Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (590)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

PŘÍMO GENIÁLNÍ NÁPAD!!! Tohle je doslova origialitou přetékající film, ve kterém přímo exceluje k nepoznání zarostlý John Cusack. Zdárně mu sekunduje také Cameron Diaz, coby "mírně" střelená milovnice zvířat všeho druhu či samotný herec herců - John Malkovich. Potěšil také malý, ale přesto velmi milý "štěk" Charlieho Sheena.;-) Nicméně... První polovina snímku je opravdu nefalšovaný filmový zážitek plný absurdních věcí, absurdních situací a absurdních rozhovorů. Ke konci dochází k menšímu zpomalení a ubrání na tempu, ale i tak je to skutečně nadprůměrný snímek, který diváka vytáhne z filmového stereotipu jako facka z hlubokého spánku.;-) Btw... Maxine je neskutečná kráva!!! ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Originalita na ntou, která je však občas až moc překombinovaná, což ostatně platí o všech Kaufmanových snímcích, které jsem zhlédl, vyjma Věčného svitu. Ambiciózní, looserský loutkař žijící s puťkou, která miluje zvířata víc než by bylo zdravé a toužící po femme fatale, která ho chce jen využít. John Malkovich hrající sám sebe (skoro:-) a malé dvířka, vedoucí do jeho duše. Sekretářka s vysokoškolským diplomem za správnou výslovnost, která nikomu nerozumí, po ní toužící stopětiletý děda, který je naopak přesvědčený, že mu nikdo nerozumí, i když mluví výborně. Neuvěřitelné. No a scéna Malkovich v Malkovichovi? MUSÍ se vidět!!!! Jak takový film může dostat "jen" čtyři hvězdy? Netuším, někde holt byla chyba, ale kde, to vám nepovím... režie? Já? Každopádně zážitek. "Malkovich, malkovich malkovich..." "Malkovich?" -"MALKOVICH!" 80% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obsahově vyjmečně inovativní společensko-vztahová satira plná absurdních situací, zaobalená v neopakovatelném bizár feelingu a podivné atmosféře. Jonze se nebojí experimentovat a Kaufman je hlava pomazaná na všelijaké roztodivné příběhy. Výsledek tomu odpovídá. Občas je to sice trochu moc teatrální a nosná dějová linka sem tam možná ani nedává úplně smysl, ale to mezi řádky smysl dává. Něco naprosto jiného, těžko uchopitelného a extrémně originálního. Film o vztahových problémech moderní doby v nejatypičtějším podání co si (ne)dokážete představit. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Dobrý a neobvyklý námět, ale horší zpracování a scénář. Nesdílím nadšení většiny ostatních, co že to je za skvělý film. Ve skutečnosti je dost nudný a zdlouhavý, absurdní scénky sice jsou dost absurdní, ale málokdy směšné a mnohdy i trapné. Nemusím se u komedie smát celou stopáž, ale víc jak dvakrát bych uvítal (scénka se samými Malkovichi a pak s chytáním za levý prso). Zápletka je přinejmenším absurdní a stejně tak spousta nápadů a postav, ale co mi vadí, není tu nic vysvětleno. Prostě nezjistíme, proč ten tunel tam je nebo jak vznikl, nebo proč zrovna do Malkoviche. John Cusack je standardně dobrý, ale za jeho životní výkon to rozhodně nepovažuju a ani on sám určitě ne. Tím byste se ho ještě spíš dotkli. Ostatní se ve svých rolích vyžívají a možná až přehrávají, ale v absurdní komedii se to dá omluvit. No některé věci mi přišly opravdu hloupé, třeba nápad s prodejem výletů do Malkoviche za 200, aniž by si to Maxine zkusila sama. Takže skvělý nápad s dobrým cameo Charlie Sheena a nepříliš dobrým dějem. Ovšem od mnoha ostatních neabsurdních filmů, závěr je tu skutečně logický. Svým způsobem je vlastně taky absurdní a to právě proto, že je logický. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charlie Kaufman .. Velmi, velmi silně sugestivní zážitek. .. Kdo vlastně jsem? Loutkař, nebo naopak loutka, se kterou si někdo pohrává? ___ Přiznám se, že mi po zhlédnutí nějakou chvíli trvalo, než jsem to celé strávil. Neuvěřitelně originální scenáristický guláš (nic ve zlém) z pera Charlie Kaufman, který je jednoduše ,,jiný" než kdokoliv / cokoliv ostatního. Režijně snímek zas tak neexceluje, nějakou tu chybku není problém najít, zato herecky je to podívaná. Rozhodně zábavné a určitě k zamyšlení. 85%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (31)

  • Scenárista Charlie Kaufman mal pôvodne dva rozličné nápady na scenár. Prvý bol o tajnom portály do hlavy cudzieho človeka, a druhý o afére muža s jeho spolupracovníčkou. Cítil však, že ani jeden z nich nikam nesmeruje, preto sa ich rozhodol spojiť a vytvoril Being John Malkovich. (HelenOfTroy)
  • Hra, kterou si Malkovich předčítá v křesle je The Cherry Orchard od Antona Chekhova. (HellFire)
  • Ke konci filmu se na okamžik objevil i režisér David Fincher. (Karlos80)

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno