Reklama

Reklama

Matky na tahu o Vánocích

  • USA A Bad Moms Christmas (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nepeč a zapař Říká se, že Vánoce jsou nejkrásnějším obdobím roku. Určitě ale ne pro mámy! Tři matky rebelky už mají dost věčného uklízení, vaření, zdobení a shánění perfektních dárků pro celou rodinu. Proto se zaseknou a rozhodnou, že si tento rok konečně užijí Vánoce i ony. Akorát netuší, že se brzy ohlásí hosté, kteří s jejich představami dokonalých svátků nebudou tak úplně souhlasit – jejich vlastní matky… (Magic Box)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (204)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší pokračování prvních Matek na tahu, které působili skutečně ze řetězu utrženým dojmem, což pro Vánoční tah už bohužel neplatí, nicméně pořád jde o komedii, která minimálně průměrné zábavy s přehledem dosahuje. Každopádně, v dvojce dochází vážně k zásadnímu zmírnění, a to ve všech ohledech. „Matky“ už nemají tak peprný a ostrý jazyk, zápletka ubrala na spádu a přeorientovala se z rázného řádění ústředních hrdinek na klasické americké kýčovité zobrazení pevných a neoblomných rodinných hodnot a v neposlední řadě ubylo jak vtipnosti, tak alkoholu, který v jedničce sehrál tak významnou roli. Ústřední „Matky“ navíc byly docela překvapivě tentokrát upozaděny a do popředí se dostali naopak jejich matky, které už ale ani zdaleka tak zábavně nepůsobili, jako jejich dcery z prvního dílu, ovšem abych jim nekřivdil všem, matka Mili Kunis, v podání Christine Baranski, je zde hlavní hvězdou, která má s velkým náskokem jasně nejvíc nejzábavnějších momentů a jen škoda, že v závěru i ona tak vyměkla. Takže jak jsem zmiňoval, druhý Tah matek nejvíce sráží jejich zklidnění a zmírnění, pořád to celé ale ještě tak nějak funguje a po většinu filmu i baví a najde se zde i pár fórků, které fakt stojí za to. Takže nakonec proč ne a třeba oproti podobě laděnému filmu s obdobnou náplní, Táta je doma 2, tak Matky o vánocích jsou o několik tříd lepší a zábavnější. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celá táto skoro séria je vlastne len o tom, kedy má slovo Kathryn Hahn, A to jej scenáristi skôr hádžu klacky pod nohy. Ale ona to vždy ustojí, pretože má na pomoc aj Susan Sarandon. Mila Kunis akoby tu ani nebola, ale to môže byť len môj subjektívny pocit. Hernandez a Gallagher sú tu úplne zbytoční. Horšie ako jednotka, ale aspoň s tou Susan. Ak by niekto pochyboval o priebehu deja tak nemusí. Druhý bod obratu je o tom, že zrazu majú všetky dcéry s matkami zdanlivo neriešiteľný konflikt, ale v závere je zase všetko v poriadku, pretože niekto povie niečo krásne patetické a do toho hrá priliehavá vlezlá hudba. Našťastie aj tu to ako tak zachráni Kathryn. 50% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

prakticky to samé co jednička,jen přibyly postavy matek hlavní trojice.Podobně jako u jedničky se tu najde pár velmi dobrých fórů proložených dávkou těch nejzákladnějších klišé a ani dějově tak tady není nic co by překvapilo.Úplně stejně jako u jedničky mi tu pak vadí že prakticky žádná situace se tu neřeší normálně,ale jde se z extrému do extrému.Nevím,jestli američani takhle věci řeší běžně,nebo je to prostě jen in ve filmech,ale normální člověk by se až takhle nechoval...60% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Prostě trochu guilty pleasure, no... :) Asi teda dost záleží, co od toho filmu očekáváte a s čím do toho jdete. Nicméně já jsem čekal do extrému hnanou krávovinu, kterou jsem s přehledem dostal... :) Ale musím dodat, že jsem obecně fanoušek přehnanýho trapno-humoru a že u těchto komedií trochu zapomínám na filmařské kvality. Ovšem v rámci žánru za mě prostě dobrý. Jednička asi o chlup lepší, nicméně pořád jsem se dostatečně bavil a báječně jsem se odreagoval. Osobně doufám, že se dočkám ještě trojky - závěr filmu si ke třetímu dílu vlastně i dost otevřel vrátka. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Berme to tak, že první půlka filmu skončila přesně před titulkama jedničky a ta druhá se přetočila rovnou úvodem dvojky do zimních časů Vánoc a pohody. Tím je vše asi řečeno. Naprosto stejně hloupé a ujeté, stále lihem nasáklé a hlavně s bombarďáckou Kathryn Hahn. Vánoční osvěžení trochu jinak za 75% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (6)

  • Toto je první pokračování filmu Mily Kunis. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Názov filmu sa objaví až na samom konci snímku. (Astonko)

Reklama

Reklama