Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 3

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (243)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vyděšení adolescenti nahrazeni skupinkou bezskrupulozních gangsterů s vojenským výcvikem a pokud si chcete druhé umírání ve tmě užít, nesmíte prakticky vůbec bazírovat na uvěřitelnosti. Ne, že by první část byla přehlídka toho, co by se dalo nazvat Natočeno podle skutečných událostí, ale tady už je těch nadpřirozených efektů víc než dost a vše korunuje finální střet s bastardy na cizím území, který už snese nejpřísnější kritéria filmové pohádky. Ale jak jsem psal, máte-li náladu či schopnost vypnout některá hodnotící filmová centra, zůstane vám pohledný, nezávadný  a napínavý flick, kde se zmrdům dostane i víc než jen spravedlivé odplaty a to někdy na čtyři hvězdy stačí, ne?  Z toho dvě osobně uděluji z lásky ke psům, rotvajler a pitbull a oba vlastně v kladných a významnějších rolích, pro pejskaře pochopitelně povinnost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tie 4* sú možno trochu veľa, ale chcem sa poučiť z hodnotenia jednotky, ktorej som dal len 3 a potom ma to roky škrelo, až som sa prestal na niečo hrať, uznal som sám pred sebou, že sa mi to (napriek chybám) páčilo a zvýšil som hodnotenie o jednu hviezdu. Dvojka je snáď ešte temnejšia a to už je vážne čo povedať; Detroit tu vyzerá ako niečo, oproti čomu pôsobí sídlisko z Candymana ako rozprávkové, priam idylické miesto, kde žijú dúhové jednorožce. 69-ročný Stephen Lang si to znova raz efektne užíva (tentokrát rozumne už aj ako producent). Zaskočilo ma, aký jednoduchý a priamočiary scenár je. V podstate si vystačí s dvoma budovami... čo je ale vlastne o jednu viac, než v jednotke, ehm. Vraždy sú efektné, hnusné, špinavé a brutálne. Nie, že by som si ich užíval, nie som psychopat, ale proste je vždy fajn, ak niekto natočí dospelý horor pre dospelých divákov, ktorý sa na nič nehrá a ide na doraz. Dieťa je vcelku znesiteľné a Lang realistický: nie je nezraniteľný, vie sa poučiť z vlastných chýb a zápory dokáže po chvíli premýšľania šikovne využiť vo svoj prospech (spôsob, akým vystopuje unesené dievčatko). Na konci to s ním síce nevyzerá dobre, ale nezabudnite na medzititulkovú scénu. Oceňujem, že grázli sú odporní a prajete im len to najhoršie, čo nie vždy býva samozrejmosť a to je chyba. Bezcitné, nekompromisné, tvrdé, drsné. Poznámka na okraj: ešte som sa nespamätal z Jasona Stathama, ktorý sa v rámci sérií Rýchlo a zbesilo/Hobbs & Shaw prerodil zo zápornej kreatúry na sympaťáka zachraňujúceho bábätká a už tu máme ďalší drastický kolotoč, kedy sa stáva hrdina z psychopata, ktorý zabíjal ľudí a v pivnici väznil a oplodňoval ženu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu solidně odvedená práce. Scénárista prvního dílu Rodo Sayagues tentokrát usednul i na režisérskou stoličku, znovu si jeho tým pohlídal nevlídnou atmosféru, postavy střídají depresivní lokace a jsou docela zmetkoidní. Samozřejmě musíme tvůrcům leccos odpustit, hlavně ty totální náhody a na sekundu „provedené“ kroky. Vrací se totiž zejména nevidomý zahořklý děda, který má hodně velké štěstí, že přesně sáhne po krku bídákovi, že přesně odhadne, co udělá rozzuřený čokl, že přesně udělá pohyb, aby ho minula kulka, že přesně sáhne po nějaké pomůcce, pomocí které dokáže nepřátelům zavařit. Je nezdolný, nebezpečný a nasraný a nějaká ta díra v těle mu nedělá problém, tvůrci tak na malém prostoru znovu sehráli docela fajn divadlo. Dál se schovává před svým svědomím, pár let už nicméně dohlíží na malou dívku, která ale začne zajímat i někoho jiného. A stane se z toho až otcovský duel. Jeho dům dál připomíná opevnění a tragický hrdina nedá vetřelcům vydechnout. Stephen Lang je znovu solidně děsivý a morbidně zábavný. Důstojné „pokračování“. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Slepý muž žije so svojou dcérou v ústraní. Keď sa ale jednej noci do jeho domu vláme banda násilných mužov, ktorí chcú uniesť jeho dieťa, musí využiť všetky prostriedky, aby ju ochránil. - Opäť super jazda. Zatial čo prvá časť stavala dej skôr na hutnej atmosfére, tu sa tvorcovia viac zamerali na príbeh a jeho pozadie, do ktorého zakomponovali viacero twistov. To ale neznamená, že sa v druhej časti nedočkáme násilia, pretože toho tu je viac než dosť. Za mňa rozhodne odporúčam, a som rád, že som konečne našiel nový horor, ktorý sa zaobišiel bez riešenia rasových alebo genderových otázok. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První díl mě docela zaujal svým námětem. Měl jsem k němu sice jisté výhrady, ale nakonec si ode mě vysloužil lehce nadprůměrné ohodnocení. Takže jsem se na toto pokračování i docela těšil. Zvláště když se v poslední době stal Stephen Lang mým oblíbencem. Jediné z čeho jsem měl obavy, byla výměna na režisérském postu. Do křesla tentokrát usedl režisérský panic leč scénárista obou dvou filmů. A v porovnání těchto dvou kousků si nakonec vedl přece jenom hůře. Zatímco jednička mě zpočátku moc nebavila, ale postupem času se z toho stala pěkně surová podívaná s dobrou atmosférou, tak u dvojky jsem zažil přesný opak.   Tady mě zase nejvíc bavil začátek. Do chvíle, kdy byl slepec přemožen a jeho dům lehl v plamenech, to byla rovněž pěkně drsná podívaná. Členové gangu byli pěkně ujetí, zvláště pak ta bratrská dvojice blonďáků – vražda ženy v autě i topení Phoenix v kovové bedně + souboj a výbuch ve sklepě – parádní pasáž. Opět z toho byla cítit solidní atmosféra a pach krve ve vzduchu. Jenomže tvůrce se tentokrát rozhodl, že nechce celý děj nechat zas jenom v baráku (potažmo skleníku) a tak se následně přesuneme do úkrytu gangu. A tady začala kvalita filmu upadat.   Seznámení s matkou bylo tvrdé a svým způsobem až nechutné. Mladé děvče konečně pochopí, proč její skuteční rodiče po ní tolik touží a i zbytek diváků v tu chvíli začne nejspíš fandit slepci, který taky rozhodně není žádný svatoušek. Ponurá atmosféra se pomalu ale jistě začala vytrácet a na scénu přišla ne moc povedená akční pasáž (střelba ve vodě dosti nereálná). Pak to vzalo rychlý spád a přišlo krvavé finále. Nevím, ale prostě mi ta druhá polovina přišla strašně moc uspěchaná. Don't Breathe 2 tak sice určitě nezklamal, nicméně první díl se mi líbil víc.60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • V garáži si muž rozřeže ústa zalepená vteřinovým lepidlem a vyteče mu spousta krve. Následně vychází z garáže a na ústech nic nemá, navíc má čisté tričko. Hned poté vejde do domu a tričko má opět od krve a na ústech má zbytky lepidla. (CjKukis)

Reklama

Reklama