Reklama

Reklama

Matky na tahu o Vánocích

  • USA A Bad Moms Christmas (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepeč a zapař Říká se, že Vánoce jsou nejkrásnějším obdobím roku. Určitě ale ne pro mámy! Tři matky rebelky už mají dost věčného uklízení, vaření, zdobení a shánění perfektních dárků pro celou rodinu. Proto se zaseknou a rozhodnou, že si tento rok konečně užijí Vánoce i ony. Akorát netuší, že se brzy ohlásí hosté, kteří s jejich představami dokonalých svátků nebudou tak úplně souhlasit – jejich vlastní matky… (Magic Box)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (204)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vánoční komedie ve stylu Bad Santa. S babičkami a fešným striptérem. Vtipy jsou přimočaré, ale fungující a poselství o tom, že pohodové Vánoce nedělá dokonalost ale mezilidské vztahy je sympatické. Stejně tak je milé zaměření na téma matka-dcera. Každá z babiček je totiž jiná a s dcerou má jinou interakci, ale všechny jsou vyřešené logickým i zkrátka lidským způsobem. Určitě si nenechte ujít závěrečné titulky, které jsou zážitkem samy o sobě. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší pokračování prvních Matek na tahu, které působili skutečně ze řetězu utrženým dojmem, což pro Vánoční tah už bohužel neplatí, nicméně pořád jde o komedii, která minimálně průměrné zábavy s přehledem dosahuje. Každopádně, v dvojce dochází vážně k zásadnímu zmírnění, a to ve všech ohledech. „Matky“ už nemají tak peprný a ostrý jazyk, zápletka ubrala na spádu a přeorientovala se z rázného řádění ústředních hrdinek na klasické americké kýčovité zobrazení pevných a neoblomných rodinných hodnot a v neposlední řadě ubylo jak vtipnosti, tak alkoholu, který v jedničce sehrál tak významnou roli. Ústřední „Matky“ navíc byly docela překvapivě tentokrát upozaděny a do popředí se dostali naopak jejich matky, které už ale ani zdaleka tak zábavně nepůsobili, jako jejich dcery z prvního dílu, ovšem abych jim nekřivdil všem, matka Mili Kunis, v podání Christine Baranski, je zde hlavní hvězdou, která má s velkým náskokem jasně nejvíc nejzábavnějších momentů a jen škoda, že v závěru i ona tak vyměkla. Takže jak jsem zmiňoval, druhý Tah matek nejvíce sráží jejich zklidnění a zmírnění, pořád to celé ale ještě tak nějak funguje a po většinu filmu i baví a najde se zde i pár fórků, které fakt stojí za to. Takže nakonec proč ne a třeba oproti podobě laděnému filmu s obdobnou náplní, Táta je doma 2, tak Matky o vánocích jsou o několik tříd lepší a zábavnější. ()

Reklama

Chundys 

všechny recenze uživatele

To je smutný, že po vydařené jedničce se musí co nejdřív nacpat absolutně zbytečný pokračování! Hlavně tam toho narvem co nejvíc a co nejvíc otravných zpomalovaček, u těch jsem myslel, že se unudim! Zasmál jsem se dvakrát u scény v posteli s Kristen Bell a pak u depilace chlupů na koulích u Justina Hartleyho. Jinak je mi to líto, ale sračka!!!! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že toto není vyloženě film pro chlapy. Film ve mě vyvolal pocit Vánoce už nikdy neslavit a vymazat si mojí mamku z těchto "poklidných" svátků a to jí mám rád (konec to trošku zachránil). Některé scény byly přitažené za vlasy až moc - myslím takové ty ryze ženské. Jinak musím říct, že začátek filmu na mě zapůsobil že toto bude Hangover, ale pro ženy, a byl jsem docela natěšen, ale to se nestalo. Jediné co bylo ve filmu bezchybné, tak je role tří matek a když byly spolu tak s přehledem přehrávaly ústřední trojici svých dcer. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako to už býva zvykom, tak sequel väčšinou nedosahuje kvality prequelu. Žiaľ, ani toto nebola tá vzácna výnimka. Po dejovej stránke miestami až neuveriteľne prihlúplne, no napokon to ako tak zachránili celkom dobré hlášky a niektoré scénky. No inak ma snáď na totalku všetky postavy iritovali svojim správaním, ktoré bolo maximálne infantilné (až na zopár výnimiek). Ale keď porovnávam s inými americkými filmami tohto žánru, tak to nebolo zas až tak úplne zlé. Tie 2* sú v tomto prípade tak akurát. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (6)

  • Toto je první pokračování filmu Mily Kunis. (ČSFD)
  • Film byl oznámen 23. prosince 2016, jen dva měsíce poté, co film Matky na tahu (2016) ukončil své promítání v kinech ve Spojených státech. Pouze 15 měsíců odděluje data vydání původního filmu a jeho pokračování. (ČSFD)

Reklama

Reklama