Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (83)

Kienast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekaná krimi-mysteriozní pecka, hlavní případ: "Kam zmizela Marion?" se pomalu odkrývá přes všech osm dílů a jako bonus se během každého dílu děje nějáký další menší případ. Atmosféra zamlžených lesů a tajemného městečka je naprosto dokonalá. Takovou třešničkou na dortu je ovšem "TO NĚCO" tajemného a mýtického co v lesích obklopující dané městečko žije a chrání. .... Shlédnuto během jednoho dne! 90% P.S.: Enviromentální tématikou mi to připomnělo skandinávský seriál Jordskott, který rovněž doporučuji! Po 2 sérii musím jít bohužel s hvězdou níž, jelikož ve druhé sérii se jen recykluje to co fungovalo v první. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Villefranche je další ze zapadlých městeček, kde má téměř každý nějaké špinavé tajemství a vztahy mezi místními jsou spletité i pošramocené. Potud nic nového. Jenomže je tu ten hvozd. Podle mě je to ten nejatmosféričtější a vizuálně nejvymazlenější les, jaký kdy obrazovky a plátna spatřily. A když se k tomu přidal temný hudební podtext, tak působil fakt hodně sugestivně. No a k hlubokým lesům patří i trocha mytologie a ekologie a samozřejmě mrtvoly, kterými se tu vůbec nešetří. V každém dílu se nějaká najde a pokaždé se jedná o celkem morbidní záležitost. Celým seriálem se pak táhne jako nit případ zmizelé Marion, který vrcholí v parádním posledním díle. Jen ještě dodám, že postavy jsou napsány skvěle a zahrány ještě lépe, přičemž Suliane Brahim v roli osmiprsté policistky s pohnutou minulostí vyloženě exceluje. Absolutní dokonalost. 100% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Na konci posledního dílu konstatuji, že atmosféra se jim rozhodně povedla dokonale. Byla tak ponurá a vlezlá, že jsem měla každou chvíli chuť sáhnout si na vlasy, jestli je nemám taky tak urousané z té vláhy lesa a vůbec z celého prostředí jako major. Tirák zlatých cihel by jim nestačil, abych do toho lesa vlezla. A co se týká mysterózna, tak ho byly metráky v každém díle. Až na konci posledního dílu a nebo začátkem prvního dílu jsem teprve začínala tušit, která bije, co se týká Marion a to bylo v souvislosti se ztrátou její části oblečení. Neotřelé, zajímavé a tak jdu nahoru s čistým svědomím ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Az na uponahlany a miestami nelogicky zaver celkom vydarena krimi-mysterka. Atraktivne posobi hlavne mestecko v horach a jeho obyvatelia. Sice kazdu cast sa stane niekolko "zahadnych" udalosti, ktore riesi este zvlastnejsie zlozenie miestnej policie, casom to straca svoje caro. Naviac to mysteriozno sa v zaverecnej casti podla mna uplne zakopalo. Skoda. Napriek tomu zaujimava a jedinecna zalezitost. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjevení jako kráva. Napínavá, podmanivá, mysteriózní, drsná a místy vtipná kriminálka ze zapadakova obklopeného magickým lesem s pohanskym Bohem, který se o obyvatele stará.... Ale jen o některé. Co díl, to případ a jedna velká vyšetřovačka napříč celým seriálem v pozadí. Kamera je naprosto skvělá a hudba velmi kousavá pod kůži. Velké příjemné překvapení.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)
  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama