Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (223)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Působivé především tím, jak zručně je to udělané. Žádné digitální orgie, zato pořádná porce nápaditě (a nenáročně) budovaného napětí - ve třech dějstvích a pointě věrné heslu proklamované samotným filmem - nic není takové, jak se na první pohled zdá. Pokud bych ze tří "případů" měl vybrat ten nejpovedenější, volba padne na druhý v pořadí ("STAY..." "FUCK NO!"). 75% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Národ, který světu dal gotický horor i Randalla a Hopkirka, se logicky soustředí na rozvíjení svého duševního/duchovního vlastnictví - takže vznikla další britská duchařinka... :-) Ghost Stories je celkem sympatický projekt, respektive jeho první 2/3, tedy ony tři případy, které dostane k prošetření skeptický profesor, škoda, že jim nebyla věnována celá stopáž, pokus o vytvoření hlubšího rámce ovšem hrubě nevyšel, tohle prostě není a ani nemůže být žádná zásadní výpověď o podstatě našeho světa a jeho metafyzickém přesahu, na kterou si to chce hrát, nebo vyšší umění, nýbrž obyčejný duchařský horor s komediálními prvky...nic víc, nic míň... ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Ghost Stories měl oproti prachbídné úrovní současných duchařských hororů sympaticky našlápnuto. Tři rozličné hororové minipříběhy zcelené pak do jedné pointy nás zavedou do opuštěného ženského blázince, temného nočního lesa, supermoderní vily, na opuštěné nádraží či do chodeb staré kanalizace. Hrdinu také nehoní jedna omletá brebera, ale setkáme se s jednookými děvčátky, ohnilými zubatými mrtvolami a na otočku se zastaví i zlostný ent se samotným bafometem. Hlavní hrdina také není každodenní rodinka, která za nic nemůže, ale skeptický vědec pátrající po racionální pravdě (byť je v průběhu celého filmu naprosto pasivní trouba). Tenhle multi-feature mi připomněl v něčem laskavě debilní hororové kompilačky jako Bavův Bloody Sabbath či Carpenterovo Body Bags. Bohužel celý koncept je rámován veskrze současným přístupem k hororu, kdy vlastně ve všech třech epizodách se hraje do znavení stejná formální hra, kde divák čeká s roztaženýma nohama na zádech na lekačku, která se pořád oddaluje. Navíc všechny tyhle štěkající scény mají dokonce i stejný hlasitý sample, čímž se opět zaboříme po pás do marastu aktuální všednosti na poli žánru. Prosím ať mě Hereditary nezklame, moc prosím. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Exaktne nejde o tri poviedky, ide o príbeh skeptického profesora, ktorý rieši tri strašidelné príbehy a snaží sa ich racionálne vysvetliť. Síce sa mu to nepodarí, ale to by nevadilo, príbehy sú napínavé, tajuplné a strašidelné. Horšie je to s tou omáčkou okolo toho a záver, ktorý síce ukazuje aj na profesorových démonov, ale mňa táto koncovka príliš nenadchla. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Ne moc velké, ale čekal jsem to více strhující. Přitom tu není v žádném směru nic špatně. Atmosféra funguje, režiséři se vyblbli ve výběru nejrůznějších (hororových) filmových postupů a britští herci jsou vyloženě zárukou úspěchu (kdo zná skvělé End of the F*cking world, hned tuší, co přijde, jakmile se ten hlavní mladík objeví), zejména pak Martin Freeman, který se sice objeví až po hodině, ale vše to hezky rámuje dohromady s poměrně nečekanou pointou. Tou dobou mi už však bylo jedno, co přijde, lekačky jsou zde standardní, ničím nepřekvapující a notnou dobu jsem přemýšlel, co pro tvůrce je vůbec pro nás nejdůležitější přinést a na co se nejvíce soustředili. Výsledek je dotažen do konce, v paměti však příliš dlouho nezůstane. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně ve městech Bradford, Hornsea, Harrogate a Leeds. (Varan)
  • Ve filmu se přesně v čase 0:22:09 nachází scéna, která se až nápadně podobá scéně z hudebního filmu Pink Floyd: The Wall (1982). Jedná se o část těsně před spuštěním legendární skladby „Comfortably Numb“. Starý Pink (Bob Geldof) apaticky sedí v křesle a kamera mu sjíždí po ruce od jeho hodinek s Mickey Mousem až k dlani s vyhořelou cigaretou, aby mohla volně přejít na záběr jeho obličeje. (Matte27)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. října 2017 na Londýnském FF. (Varan)

Reklama

Reklama