Reklama

Reklama

Matky na tahu o Vánocích

  • USA A Bad Moms Christmas (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepeč a zapař Říká se, že Vánoce jsou nejkrásnějším obdobím roku. Určitě ale ne pro mámy! Tři matky rebelky už mají dost věčného uklízení, vaření, zdobení a shánění perfektních dárků pro celou rodinu. Proto se zaseknou a rozhodnou, že si tento rok konečně užijí Vánoce i ony. Akorát netuší, že se brzy ohlásí hosté, kteří s jejich představami dokonalých svátků nebudou tak úplně souhlasit – jejich vlastní matky… (Magic Box)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (204)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší pokračování prvních Matek na tahu, které působili skutečně ze řetězu utrženým dojmem, což pro Vánoční tah už bohužel neplatí, nicméně pořád jde o komedii, která minimálně průměrné zábavy s přehledem dosahuje. Každopádně, v dvojce dochází vážně k zásadnímu zmírnění, a to ve všech ohledech. „Matky“ už nemají tak peprný a ostrý jazyk, zápletka ubrala na spádu a přeorientovala se z rázného řádění ústředních hrdinek na klasické americké kýčovité zobrazení pevných a neoblomných rodinných hodnot a v neposlední řadě ubylo jak vtipnosti, tak alkoholu, který v jedničce sehrál tak významnou roli. Ústřední „Matky“ navíc byly docela překvapivě tentokrát upozaděny a do popředí se dostali naopak jejich matky, které už ale ani zdaleka tak zábavně nepůsobili, jako jejich dcery z prvního dílu, ovšem abych jim nekřivdil všem, matka Mili Kunis, v podání Christine Baranski, je zde hlavní hvězdou, která má s velkým náskokem jasně nejvíc nejzábavnějších momentů a jen škoda, že v závěru i ona tak vyměkla. Takže jak jsem zmiňoval, druhý Tah matek nejvíce sráží jejich zklidnění a zmírnění, pořád to celé ale ještě tak nějak funguje a po většinu filmu i baví a najde se zde i pár fórků, které fakt stojí za to. Takže nakonec proč ne a třeba oproti podobě laděnému filmu s obdobnou náplní, Táta je doma 2, tak Matky o vánocích jsou o několik tříd lepší a zábavnější. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Dúfal som vo všeličo, ale toto skutočne prekonalo moje očakávania. Začal by som asi tým, že by som povedal niečo k prvému filmu "Bad Moms". Mal som z filmu pocit, že napriek tomu, že išlo o typickú americkú komédiu so všetkými typickými klišé, tak si to dokázalo nájsť cestu aby nám to prinieslo vtipné a zaujímavé postavy, dobré motivácie a hlavne hlavnú myšlienku, ktorá vôbec nebola zlá. Že perfekcionizmus nie je cesta. A matky majú právo robiť chyby. Pretože takí ako ľudia sme. A dokázal som to brať ako relatívne obstojnú komédiu s dobrými momentkami. "A Bad Moms Christmas" je film, ktorý sa nám snaží povedať to isté, len sa do toho zapájajú Vianoce a matky našich matiek. A musím povedať otvorene, že sledovať tento film bolo miestami skutočne nefalšované utrpenie. Postavy, ktoré mi boli sympatické sú odrazu otravné, a okrem toho tu prídu nové postavy, ktoré sú ešte neznesiteľnejšie. A do toho všetkého kraľuje Christine Baranski, ktorá je absolútne najodpornejšou postavou v celom filme. Spôsob akým rozpráva je otrasný, jej pózy sú otrasné, všetko čo hovorí jej otrasné a jej vzťah k deťom je absolútne materialistický. Tu máte vaše X-boxy. Tu máte vaše Iphony. Bez srandy. To sú skutočné dialógy v tomto filme z jej strany. A nemohol som ju vystáť. No problém je, že ani ostatné postavy na tom nie sú o moc lepšie. Film je preplnený neskutočným množstvom montáží, ktoré sú skutočne otravné a scénkami, ktoré majú byť vtipné, no miesto toho sú viac divné až desivé. Ako napríklad scénka, kde Cherly Hines je v spálni u svojej dcéry a sleduje ju počas sexu s jej priateľom. Na čo som sa práve díval? Nehovoriac o klasických klišé, kde vieme presne všetko, čo sa stane, vieme ako sa to skončí a samozrejme sa dočkáme šťastného konca. Klasicky a všedne spracované bez akéhokoľvek nápadu. Najhorešie ale je, že scénka, kde Amy vyhodí svoju matku z domu a jej deti jej to budú vyčítať, tak jediné čo mi napadlo bolo, že ja som kompletne na jej strane a sú iba naštvané, že už k svojim novým X-boxom nedostanú ešte aj Kinecty. Jediné, čo ma na tomto filme aspoň trochu berie je Carla, ktorá má svoje vtipné momentky. A Susan Sarandon nie je otravná a dokonca si myslím, že vie dať tomu aj trochu humoru. Popravde si dokonca myslím, že film sa absolútne nesústredil na naše tri hlavné hrdinky a ich priateľstvo. A tak ani tá charizma tam nevedela preraziť. Toto je proste jeden z najmizernejších vianočných filmov, čo som mal kedy možnosť vidieť. A úprimne ma naštval. Vidím, že svojich fanúšikov má, ja tam ale patriť nebudem. Neodporúčam vidieť. Hodnotenie: D- ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako to už býva zvykom, tak sequel väčšinou nedosahuje kvality prequelu. Žiaľ, ani toto nebola tá vzácna výnimka. Po dejovej stránke miestami až neuveriteľne prihlúplne, no napokon to ako tak zachránili celkom dobré hlášky a niektoré scénky. No inak ma snáď na totalku všetky postavy iritovali svojim správaním, ktoré bolo maximálne infantilné (až na zopár výnimiek). Ale keď porovnávam s inými americkými filmami tohto žánru, tak to nebolo zas až tak úplne zlé. Tie 2* sú v tomto prípade tak akurát. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

A Bad Moms Christmas se nese ve stejném hrůzném duchu, jako první díl z roku 2016. Opět zde dostaneme příšerný scénáristický hnůj, který je korunován katastrofálními hereckými výkony a neskutečným množstvím zpomalených záběrů. Takže opět, stejně jako u prvního dílu, musím použít ta kouzelná písmena: WTF. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

prakticky to samé co jednička,jen přibyly postavy matek hlavní trojice.Podobně jako u jedničky se tu najde pár velmi dobrých fórů proložených dávkou těch nejzákladnějších klišé a ani dějově tak tady není nic co by překvapilo.Úplně stejně jako u jedničky mi tu pak vadí že prakticky žádná situace se tu neřeší normálně,ale jde se z extrému do extrému.Nevím,jestli američani takhle věci řeší běžně,nebo je to prostě jen in ve filmech,ale normální člověk by se až takhle nechoval...60% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní natáčení filmu začalo 1. května 2017 v Atlantě v Georgii. (ČSFD)
  • Toto je první pokračování filmu Mily Kunis. (ČSFD)

Reklama

Reklama