Reklama

Reklama

Louskáček a čtyři říše

  • USA The Nutcracker and the Four Realms (více)
Trailer 7

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (115)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Na Luskáčikovi ma zaujala hlavne výprava, ktorá sa mi nezdala prehnaná a herecký výkon Keiry, ktorá tam ako jediná skutočne hrala. Foy mi pripadala taká unilá, už len obliecť do mníšskeho habitu a Mirren s Freemanom tam ako postavy skoro ani nemuseli byť, tak málo času dostali. Scenár bol úbohý až nasierací, Hnevám sa, že sa Hallstrom podpísal pod tak málo muziky za tak veľa peňazí. Komukoľvek kto sa na tom podieľal to akurát v očiach divákov ublíži. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako to, že to je kýčovité, přebarvené, přeslazené- to mi ani tak nevadilo- to totiž koneckonců je třeba i Mocný vládce Oz, Popelka, Alenka v říši divů, nebo i Kráska a zvíře. To, co mi ovšem vadilo, byla nuda a naprosto prostoduchý příběh. Ale tak jednou se na to podívat, to jako jde - a ty CGI myši byly dokonce super...40% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi pátrať po okolnostiach faktu, prečo režírovali tento film hneď dvaja režiséri a z toho jeden, ktorý ma väčšinou nesklame. To je samozrejme Hallstrom, ale jeho rukopis tu nie je cítiť ani náhodou. Jediné, čo tu cítiť, je snaha o ďalší veľký kinohit, do ktorého všetci investovali veľa energie, ale bez srdca, akoby nikomu na výsledku ani nezáležalo. Problémom číslo jedna je slabší príbeh a motivácie postáv, výsledný dojem potom výprava, inak husto gýčová, a hviezdne obsadenie sotva vylepšia. Jediný čas v roku, kedy by sa dal tento pásový produkt ako-tak užiť, sú Vianoce. ()

finy_cz 

všechny recenze uživatele

Louskáček afroameričan. Měl mít červené tváře a nos, ale nějak to nebylo ani vidět. Herec sympaťák, ale sem se nehodil. Začínám mít těch nutných obsazování všech kultur do příběhů, které vznikly v dobách, kdy v multikulti společnost nikdo ani nevěřil, dost. Příště už si ohlídám obsazení a začnu bojkotovat všechno, co se historicky nehodí. Nedávno jsem viděl Prvního člověka, proč neudělali z Neila afroameričana? Nebo třeba proč lví smečku ve Lvím králi nevede puma? Případně by ještě mohli zvážit dát do Psího poslání místo psa Bailyho třeba želvu se jménem Liung Xu Hi, aby to nediskriminovalo plazy z východu. Dal jsem dvě hvězdy, ale vlastně ani nevím proč, možná ještě změním názor a snížím hodnocení, uvidíme. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Pacilo sa mi to a som prekvapena nizkym ohodnotenim filmu. Ved Luskacik je pastva pre oci a dusu mozno aj dospeleho divaka :-). Pekna filmova rola pre mladucku Mackenzie Foy. Moja oblubena Keira mi tu pripadala prilis afektovana, ale jej stvarnenie Sugar Plum si to asi vyzadovalo. Naozaj nadherna vyprava. Cakala by som, ze film dostane nominacie za Best Costume Design, osobne si myslim, ze ma krajsie kostymy ako The Favourite alebo Mary Poppins Returns a takisto za Best Production Design. Luskacika som mala v plane pozriet si v kine este pred Vianocami, ale zial nedavali to v anglictine a o dabing som nemala zaujem. 70% minimalne by som dala:-). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Joe Johnston se přiznal, že musel věnovat 32 dnů přetáčení některých scén. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 2018 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama