Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (443)

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

"Hele, Pekařová, ty seš taky ledovec. A moc mě neštvi, mužskej si vždycky ví rady!" A to, i když je to ženská, jak by se mnou asi souhlasil Mach, Hanko. ___ Lidi se k sobě občas chovaj hnusně, ale tvoje reakce na to? Podříznout si žíly a vykrvácet ve vaně kvůli pár nepříjemným poznámkám? A nahrát to na kazety a kreslit k tomu mapičky, což je asi tak pravděpodobné, jakože neandrtálci přistáli na Marsu? Být děsně cool retro a hipster, nenávidět tenhle svět, odmítat všechna ta záchranná lana, která ti hází a vydávat to za normu? Co vlastně chceš, Hanko? Aby se všichni nešťastní puberťáci zabili, když se jim něco malicherného stane? Proto tomu dávám odpad. Nejenom, že je to zoufalá nuda plná přiblblých dialogů, kde hlavní hrdina hraje maximálně tím, že pootevře pusu - a ostatní zoufalí /ne/herci jsou na tom podobně - ale hlavně protože mi to připadá nebezpečně návodné. Tvé důvody k sebevraždě jsou, až na jeden případ - ale i tam by se dalo diskutovat o tvém řešení - nicotné. Vážně je tohle poselství, které chce seriál vyslat dospívajícím? Že je děsně sexy zabít se? Běžte s tím do háje! __ Pronudila jsem se všemi 13 díly, protože jsem doufala v zvrat, který tady někteří komentující popisují. Marná snaha. Už nejsem puberťák, ale byla jsem. Ty dialogy jsou naprosto zcestný! "Myslíš, že jsem dobrý člověk?" Který teenager kdy použil taková slova? ____ Ježiš, ten seriál mě tak štval. Všichni tam byli dotěrní až vlezlí. Když se člověk jen na chvíli zastavil na školní chodbě, tak ho hned chytli a dotíravě se ptali: "Jsi ok? O čem jste se bavili?" Bylo to jako by se Stepfordské paničky protkaly s eticky méně oceňovanými postavami z Nebezpečných známostí. ___ Když to shrnu: je to nudná kravina. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ano poprvé jsem tomu nedával tolik pozornosti asi jako tet a dost sem na sebe i naštvaný protože tohle si zaslouží velkou pozornost. Ani možná nejde slovy vyjádřit jak tenhle seriál je depresivní. emoční, vypjatý..... Ani nevím jestli na to dokážu najít ty správná slova nebo to více popsat každý by si měl udělat obrázek nejspíš sám , vžit se do toho a rozhodnout se co vtom uvidí jak to vezme jak to prožije, pro mě byl díl co díl nezkutečný maraton pocitu. 2 série byla výborná jako její předchůdce, 3 série byla kapek pro mě jiná ale opět dokonalá, napětí a emoce jsou neustále vidět a to je důležité, spojitost příběhu skvělá. 4 Série byla totálně zbytečná, tak jak jsem měl rád Claye tak tentokrát to byl uřvaný magor, příběh 4 série málem potopil takhle skvělý seriál, Od začátku dokázal seriál hodně nabídnou ale poslední série byla zbytečná ve všech ohledech, totálně bez emoci, drama čehokoliv pozitivního obrovská škoda. ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Ten, který stojí v koutě, Johnsonův studentský neo-noir Zmizení, adventurka Life is Strange, Pět starých známých Mitche Alboma... 13 Reasons Why jako by stále "něco připomíná", ale přitom se rozhodně nedá nařknout z opisování. A vůbec - v podstatě se dá pouze chválit. Za téma, o kterém povídá - a o kterém se povídá málo a mělo by více, a za scénář, který především v první polovině učebnicově dávkuje informace tak, aby diváka zaháčkoval a zarážel mu příběh hloubš a hloubš do chřtánu, až není možné se vymanit. Tohle se Netflixu podařilo. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejrealistějších seriálů své doby, které znám. Všichni lidé mají své problémy a svá tajemství. Každý má někdy chuť to zabalit a vzdát to. Velká spousta lidí kolem nás má nějaké psychické potíže, a ani bychom to do nich neřekli. Doslova můžu říct, že pokud jsme nezažili to, co druhý člověk, tak nemůžeme soudit. Každý má své důvody proč co a jak udělal a jak kterou věc vnímal. Většina z nás má střední školu trochu odlišnou, než jak ji známe z filmů a seriálů v americkém podání. Ale zpráva, kterou toto dílo seslalo byla jednoznačná. Někdy se ovšem až moc zacházelo do hloubky a jindy zase byly upozaděny postavy, které bych si třeba přála vidět víc. Herecké obsazení bylo geniální. Dokonce mi přirostl k srdci i ten Bryce Walker. Tento seriál určitě stojí za pozornost. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V rámci tínedžerského žánru je tento nový seriál od spoločnosti Netlfix naozaj kvalitnou, hĺbkovou sondou do sveta mladých. Samozrejme uznávam, má svoje negatíva, ktoré sú nepopierateľné a môžu vám miestami skaziť jeho sledovanie. Pravdou ale zostáva, že behom veľmi krátkeho času sa na ňom a na vzrušeniu z toho, čo sa bude odohrávať v ďalšom diele, respektíve na ďalšej prehratej páske, stanete veľmi rýchlo závislý ako na droge. Tak to bolo aj u mňa, a preto 13 Reasons Why dávam s akceptovaním určitého množstvá chýb pomerne slušných7,5/10. P.S.: Oceňujem aj skutočne dobre sa počúvajúci a do seriálu nadmieru pasujúci soundtrack.. Viac-menej (hlavne v rámci teen-genre) veľmi slušná spokojnosť. ()

Galerie (458)

Zajímavosti (48)

  • Selena Gomez přiznala, že jsou jí postavy ze seriálu blízké, protože má podobnou zkušenost. (Natka875)
  • Děj se odehrává na střední škole. Proto se očekává, že herci budou teenageři. Nicméně jediným teenagerem byl v době natáčení Devin Druid. Bylo mu 19 let. Nejstarším studentem se stal Ross Butler, bylo mu 26 let. (Kacitr)

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama