Reklama

Reklama

Ve spárech ďábla

  • USA The Possession of Hannah Grace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Otřesný obřad vymítání ďábla se vymkne kontrole a vyžádá si život mladé ženy. O několik měsíců později má Megan Reedová (Shay Mitchellová) službu v noci v pitevně, kam přivezou znetvořené mrtvé tělo. Megan, která je uvězněna sama v podzemních chodbách, začne mít strašlivé vidiny a zmocní se jí podezření, že tělo je posedlé nemilosrdnou démonickou sílou. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdybych s klukama točil film, taky by se mi líbilo zavřít Shay Mitchellovou někde v podzemí na pitevně a nutit ji tam předstírat vyzívavě vystrašenou. Jenom doufám, že by mně došlo, jakou blbost jsme to ve finále udělali a nikdy bych po nikom nechtěl, aby tohle kdekoli produkoval. Kdo se u tohohle leknul, tomu se muselo zdát něco fakt příšernýho... (Vancouver, Kanada) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Měl to být velkolepěji pojatý cover The Autopsy of Jane Doe a místo toho je to akční horor. Atmosféra márnice využitá úplně na minimum a démon vraždí brutálním násilím aby byl nakonec poražen střelbou z pistole a upálen. Nebylo to blbý ani herecky špatný, jen to mělo být natočený úplně jinak. Po trailerech se lidi houfně vydali do kin, ale díky bohu sem to nestihnul. Doma pro fandy hororu jo, v kině pro masy ani omylem. Tři * s odřenýma ušima.50%. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nepokrytě jsem se těšil. Infernální psycho trailery slibovaly hodně a... no... hm. Jediným zajímavým prvkem celýho filmu zůstává koncept záporáka, protože démonem posedlá a děsivě zohavená mrtvola mladý holky nekuchá lidi každej den. A je to vlastně provedený docela dobře - neklidná umrlice je dobře obsazená i namaskovaná/animovaná a s principem jejího démonickýho fungování by se dalo vyřádit na tisíc způsobů... což je přesně to, co tvůrci nedělají. Po nadějným začátku totiž film rezignuje na veškerý napětí a následuje rutinní vyvražďovačka, která není schopná přijít s jediným momentem překvapení. Vlastně to celý působí, jako by někdo mermomocí chtěl okamžitě zfilmovat dobrej nápad a příliš pozdě mu došlo, že by bylo dobrý kolem něj vybudovat nějakej příběh. Nejmocnějším důkazem budiž fakt, že se do konce filmu nedozvíme, proč démon nechce (nebo nemůže) zabít hlavní hrdinku. Hlavní hrdinka je mimochodem dobře napsaná i zahraná, ale možná jsem takovej pocit měl jen proto, že se jako jediná nechová jako retard. Tak tedy zase příště... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ze dvou hororových subžánrů v jednom zůstal vymítačský úvod, který rychle změnil kabát v "duchařské" strašení při noční směně v nemocniční márnici. Nicméně tady se podařilo navodit slušně děsivé napětí s traumatizovanou expolicistkou v hlavní roli; aspoň do fáze, než se posedlý bubák (rozlámaná mladá dívčina) dal dohromady a začal tuctově (digitálně) lozit po stropech a brutálně všudypřítomně likvidovat osazenstvo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Márnice či pitevny nejsou zrovna ideálním pracovištím, ve kterých by většina z nás chtěla pracovat. V některých vzbuzují tato místa doslova panickou hrůzu, další by se tam alespoň jednou v životě chtěli podívat jen tak ze zvědavosti. No jedno je jisté, většina z nás se tam určitě podívá, ale už jen coby mrtvá schránka před kremací či pohřbem. Podobně laděné horory mám docela rád, takže jsem se samozřejmě těšil. Mnozí tento kousek nepřímo srovnávají s The Autopsy of Jane Doe (2016), který ovšem ve mně zanechal na rozdíl od mnoha jiný jen pocit průměrné podívané a nepovažuji za bůhvíjak skvělý filmový počin. A podobný pocit mám i z toho kousku. Ve spárech ďábla je v konfrontaci s druhým jmenovaným filmem ještě o něco horší, ale přesto si nemyslím, že by šlo o vyloženou tragédii. I zde se dočkáme několika slibných momentů – zvláště pak v samotném začátku (během vymýtání) a druhé polovině, kdy se počet mrtvých začne zvyšovat. Mezi tím se však dočkáme poměrně zdlouhavé nudné pasáže, která mě neustále nudila dívat se na časomíru. Rozjetá psychologická hra s divákem se totiž dost míjela účinkem, zvláště když už všichni vědí, že tady nepůjde o bláznivé představy hlavní hrdinky, nýbrž konfrontaci s posedlým tělem. Což je škoda, že si úvodní scénu nenechali tvůrci na pozdější dobu (třeba během vyprávění s otcem Hannah). Hlavním plusem filmu bylo ženské obsazení. Představitelka hlavní hrdinky Megan (Shay Mitchell) mi byla vcelku sympatická a předvedla slušný výkon, pro Stanu Katic mám velkou slabost už delší dobu (od seriálu Castle na zabití) a Kirby Johnson coby posedlá Hannah Grace díky své pružnosti a „tělní anomálii“ – kdy dokáže své tělo zkroutit do neuvěřitelných póz, ani nepotřebovala příliš digitálních úprav – což se samozřejmě tvůrcům hodilo do krámu. Tento film tak sice hapruje mezi průměrem a podprůměrem, ale díky Staně Katic dám 10% navrch. Tudíž finální zúčtování je rovných 50%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • V pôvodnom scenári bola márnica oveľa menšia. Režisér Diederik Van Rooijen ju upravil na oveľa väčšiu, prázdnejšiu a strašidelnejšiu. (Pat.Ko)
  • Fiktivní „Bostonská metropolitní nemocnice“ uvedená ve filmu, je ve skutečnosti Bostonská radnice (tShay Mitchell). (ČSFD)
  • Natáčení začalo 7. listopadu a skončilo 17. prosince 2016. Natáčelo se ve státě Massachusetts. (Varan)

Reklama

Reklama