Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Heroin je špatný sluha, ale ještě horší pán... Členové organizované skupiny, která pašuje heroin z Francie do Itálie, pošlou novou zásilku drogy oklikou přes Švédsko, NDR a Československo. V Praze ve Fibichově divadle se v té době chystá premiéra nového baletního představení. Situaci však zkomplikuje hrůzná událost: primabalerína Milada Havlová (K. Fialová) je ve své šatně nalezena mrtvá. Z pitvy a z prvních analýz vyplyne, že zemřela na předávkování heroinem. Vyšetřováním je pověřen kapitán Chrástek (M. Horníček), podle kterého nejde o nešťastnou náhodu, nýbrž o vraždu. Rozbíhá se tak vyšetřování, které odhalí nejen napjaté vztahy mezi členy baletního souboru, ale především mezinárodní zločineckou síť… (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

pOne 

všechny recenze uživatele

Odnikud nikam se ubírá děj této nezajímavé a nudné detektivky, v jejímž průběhu mi postupem času bylo víc a víc jedno, jak celá zápletka dopadne. Nejvíce jsem si přál, ať už je konec. Krom toho, že film jako celek je špatný, mi do očí v negativním slova smyslu bilo obsazení pana Horníčka do role vyšetřovatele. Už dlouho jsem neviděl, aby se někdo do hlavní role tak nehodil. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Strašně nepovedený film, který nezachránil ani p. Horníček s permanentně vyceněnými zuby. Ale je zábavné ho sledovat kvůli absurdní zápletce, kdy zločinci považují za nejlepší vozit drogy ze Švédska do Itálie člunem na Rujánu, odtam Čedokem do Prahy a odtam pak pomocí baletního souboru. Zajímalo by mě, proč jsou velké části filmu v němčině a ve francouzštině - snad si fakt mysleli, že to bude světové. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Všechen modernismus není k ničemu, když dílo samo mlčí." Tak nevím, ale skoro bych řekl, že veškerý "modernismus" téhle dost průměrné černobílé detektivky (v níž se až moc mluví) spočívá v tom, že se zde kromě češtiny mluví též francouzsky i německy a možná ještě v tom, že tu je kratičký záběr na nudapláž v NDR. V jinak dost zdlouhavém prologu, kde se francouzsky baví dva  drogový dealeři, je docela vtipná situace, kdy Waldemar Matuška (coby jeden z těch dealerů) nadává, že zpěvák z rádia "řve jako pavián", přičemž tím zpěvákem není nikdo jiný než sám Walda. To mě, musím říct, dost pobavilo. Možná víc, než samotná zápletka z baletního prostředí. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moje zaujímavosti: V úvode filmu, keď sa priekupníci drog dohadujú, možno počuť hrať z rádia pieseň "Divoký koně", ktorú spieva Waldemar Matuška. Jeden z priekupníkov, ktorého hrá práve Matuška, sa rozčuľuje, že spevák spieva ako pavián. (dyfur) Filmovanie prebiehalo v Prahe a na ostrove Rujana vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike. (dyfur) ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

V diskusi tady většinou chybí  podstatná informace - je to natočeno podle knihy  Pavla Hejcmana - Anděl hraje na violu (vyšlo ve Smaragdu a název je název toho baletní představení ) a je to natočeno velmi věrně, počínaje vrahem, Rujánou, FKK, německými policajty, i expozicí Gabriely Vránové z Čedoku, i tím důchodcem, mladým policajtem a baletkou, dokonce i ten konec je hodně podle knihy. Část připomínek tedy padá na autora knihy. Já to mám docela rád, jednak kvůli Horníčkovi, jednak mne zaujalo to střídání francouzské německé a pražské stopy, poměry v divadle, a jsou tu hezké dívky. Jasně že Kachlík nebyl dobrá režisér, i když v počátcích točil i zajímavé náměty - Já truchlivý Bůh ad. Do opravdových sraček se propadl až za normalizace, kdy točil opravdu hodně a špatně. Asi bych měl dát tři hvězdy, ale nakonec jsem přihodil, mějte slitování. Já to viděl jako kluk v reálném čase a tehdy to podle mne bylo v rámci krimi nadprůměrné. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie prebiehalo v Prahe a na ostrove Rujana vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike. (dyfur)
  • Divadelní scény se natáčely v divadle J. K. Tyla v Plzni za účasti místního baletního souboru. (sator)
  • V úvode filmu, keď sa priekupníci drog dohadujú, možno počuť hrať z rádia pieseň "Divoký koně", ktorú spieva Waldemar Matuška. Jeden z priekupníkov, ktorého hrá práve Matuška, sa rozčuľuje, že spevák spieva ako pavián. (dyfur)

Reklama

Reklama