Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 2

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (143)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že lidé vyrovnávající se s drastickými zážitky a žijící v dramatické době se v záležitosti emocí rozhodují rychleji a nečekaněji než obvykle. V dramatu vášně a prudkých emocí jsem však postrádala vášeň i emoce. Vše je více méně v poklidu, a to včetně střílení a zabíjení. Vedlejší motiv posthitlerových následovníků je zcela upozaděný a starostlivost britského důstojníka o německého civilistu a jeho dospívající dcerku jsem si vyložila jedině tak, že si snad potajmu s Gerdou taky něco začal. MÓDNÍ OKÉNKO: Na dobu permanentního nedostatku, kdy látky byly na příděl, mě udivuje, avšak přes nevěrohodnost i okouzluje kolekce, kterou nosí Keira. Zlaté šaty ze saténu si snad musela nechat šít v Paříži, stejně jako malé černé, které si údajně ušila sama. Inspirující je však i její běžné oblečení - petrolejový kostýmek s hnědou légou (velmi vydařená barevná kombinace) a decentně svůdná bílá noční košilka. SHRNUTÍ: Unylý cajdák z těžkých časů. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tuctový romantický příběh o tom, že sex spojuje národy. Pokud bylo v knize něco víc, do filmu se to nevešlo. Keira Knightley se sice snaží, ale moc jí nepomáhá scénář ani režie. Jason Clarke tu bohužel nemá moc prostoru a Alexander Skarsgard je tu prostě jen za fešáka, o kterém by mohly divačky snít. Ale některé záběry na rozbombardovaný Hamburk byly opravdu působivé. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Mne sa to pacilo, i ked dej je od zaciatku velmi predvidatelny. Malo to vsak peknu atmosferu, vypravu, kostymy, sympatickych hercov a samotny zaver filmu je podla mojho gusta. Povojnove Nemecko, to uz samo o sebe znie ako zaujimavy namet a v The Aftermath je to slusne spracovane. Dobry vyber hercov. Keira patri medzi moje oblubene herecky, i ked je pravda, ze uz akosi dostava podobne roly - dufam, ze ju nezaskatulkuju :-) A som rada, ze som spoznala Skarsgarda mladsieho. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je něco klasického. Jako bych sledoval současnou technikou a se současnými herci natočený příběh, který opravdu vznikl krátce po válce, opravdu se natáčel v rozbombardovaném Německu a to, co na pozadí trochu vousaté romantické zápletky sděluje, jako by chtěl opravdu a upřímně sdělit všem. Kdybych to měl zkrátit, asi nejhorší na něm je český název. Naopak Keira Knightley, Jason Clarke a Alexander Skarsgård jsou dokonalí. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Filmaři můžou být rádi, že válka byla a mají nevyčerpatelnou zásobu inspirací hlavně na melodramata, jak válečná, tak poválečná. Mě se to líbilo moc. Milostný trojúhelník na poválečném pozadí. Osudy lidí do jejíchž životů válka krutě zasáhla a poznamenala je na celý život. Výborné ústřední trio, líp nemohlo být vybráno. Civilní Jason Clarke, který v uniformě působil opravdově, jeho citlivý pohled k nepřátelům byl velmi sympatický, protože ne všichni byli zlí nácci, ale obyčejní lidé, kteří neměli na výběr. Osudová Keira, které kostýmní role tohoto typu sedí dokonale. A jako vždy charismatický Skarsgard se smutným pohledem se do této role též výborně hodil. Myslím, že role osudových mužů mu sedí mnohem více, než ty akční. Perfektně vykreslená atmosféra válkou zničeného Hamburku a utrpení jeho obyvatel. Krásná hudba a hlavně spousta českých jmen podílejících se na tomto komorním snímku. Není to film, který bude bourat kina, ale kdo má rád filmy vystavěné na hereckých výkonech, atmosféře a krásné hudbě bude určitě spokojen. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Film Zraněná srdce byl natočen podle bestseleru spisovatele Rhidiana Brooka, k jehož pozoruhodnému příběhu jej inspirovalo dědečkovo vyprávění. (Zdroj: CinemArt)
  • Film se natáčel v České republice. Hlavní nádraží v Praze, nástupiště 1 představuje Gleis 6 Hamburg Hbf. Byly použity lokomotivy a vagony z ČD muzea v Lužné. Natáčelo se i v okolí trati 120 Rakovník - Praha. Točilo se také v Ústí nad Labem, na zámku ve Slapech a v areálu rozbouraného cukrovaru v Lenešicích u Loun. (Frontie)

Reklama

Reklama