Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bateman a Rachel McAdams ve filmu ztvárnili Maxa a Annie, jejichž pravidelné společenské herní večery s dalšími páry naberou obrátky ve chvíli, kdy Maxův charizmatický bratr Brooks zorganizuje párty se záhadnou vraždou, včetně falešných lupičů a federálních agentů. Takže kdy je Brooks unesen, je to pořád ještě součást hry... nebo není? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (476)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Film plný ujetých věcí, přesně tak to na mě působilo. To, co začne jako nevinná přátelská hra se nakonec zvrhne v boj o život. Kde končí hra začíná skutečné nebezpečí? Mladý pár pořádá každý týden s přáteli herní večer. Jednou se k nim přidá bratr manžela s tím, že uspořádá večer, na jaký nezapomenou. Pak se už jen dostáváme od jedné šílené situace ke druhé a nevíme, kdy to skončí, ani co je pravé a co ne. Je tam pár dost komických postav a momentů. Například postava divného policejního souseda v podání Jesseho Plemonse. Michael C. Hall má na konci docela dobrou roli. A Rachel McAdams je kouzelná jako vždy. Taky byste si zahráli s nimi? "Jsem jako Liam Neeson!" :D ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Skutečně Nočníková hra. Po tomhle stupidním a nevtipném výlevu imbecility a idiocie celkem lituji, že jsem strhal Hru s Douglasem, koncepčně podobný film. Max a Annie jsou mimořádně soutěživý manželský pár a podle toho vypadají jejich večery v kruhu přátel, kdy se pravidelně setkávají při předvádivém a teatrálním zápolení ve znalostech herců a filmů. Kdyby se setkávali odpoledne, nebyl by v tom rozdíl, jen název "Odpolední hra" by se zřejmě neujal. Ovšem Game Night také nemá tak úplně přesný překlad. Bratrská rivalita mezi Maxem a jeho bratrem je natolik vyšponovaná, že předčí jakýkoliv rámec běžného soutěžení. Maxův tak trochu tajemný bratr je náhle unesen, vypadá to, že tohle není jen pouhá hra. Parta nadšenců (tvořena třemi páry) se vydává unesenou oběť hledat do nočních ulic, a film počíná jet na své nekonečné vlně kolosální trapnosti. Ve své počáteční fázi je film ještě snesitelný a snaží se budit pocit sofistikovaných hrátek o čas a komediálního ducha. Náhle se však to celé překlopí do nesnesitelně uřvané jízdy, která nemá žádné vtipné momenty, přesněji řečeno nemá tyto momenty dobře převedené a zahrané. Výkony Jasona Batemana (producenta filmu) a Rachel McAdams jsou ryze amatérského ražení, přičemž je zklamáním, že film netáhnou oni, ale herci ve vedlejších rolích. Samozřejmě nejsou to žádné zajímavé role, jen je na ně lepší pohled, než na hlavní duo, které neustále zmiňuje slavné herce ve slavných filmech, přičemž je to to jediné, čím je film zábavný, pokud jde o dialogy. A pokud jde o akčnost, je na tom film nejlépe, když jde do bláznivých extrémů, jen je toho pomálu (viz scénka s psíkem potřísněným krví). Naprosto zoufalý je závěr s nasazením "pana Dextera", jo, to bolelo. Mě překvapilo, že herní koncept je málo (řemeslně) využit. Kde mělo nastoupit napětí, řeší vehementně jiný angažovaný pár milostnou a zcela absurdní avantýru s celebritou z minulosti. Pro děj to bylo zcela neužitečné. Pokud si myslíte, že vás film převeze, přechytračí, tak pokud vám k ošálení stačí jeden policejní zoufalec, tak máte vystaráno. Z filmu se dá zapamatovat pár scén, v nichž krouží dovedně kamera kolem aktérů (viz scéna honičky s ukradeným vzácným vejcem). Ovšem daleko horší je, že si budu pamatovat Rachel McAdams, jak tím nejhorším přehrávaným způsobem předvádí památnou scénu z Pulp Fiction. Režijní duo Daley a Goldstein by se mělo rozpojit. Gagy jim nejdou, to, co jim připadá legrační a vtipné, já shledávám mizérií. A tenhle film je komplet mizérie bez nápadu. Pardon, koncept byl zcizen, jen velmi natahovaně nudně i dysfunkčně recyklován. 4/10 ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná blbina, kterou si viditelně užívali všichni zúčastnění. Z filmu čiší až přímo pohodová a uvolněná nálada, při řešení noční hry, která se tak trochu nečekaně zvrtne. Občas sice trochu překombinované a za každou cenu feel positive, ale na to, že se jedná o eRko, tak se v tom nezjevují mraky fucků a krve, což je vlastně celkem příjemné zjištění. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Soutěživí přátelé, podivný polda, kterého opustila žena, zdánlivě úspěšný bratr a do toho mafie, „atrapa“ pistole a reálná hra s únosem. Trochu moc na hodinu a půl dlouhý film. Zvlášť když všechny ty omyly a záměny nemají šťávu. Ani divák příliš netuší, co je jen jako, a co je doopravdy, a vlastně je mu to docela jedno, pokud by ale byl náležitě baven. Ovšem to úplně není. Postav je poměrně hodně (pár, který zrovna řeší nevěru s celebritou – Denzel každopádně pobavil, hošan, který je neschopný dlouhodobého vztahu..), scénář není z nejpevnějších, nicméně příjemně graduje, otázkou ovšem je, zda ta „nečekaná odhalení“ bude divák akceptovat. Samotné postavy fungují velmi dobře samostatně, společně už podstatně hůř – mluvím kupříkladu o Jasonu Batemanovi a Rachel McAdams. Naskočení na vážnější notu rovněž nefunguje, mnohé linie vyšumí kamsi do ztracena. Příště prosím krapet lepší nápady i režijní vedení, potenciál tady totiž byl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hraje si s tvýma koulema a doslova zabíjí miliony našich dětí." Extrémní soutěživost mě nedávno opustila, spermie se mi pohybují už jen při zemětřesení a neexistuje auto, které bych vyměnil za příjemně strávený večer u pohodového filmu. Tím pro mě Noční hra je a já jsem se bavil při pokusech o samokouření, vyndávání neexistující kulky podle návodu či mlácení padouchů hasičákem. A taky jsem se poučil v tom, že pravý agent FBI se pozná podle toho, že si ani v noci nesundává sluneční brýle. To se může hodit. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (15)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)

Související novinky

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

15.12.2020

Herec Chris Pine (Král psanec, Wonder Woman) se čerstvě upsal chystané adaptaci slavné stolní RPG Dungeons and Dragons. Film vzniká kolaborací mezi studii Paramount, eOne a hračkářského konglomerátu… (více)

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

Reklama

Reklama