Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě jsem si nejdřív zopákl jedničku, hned jí ještě jednu hvězdu přihodil a pak šel teprve na dvojku. A nebudu to prodlužovat: po mém počátečním drobném rozčarování a mírné nedůvěře ("Co tam hergot dělá zase ňáká malá holka?!") musím nakonec zvednout palce nahoru. Sice je to spíš komedie než thriller, samozřejmě komedie nechtěná, ale zároveň je to tak kulervoucí bizár, že jsem na to zíral odzbrojeně a bez protestů, retardovaně se culil a můj mozek tiše a spokojeně předl v nízkých otáčkách, téměř jako ve stavu meditace. Znáte videofilmy o nevidomých mistrech kung-fu, kteří porážejí vidomé bojovníky jednoho za druhým? Náš slepý veterán je lepší! Taky jste u Bird Boxu nadávali, že slepci jezdí auťákama, plují loděma a pohybují se v neznámém prostředí nějak podezřele suverénně? Opět vítězí náš slepec, který chodí po vybydleném Detroitu jen s cizím čoklem, leze po cizích barácích, s jistotou vypíná pojistky a likviduje nabušený a vycvičený pořezy. A ta holka byla nakonec taky docela správná, líbilo se mi třeba, jak radikálně přeťala mateřské pouto se svou matkou (s kým taky jiným). ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jednotka patrila k najzaujímavejším filmom roku 2016. Úspech nastal vďaka nasledujúcim veciam: zo zaujímavého, ale pritom jednoduchého nápadu sa podarilo vyťažiť maximum, prišlo tu dokonca k určitému príbehovému prekvapeniu a casting bol robený šťastnou rukou. Dvojka stojí príbehovo úplne samostatne, spája ju len ústredná postava. A je to bieda po všetkých stránkach. Dejú sa tu občas fyzikálne stupidity. Postavy sú zahrané hercami kategórie C. Postavy sú napísané tak, že lepší herci by z toho vymáčkli maximálne Béčko. A čo je najhoršie, tak TMA tu hrá len vedľajšiu postavu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dvojka je ešte depresívnejšia a bezvýchodiskovejšia než prvá časť. Toto nie je rozhodne horor pre teenagerov, ale v jadre sociálna dráma a správa o stave americkej postvojnovej (Irak) a postkrízovej (súčasný Detroit) spoločnosti a hodnotiť ho podľa toho, ako sa budete pri ňom báť, je nepochopenie celej záležitosti. Lang je síce pri sile, zároveň už ale pôsobí ako starý, zničený človek plný neprekonateľnej bolesti a presne tak to bolo aj zamýšľané. Nie som možno príliš stotožnený so zásadným zvratom, ktorý delí film na dve časti, skrátka mám skôr dojem, že otec by dal prednosť úplne inému riešeniu. Tak preto "iba" 8/10. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kuchársky príbeh. Kontinuitu kulinárskych slastí, ktoré pojedačov uvádzajú do extatických stavov má zabezpečiť malé dievčatko. A verte-neverte, neznamená to pre malé dievča žiadnu spásu, hoci sa to tak miestami javí. Malá slečna má našťastie ochrancu v podobe slepého deda. Nuž a ten ju hockomu len tak nedá! A tak sa môže začať priamočiara likvidačná akcia, kde sú záporáci slizko záporní a rodičia tiež riadne odporní. Možno vďaka faktu, že v poslednej dobe som videl veľa artových experimentov, padol Muž v temnote 2, odohrávajúci sa, rovnako ako jednotka, v meste duchov Detroite, ako riť na šerbeľ. Alebo inak: slasher jak sa patrí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není o moc horší, než nervydrásající horová jednička. Je to jen jiné. Role se tentokrát prohazují a i když jsem nebyl při sledování až tolik napjatý, jako v případě prvního dílu, a to z důvodu, že nebezpečí je tentokrát o poznání méně děsivého charakteru, pořád je to kvalitně natočená a snaživě napsaná řezničina s jednou moc pěknou útěkovou scénou na jeden záběr. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • V garáži si muž rozřeže ústa zalepená vteřinovým lepidlem a vyteče mu spousta krve. Následně vychází z garáže a na ústech nic nemá, navíc má čisté tričko. Hned poté vejde do domu a tričko má opět od krve a na ústech má zbytky lepidla. (CjKukis)

Reklama

Reklama