Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý pražský advokát JUDr. Oldřich Lukášek má byt s výhledem na Vltavu, a přátele v pražské kavárně Slavie. Přesto uposlechne svého lékaře, aby se přestěhoval z Prahy na venkov. Jeho novým působištěm se tak stává malé městečko Mezihoří a prvním případem stará venkovská babička Márová, které synovec dluží sedm a půl tisíce korun a odmítá je vrátit. Jako odměnu za pomoc obdaruje vděčná babička Lukáška králíkem. Přestože je brzy zavalen dalšími případy, od vykradače aut Pastyříka až po žárlivce Vránu, který v hádce bodl svou družku, jeho hlavním zájmem zůstává causa králík, tedy babička Márová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (100)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ten hlavní případ o půjčenejch penězích mě zase až tak moc nezaujal. Taky jsem nějak alergickej na xicht Satoranskýho, kterej v tom hlavnim případu figuroval. Ostatní případy mi přišly teda zábavnější. Hlavně Pavel Zedníček jako zloděj, kterej dokázal vyloupit za den 19 chat. Jinak Miloš Kopecký prakticky ukrad celej film pro sebe. 70% ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Jde o jeden z těch slabších filmů Miloše Kopeckého- zde v úloze českého Perry Masona:-), ale dívat se na dá bez újmy a divák se dozví o poměrech českého advokáta na vesnici(existuje vůbec něco takového?)./10.9.17- Musím upravit hodnocení. Je to zatím asi nejlepší česká věc z právního prostředí (alespoň pokud jde o pohled advokáta na malém městě.) Film výborně vystihuje některé aspekty advokacie a na druhé straně se tu nevyskytují vyložené nesmysly, takže přidávám hvězdičku. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozporuplný a těžce hodnotitelný film, který je z nějakého důvodu uvádeň jako komedie, ačkoliv se během něj ani jednou nezasmějete, a tvůrci se ani o pobavení diváka nesnaží, ba naopak, i napříč tomu, kdy byl film natočen, ukazují poměrně trpké případy rodinnných vztahů s dosti hořkým závěrečnýn vyzněním. Možná škoda, že se film nejmenoval Causa Vrána, protože případ Vrány nabídne ještě možná větší šok při finálním rozuzlení. Výborné výkony Miloše Kopeckého a Jaroslava Satoranského, jinak ale vlastně mnohdy dost těžko uchopitelný film, který úplně asi neví, čím chce být, potažmo jak jednotlivé myšlenky přenést k divákovi. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Komedie možná v prostřihech dalších kauz ale jinak obohacující drama podnětné k zamyšlení. Já bych na konci prostě zavolala. Atmosféra mě zanesla do venkova, svěžího i ponurého a do morálních problémů. Miloš Kopecký s charakteristickým hlasem a charismatickým vzhledem najednou už není herec ale reálný advokát. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Miloš Kopecký v roli která lu padne jak ulitá - staršího vzdělaného muže. Ačkoliv tento film neni ničím vyjímečný, tak sem si ho velmi oblíbil. Bojovník za spravedlnost v případu staré babičky proti vychcánkovi kterých i dnes běhá po světě tisíce. Pro všechny lidi plyne ponaučení o spravedlnosti a správném přístupu k mezilidským vztahům. Dá se na tento film dívat i jako odpočinkovou zábavu, herecký výkon Kopeckého je opět skvělý. 82% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Scény v restauraci byly filmovány na rozhledně Bramberk, dále se filmovalo v Lučanech nad Nisou, Haraticích a v Železném Brodě. (M.B)
  • Snímek byl v roce 1980 vybrán do soutěže Un Certain Regard festivalu v Cannes. (trojúhelník)

Reklama

Reklama