Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

castor 

všechny recenze uživatele

11. září s nimi silně zamávalo, přesto je americký národ sakra hrdý a sebevědomý, takže vendeta na sebe neměla nechat dlouho čekat. Elitní komando má s pomocí tamního odboje zasadit radikálnímu Tálibánu v Afghánistánu tvrdý direkt. Tvůrci k tomu ovšem přibalili nánosy patosu a hlavně naprosto zaměnitelnou akci, což je s ohledem na jméno ostříleného producenta Jerryho Bruckheimerova pořádné zklamání. Námětově je to jak třetí Rambo, naneštěstí má stejně nenápaditou režii a utahané tempo. Vůbec to není syrové, vůbec to není působivé. Chyběli už jen Ilčí a Hatátitlu. Dietní tři hvězdy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Propaganda so všetkým, čo k tomu patrí. Tony pátosu, remeselná rutina a herci, ktorých to nebaví (aby ma niekde nudil Shannon, to už je čo povedať). Počas akčných scén je to celkom zábava, ale tú hlušinu medzi nimi ako-tak zachraňuje iba afgánsky veliteľ so svojráznym prístupom k životu, ktorý je jedinou živou postavou vo filme. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Příběh hodný velkého plátna. Filmařsky také slušně zvládnuto. Ále ten americký patriotismus a macho chování zde zvládnuty nejsou (a to se jich jinde většinou zastávám). Kdyby mi dnes Walker Texas ranger nepřipomněl svou stupidností některé bojové scény, a kdybych film nadále vyzdvihoval hlavně kvůli skutečnému příběhu, dal bych 4 hvězdičky. Střízlivě je ale o třídu lepší 13 hodin tajných vojáků. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Velký válečný film, kterému by více slušeli praktické triky (zejména nějaká ta kapka falešné krve, ty digitální cákance pořád vypadají směšně a nepatřičně). Jinak z toho snímek vyšel velice zdarně. Samozřejmě se dočkáte klasického am. patriotismu a vzletných keců o demokracii atd. Přesto to bylo v únosné míře. Příběh s postavami dokázal aspoň nějak pracovat, přinesl napětí i občasný odlehčený humor a co je nejdůležitější, dodal slušnou válečnou akci. Za mě spokojenost. 70% ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...slušná náborovka... hlášky o národní hrdosti a patriotismus se opakují s pravidelností mesntruačního cyklu nezletilé asiatky a osazenstvo je vybrábo více než sympatické... i ti "hodní afgánci" jsou o poznání sympatičtější než talibán s tím jejich "Džafarem"... a v neposlední řadě - cool guys dont look at explosions... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se převážně objevuje útočná puška značky Kalašnikov. Ale objevuje se zde i samopal/útočná puška československé výroby vzor 58. Například verzi se sklopnou kovovou ramenní opěrou, cca v polovině filmu, třímá v rukou před jedním z útoků kmotřenec generála Dostuma. Tato zbraň je mj. ve výzbroji jak afghánské policie, tak armády. (Michalechal)
  • Meno uzbeckého generála – Dostum (Navid Negahban) – v preklade z uzbečtiny znamená "môj najlepší priateľ". (Astonko)
  • Zbraně použité ve filmu byly také útočná puška m4, AK-47, AKU, kulomet PK a RPG-7. Ve filmu se objevil tank T-72, vozidlo pěchoty BVP a raketomety BM-21 Grad. Vrtulník, který vezl vojáky do hor, byl C-47 Chinok. (K98)

Reklama

Reklama