Reklama

Reklama

Matky na tahu o Vánocích

  • USA A Bad Moms Christmas (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepeč a zapař Říká se, že Vánoce jsou nejkrásnějším obdobím roku. Určitě ale ne pro mámy! Tři matky rebelky už mají dost věčného uklízení, vaření, zdobení a shánění perfektních dárků pro celou rodinu. Proto se zaseknou a rozhodnou, že si tento rok konečně užijí Vánoce i ony. Akorát netuší, že se brzy ohlásí hosté, kteří s jejich představami dokonalých svátků nebudou tak úplně souhlasit – jejich vlastní matky… (Magic Box)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (204)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Už předchozí díl byl lepší průměr a tohle je ještě horší. Zasmál jsem se tak 2 krát a z vedlejších postav je vtipná maximálně tak matka Kiki. Už v předchozím dílu jsem nechápal jak někomu může přijít vtipné,když se někdo ožere jak prase nebo zhulí případně někde krade a dělá bordel a tady je to úplně to samé. Konec je vyloženě trapný a nevhodný jelikož předvádět před malýma děckama jako by sex je těžce mimo. 40 procent. Za den zapomenu o čem to bylo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší pokračování prvních Matek na tahu, které působili skutečně ze řetězu utrženým dojmem, což pro Vánoční tah už bohužel neplatí, nicméně pořád jde o komedii, která minimálně průměrné zábavy s přehledem dosahuje. Každopádně, v dvojce dochází vážně k zásadnímu zmírnění, a to ve všech ohledech. „Matky“ už nemají tak peprný a ostrý jazyk, zápletka ubrala na spádu a přeorientovala se z rázného řádění ústředních hrdinek na klasické americké kýčovité zobrazení pevných a neoblomných rodinných hodnot a v neposlední řadě ubylo jak vtipnosti, tak alkoholu, který v jedničce sehrál tak významnou roli. Ústřední „Matky“ navíc byly docela překvapivě tentokrát upozaděny a do popředí se dostali naopak jejich matky, které už ale ani zdaleka tak zábavně nepůsobili, jako jejich dcery z prvního dílu, ovšem abych jim nekřivdil všem, matka Mili Kunis, v podání Christine Baranski, je zde hlavní hvězdou, která má s velkým náskokem jasně nejvíc nejzábavnějších momentů a jen škoda, že v závěru i ona tak vyměkla. Takže jak jsem zmiňoval, druhý Tah matek nejvíce sráží jejich zklidnění a zmírnění, pořád to celé ale ještě tak nějak funguje a po většinu filmu i baví a najde se zde i pár fórků, které fakt stojí za to. Takže nakonec proč ne a třeba oproti podobě laděnému filmu s obdobnou náplní, Táta je doma 2, tak Matky o vánocích jsou o několik tříd lepší a zábavnější. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale za rok vidí skutečně málo amerických komedií, které by byly opravdu vtipné. Bohužel se ukázalo, že film "Matky na tahu o Vánocích" nebude jedna z nich. Ty postavy mě tu prostě nebavily, snad jedině matky matek, ale nakonec byly použity do celkem předvídatelného schématu, což mi docela vadilo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nutně a zákonitě slabší, protože orientované na vánoce a ne na příběh a v podstatě pokračování, které již z ničeho nemá brát, protože všechno důelžité a zásadní již bylo v jedničce. Každopádně, Kathryn Hahn je prostě úžasná, takový ten typ ženy, který na první pohled nic, ale při důkladnějším pohledu se vám rozklepou kolena. Matky matek, no, Sarandon nepředvedla nic neočekávaného - vteřinu na place a víte o ní všechno. Starostlivá matka je takový trochu kýč. Nejhorší pro prožitek filmu je matka Mily Kunis (která zde prakticky nemá co předvést - ne, že by se nesnažila nebo na to neměla, mám ji rád, ale scénář ji moc šancí nedal), ta je tak sympaticky hnusná a na kulku do hlavy, že její závěrešná (povinná) katarze je prostě k neuvěření i u tohohle typu filmu, který na podobných katarzích (naprosto zbytečně) stojí. Ale jako zábavné okamžiky tu jsou, to zase jo. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě film na "oddych". Chtěla jsem něco nenáročného a byla jsem za mě příjemně překvapena :) Mě prostě baví Kathryn Hahn a vybrání matek k těm již známým - to se taky povedlo :) Ano - Vánoce jsou v USA brány jako totální šílenost, je třeba to brát hodně s nadhledem, ale já se bavila :) A kéž by někdo toto prožil :D ()

Galerie (92)

Zajímavosti (6)

  • Film byl oznámen 23. prosince 2016, jen dva měsíce poté, co film Matky na tahu (2016) ukončil své promítání v kinech ve Spojených státech. Pouze 15 měsíců odděluje data vydání původního filmu a jeho pokračování. (ČSFD)
  • Hlavní natáčení filmu začalo 1. května 2017 v Atlantě v Georgii. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama