Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 4

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (107)

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele

Film plny lzi. Riesi sa akoze emancipacia, akoze psychologia, akoze svetonazor, akoze veda. Pekna hudba. Dievca s velkymi prsami sa nezne usmieva. Chlapovi stoji a chce ju pretiahnut. Ona chce pretiahnut ju. Parit sa, doblba, plieskat placackou po prdeli studentkam, vzajomne onanovat od vzrusenia pri pohlade na to peklo. A hlavne kecat o laske, o moznostiach, "slobode". Ako si moze clovek robit co chce, zit stastne v mastali, plazit sa s postavenym vtakom po bahne a umelecky o tom diskutovat. Cele je to zvratene, v polovici mi to doslo a zmazal som to. Jed, po troskach, farebne, krasne natocene, vyborni herci. Ale jed. ODPAD ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hezký životopisný snímek o tvůrci Wonder Women. Ztvárnění milostného trojúhelníku je super. Je to lehce erotické, ale nic, co by někoho mohlo pohoršit. Mně se akorát moc nelíbí Bella Heathcote, což je trošku problém, když je při erotických scénách hlavním cílem vzrušení. Nicméně jinak je to velmi dobrý výtvor. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek DC komiksů a proto mě tento film udělal radost. Udělal mě radost, jelikož jsem se dozvěděl něco málo nového o Wonder Woman, jejím vzniku a sociálně-psychologickém podtextu. Dále se mě dost líbilo, že film není o tom jak vznikla Wonder Woman, ale o tom kdo byli manželé Marstonovi. Co se týče samotného filmu, tak ten má krásnou retro atmosféru a velmi příjemné tempo. Nikam se nespěchá a dostaneme dostatek prostoru na poznání všech postav, a jejich motivací. Po režisérské stránce je to dost civilní a funguje, jak dramatická, tak i romantická linka. Luke Evans je zde dost dobrý a má několik parádních scén. Rebecca Hall podává výborný výkon, a dost hodně se mi líbilo jakým způsobem zahrála svou postavu. Bella Heathcote krásně ztvárnila nežnou a lehce naivní Olive, a díky jejímu herectví, o to více pak funguje její proměna. Profesor Marston a dvojí Wonder Woman je velmi příjemný film, který potěší jak fanoušky komiksů, tak i fanoušky životopisných filmů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem. Formálna a herecká stránka neboli zlé, no príbeh samotný ma nebavil. Pár zaujímavých momentov by sa tu síce našlo, no celkovo som bol na konci aj tak rád, že príbeh profesora Marstona a jeho dvoch žien už skončil. Všetky udalosti okolo neho a jeho práce sú tu podané na môj vkus až príliš nezáživným spôsobom. Pritom hlavné body sú celkom zaujímavé - psychológia, vynález detektora lži, polygamia, Wonder woman, rajcovné kostýmčeky.... Problém je asi v horšej réžii. Slabší priemer. 55/100 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Já se hluboce omlouvám, že se nepřidám k zástupu adorantů úchyla, který má nutkání své zvrácené choutky předat světu div ne jako poselství pod pláštěm prosazování práv žen... jo a pro všechny znechucený tou ošklivou prudérní pokryteckou Amerikou své doby (posloucháte se někdy?) mám povzbuzující postřeh - už je to i tady úplně noumální Uďo, žijeme takhle pomalu každý druhý a ženský - ženský jsou konečné všude svobodný!! Za těchto souvislostí je myslím zřejmé, že mně na hodnocení uměleckého dojmu oslavného medailónku už nezbyly síly. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Moulton Marston je označován za vynálezce polygrafu, není to však zcela přesné. Marston ve skutečnosti na popud své manželky vymyslel manžetu pro měření systolického krevního tlaku, která je součástí detektoru. (HellFire)
  • Marston žil v polyamorickom vzťahu s Elizabeth Holloway Marstonovou a Olive Byrneovou. Po Marstonovej smrti, obe ženy zostali vo vzťahu a vychovávali svoje štyri deti spoločne. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama