kdyby nějaká další vyšla. Ale jak se říká, v nejlepším se má přestat, a tak by bylo dobré, kdyby už se pomalu finišovalo, protože tenhle citový nátlak a stres, jako tu postavy už tolik řad prožívají, nemůže trvat do nekonečna. ()

Galerie (103)

Reklama

Reklama