Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 3

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (243)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Ve tmě smrt... ve mě zmrd. Brouká si tatík nepravý, zmrda jen smrtka napraví. A máma fetka přizvukuje, po srdci pracky natahuje." Cha. Na CSFD jen 62%, co dodat... Mým hejterům: Slepí jste a slepí zůstanete. Jak slepá koťátka, čerstvě narozená a žalostně mňoukající v režném pytli, cestou k řece. Nepoznali byste rodinnou romantiku a pravou otcovskou lásku, ani kdyby vás majznula mačetou mezi oči. Olysalého dědka  na vás! :-)) ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Jako sori voe ! Ale ta zápletka s matkou a transplantací srdce wtf ? Proč ? Ten týpek neměl snad ani sanitářskej kurz ! Takhle snad nevypadá ani veterina v zemích třetího světa. Borec jde sám transplantovat srdce, to mě dodělalo a detaily jako proč měl rukavice, když si je hned znesterilnil nasazením roušky apd snad ani nebudu dál pitvat. Co tenhle nápad měl bejt ? Je fakt, že tady se jela jedna scénáristická perla za druhou a i když jsem chtěl a očekával po celkem solidní jedničce slabší to samý, tak jsem byl právem dost zklamanej, hrozně moc pí*ovin, strašnej bullshit za 3/10. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky, tentokrát rozhodně nešlo o hororové překvapení roku, ale neváhal bych alespoň udělil cenu rodičů roku. Ke kvalitám: Vzhledem k velkým úspěchům prvního filmu šlo jednoznačně o něco, co jsem již dlouhou dobu s nadšením vyhlížel a nemohl se dočkat. Vysledek však považuji za pouhý lepší průměr. Což je s originálem zcela nesrovnatelný a trochu smutný výsledek. Dalo se to očekávat, jelikož dvojka málokdy slaví větší úspěchy. Já jsem však v tomto případě spokojený i s tímto výsledkem. Tentokrát se role obrátily a divák naopak spíše soucítí s hororovým bubákem. Jediné co bych vytkl je, jak si proboha vysvětlit návaznost s jedničkou? Prostě to nedává žádný smysl. Jakoby si scénáristé vycucali z prstu nový paralerní vesmír s hodnější verzí onoho samotářského zvrhlíka. Také příliš nesouhlasím se štítkem krimi, jelikož z tohoto žánru zde není vůbec nic. Jedná se spíše o akční thriller, přičemž i ten horor je zde velice diskutabilní.  Nuž, ale dobrá. Je to natočené solidně s velkou dávkou brutality i akčních scén a já hodnotím 71%. PS: Stále nejsem rozhodnut, jestli jsou to více tři nebo čtyři hvězdy. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Slepý drsňák Stephen Lang se od minula polepšil a teď kope za ty hodné. A musí umlátit, udusit, rozsekat a jinak pomordovat partu obchodníků s drogami, kteří unesli dívku, na níž mu záleží… Dvojka Smrti ve tmě má menší ambice než první díl a v základu jde o poměrně působivý, atmosférický a krvavý slasher s nečekaně nepříjemnou atmosférou. Ale nic víc. Pokud vám to stačí, budete spokojeni, protože debutující režisér Rodo Sayagues má řemeslo zvládnuté. Jakékoliv větší ambice však očividně nikdo na place neměl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sama o sobě by Smrt ve tmě 2 byla solidním žánrovým přírůstkem - kvalitně natočeným, bezútěšným, na dnešní žánrovou konkurenci i nadstandardně drsným. Jenže mám s tím filmem jeden zásadní problém - a to, že mi nedává smysl jako pokračování výborné jedničky. Co do emocionálních nároků souvisejících s podivným shiftem okolo postavy záporáka, respektive tentokrát (anti)hrdiny, by mi dvojka dávala divácky jakž takž smysl jako prequel, ale jako sequel prostě ne. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • V garáži si muž rozřeže ústa zalepená vteřinovým lepidlem a vyteče mu spousta krve. Následně vychází z garáže a na ústech nic nemá, navíc má čisté tričko. Hned poté vejde do domu a tričko má opět od krve a na ústech má zbytky lepidla. (CjKukis)
  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama