Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme úplný začátek amerického tažení v Afganistánu. Je tady podrobně vysvětleno kdo, co a jak, ale to je asi tak všechno. V 21. století jdou koně proti tankům a raketám. I když chápu, že je tam pro ně vhodný terén, tak se mi to prostě nelíbí. Jinak tuctovej snímek o pár amerických vojáků, bez nichž to nepůjde, kterých jsme už viděli docela dost, a nic nového nepřináší. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Propaganda so všetkým, čo k tomu patrí. Tony pátosu, remeselná rutina a herci, ktorých to nebaví (aby ma niekde nudil Shannon, to už je čo povedať). Počas akčných scén je to celkom zábava, ale tú hlušinu medzi nimi ako-tak zachraňuje iba afgánsky veliteľ so svojráznym prístupom k životu, ktorý je jedinou živou postavou vo filme. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Američani v Afghanistánu na koních, někomu to přišlo asi jako dobrej námět na film. Navíc byli tak hrdinní... Šlo tam o dobytí nějakého území kdesi v zaostalé prdeli, kde nežijou jen teroristi, takže to nešlo jednoduše vybombardovat celé. Najdeme tam všemožné kýče válečného filmu a kromě třech hlavních herců jsou ostatní jen do počtu. A ti tři taky zrovna nejsou někdo, koho bych já neameričan nějak obdivoval. Zajímavá mohla být postava jejich spojky (asi z CIA) kšlitovkáře s kšiltem dozadu, ale prostor dostala jen na uvítání v zemi, takže tam byla vlastně zbytečná. Ale je to příběh podle pravdy, kterej leckoho může zaujmout. Mě to ale nebavilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní druhá návštěva kina. Další moderní válečný biják z Afghanistánu, kde 12 členná skupina vojáků má za úkol sundat Taliban pomocí Afghanistánského vojevůdce. Herecky je film nabitý- Hemsworth, Shannon, Peňa a na to, že se jedná o debut má film velmi solidně natočené akční scény, výbuchy jak od Baye, syrovosti dostatek a kombinace koňů s M4 proti tankům má něco do sebe. Nejsem tak unešený jako třeba z 13 hodin Vojácí z Benghází, ale pořád slušná záležitost, kterou jsem si v kině užil. 75% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Oslava amerikanismu v celé své kráse. Tento ideologicky postavený film zachraňují casting a panoramata pohoří Džabal Sindžár v guvernorátu Ninive. Nejvtipnější na filmu je sebevědomí poručíka, který nikdy nebyl v terénu, ale je chytrej jak sousedovic Amina. 60% Celosvětový příjem k 20. 2. 2019: $67,450,815, což je 1,93 násobek rozpočtu ()

Galerie (47)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Američtí vojáci opravdu dali generálu Dostumovi dárek. Nejprve mu dali krmivo pro koně, které ho moc nepotěšilo. Tak mu poté dali vodku, kterou už ocenil. (Gordy34)

Reklama

Reklama