Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Byť toto pokračování ani zdaleka nedosahuje takových kvalit jako první díl, tak i přesto je zde nabíledni poznamenat, že  Don't Breathe 2 nabídne nenáročnou atmosférickou podívanou s několika velkolepými hororovými momenty. Jako ponurá jednohubka na volný večer tedy tento snímek funguje v rámci svých možností opravdu vydařeně, takže touto volbou určitě chybu neuděláte. Dobrá práce! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Slepý drsňák Stephen Lang se od minula polepšil a teď kope za ty hodné. A musí umlátit, udusit, rozsekat a jinak pomordovat partu obchodníků s drogami, kteří unesli dívku, na níž mu záleží… Dvojka Smrti ve tmě má menší ambice než první díl a v základu jde o poměrně působivý, atmosférický a krvavý slasher s nečekaně nepříjemnou atmosférou. Ale nic víc. Pokud vám to stačí, budete spokojeni, protože debutující režisér Rodo Sayagues má řemeslo zvládnuté. Jakékoliv větší ambice však očividně nikdo na place neměl. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Smrt ve tmě byl slušný a originální horor, který mě nijak nestrhnul, ale komerčně uspěl. Pokračování jsem považoval za naprosto zbytečný film, ale překvapivě se nejedná o film špatný. Hlavní hrdina je tentokrát za "dobráka" a musí bojovat s agresory, kteří se rozhodli unést mu dceru. Úvod je překvapivě velice dobrý a prvotní naháněčna/schovávaná v domě je skvěle natočená a napínavá. Poté přijde menší zvrat a film se posune o dům dál a stejně tak i napětí a příběh. Ke konci mi to přišlo až zbytečně uspěchané a raději bych si vychutnával krvavou likvidaci protivníku postupně, než prakticky všechny vybít během minuty v jedné místnosti. I tak se však jedná o překvapivě slušný film, který změnil žánr a neurazí. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky, tentokrát rozhodně nešlo o hororové překvapení roku, ale neváhal bych alespoň udělil cenu rodičů roku. Ke kvalitám: Vzhledem k velkým úspěchům prvního filmu šlo jednoznačně o něco, co jsem již dlouhou dobu s nadšením vyhlížel a nemohl se dočkat. Vysledek však považuji za pouhý lepší průměr. Což je s originálem zcela nesrovnatelný a trochu smutný výsledek. Dalo se to očekávat, jelikož dvojka málokdy slaví větší úspěchy. Já jsem však v tomto případě spokojený i s tímto výsledkem. Tentokrát se role obrátily a divák naopak spíše soucítí s hororovým bubákem. Jediné co bych vytkl je, jak si proboha vysvětlit návaznost s jedničkou? Prostě to nedává žádný smysl. Jakoby si scénáristé vycucali z prstu nový paralerní vesmír s hodnější verzí onoho samotářského zvrhlíka. Také příliš nesouhlasím se štítkem krimi, jelikož z tohoto žánru zde není vůbec nic. Jedná se spíše o akční thriller, přičemž i ten horor je zde velice diskutabilní.  Nuž, ale dobrá. Je to natočené solidně s velkou dávkou brutality i akčních scén a já hodnotím 71%. PS: Stále nejsem rozhodnut, jestli jsou to více tři nebo čtyři hvězdy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Sequel, o který doslova nikdo nestál, ale když byl oznámen, vlastně jsme se všichni těšili, protože jednička byla absolutní pecka příjemně oživující žánr, která dokázala originálně zabavit. To se o druhém díle ale říct nedá. První půlka šlape jak hodinky a přes neustálou nálož akce divák nestíhá koukat na čas a nenudí se, ale jakmile se pokračuje do druhé poloviny filmu, už to začíná drhnout. V mezičase, kdy se zde až moc řeší příběh, si divák uvědomí, jak moc mnoho věcí vlastně nedává vůbec smysl, mnohdy jsou až za hranou reality a závěrečná akce film nijak nezachraňuje, jelikož se po vydařených mlátičkách v první půlce už nevyšplhala na jejich úroveň. Stephen Lang je na svůj věk pořád drsný borec, hlavní dějová linie není špatná, vraždy jsou na jednu stranu někdy dost povedené a krvavé, ale jindy zase kontrastně strašně sterilní a mimo záběr, čemuž moc nerozumím... Dobrým krokem filmu bylo taky postavit válečného veterána do role anti-hrdiny, kdy v prvním díle jsme jej chtěli mrtvého, ale zde jsme mu víceméně fandili, a to i přesto, že jsme se dozvěděli pár nepříjemných věcí z jeho minulosti. Suma sumárum neurážející akční mordovačka, od které jsme sice čekali víc a pro fanoušky jedničky je to spíše krok zpět, ale na zabití večera je to více než dostačující záležitost. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • V garáži si muž rozřeže ústa zalepená vteřinovým lepidlem a vyteče mu spousta krve. Následně vychází z garáže a na ústech nic nemá, navíc má čisté tričko. Hned poté vejde do domu a tričko má opět od krve a na ústech má zbytky lepidla. (CjKukis)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Opuštěný hotel je ve skutečnosti hotel „Staro Zdanje“ v srbském Arandjelovaci. (DJMaroko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno