Reklama

Reklama

Ve spárech ďábla

  • USA The Possession of Hannah Grace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Otřesný obřad vymítání ďábla se vymkne kontrole a vyžádá si život mladé ženy. O několik měsíců později má Megan Reedová (Shay Mitchellová) službu v noci v pitevně, kam přivezou znetvořené mrtvé tělo. Megan, která je uvězněna sama v podzemních chodbách, začne mít strašlivé vidiny a zmocní se jí podezření, že tělo je posedlé nemilosrdnou démonickou sílou. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

kingik 

všechny recenze uživatele

Atmosférické prostředí márnice a v něm jedna sličná ďáblice. Tu její sličnost lze brát s rezervou, ovšem horůrek je to celkově pěkný. A docela i strašidelný. Ďábelskou kreaturu režisér ve svých tvůrčích službách Diederik van Rooijen zvládal kvalitně vizuálně, technicky zdatně, a pokud film svým námětem i prostředím připomínal kousek "Tajemství smrti slečny Neznámé", určitě to nebyl záměr. Hlavně jsem se u tohoto "návdavku" bavil mnohem víc. Shay Mitchell vbrzku klouzla do své role nočního zřízence v márnici a neznámá Kirby Johnson dávala všem účastníkům slušný záhul, jakmile vstala z mrtvých. Dějově a scenáristicky to nebylo nijak komplikované, režijní pojetí mnohonásobně předčilo scenáristické kvality. Hodně se vycházelo a vytěžilo z neutěšeného prostředí, kde nikdo není rád. Masky hodně povedené, efekty též zdařilé, nasvícení scény decentně úzkostné a strašidelné. Nejslabším na filmu byl přechod z tajemné atmosférické části do té finální akční. Coby divák jsem si oblíbil to jemné předivo strašidelné atmosféry, které náhle zažilo přechod do finální části, kde se muselo také pamatovat na dynamiku a rozpohybování děje, tudíž mně film připadal nuceně exhibicionistický. Finální část je celkově však explozí kvalitních efektů. Ovšem z podstatné části se dařilo filmu zabrnkat na nervy. Režisér je pro mě úkazem, který vnesl do nijak zvláště originálního námětu kvalitní až neotřelé hororové pojetí, které může hrdě cloumat se všemi ďábelskými misemi. A plní tu svou více než zdárně i zdatně. 9/10 ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Vynikající prostředí, dobrý nápad, kvalitní filmový štáb a chuť natočit fajn horor. A přece se to dá tak lehce posrat. Tohle je vážně škoda, za jakýchkoliv jiných možností by to mohl být horor jako víno. Bohužel, lehce se dá z kvalitní podívané přejít na tuctovou sračku a z příjemně vybudované atmosféry vygradovat totální předvídatelnou nudu. ()

Reklama

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Za mě příjemné překvapení. Film se nesnaží přehánět svou strašidelnost a spíš skvěle využívá prostředí, kde se odehrává. Už po druhé scéně je sice jasný (spoiler), že karty na otvírání dveří, světla na pohybová čidla a výtah budou hrát velmi důležitou roli, což se taky později potvrdí, takže trochu nuda. Ale závěr filmu se s tím nijak nemaže, tak není prostor vymýšlet bůhví jakou pecku na závěr, která by to mohla akorát pokazit. 65% ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Když to běželo v kinech, zvažoval jsem, zda-li na to jít a nebo nikoliv. Ted zpětně jsem rád, že jsem nešel. 90 minut čistého průměru, který ničím nevyniká a ani zdaleka ničím nepřekvapí. Všechny scény jsou na 90 procent předvídatelné, takže žádné překvapení a nebo vylekání se nečeká. A co si budeme povídat, celkově ani ten příběh není ničím zajímavý. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Malé horory využívajú roztrasenú kameru a zbesilý strih, našťastie nie je to prípad tohto filmíku. Hlavná hrdinka je sympatická a strašidlo pekne scary, spolu s ponurým prostredím márnice. Všetko sme však už videli asi milión krát a jednoduchá linka nemá čím prekvapiť. Snímok mal určitý potenciál, podobný námet treba však vedieť využiť. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • V pôvodnom scenári bola márnica oveľa menšia. Režisér Diederik Van Rooijen ju upravil na oveľa väčšiu, prázdnejšiu a strašidelnejšiu. (Pat.Ko)
  • Natáčení začalo 7. listopadu a skončilo 17. prosince 2016. Natáčelo se ve státě Massachusetts. (Varan)
  • Ve scéně, kdy Andrew (Grey Damon) ťuká na dveře Megan (Shay Mitchell), si jde všimnout, poté, co se Megan obleče a jde otevřít dveře, vpravo v místnosti jednoho z kameramanů. (MichalSebek)

Reklama

Reklama