Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

InJo 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by nejspíš vypadala Hra o trůny, kdyby jejími tvůrci byli Akira Kurosawa a George Romero. Brutální mocenské intriky a nadupaná zombie řežba v jednom. To vše v exotických kulisách feudální Asie. Člověk by nevěřil, jak krásně tyhle elementy můžou jít dohromady. Nářez! S01: 80 %; S02: 80 % ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je průser jako kráva, první 2 díly jsem si řekl, že na rozjezd se to dá, jenže všechny 4 další jsou úplně ve stejném tempu, bez jakékoli výraznější akce, vyvrcholení děje nebo nějakého dějového vývoje. Skvěle zvládnutí zombie, draví a drsní a jejich rychlé stahování ze světla do stínu bylo luxusní, ale zbytek prostě děs. Člověk má někdy dokonce problém rozpozna t a zapamatovat si názvy lidí a měst, ve kterých se děj odehrává. Poslední díl měl dobrý náběh a skončí to tím, že se bude muset čekat na další řadu, abychom viděli závěrečný boj se zombíkama. Nejnudněji strávených 6 hodin za poslední měsíc, katastrofa, nuda a utrpení. Někoho tyhle korejské prostředí a lidi berou, ale mě teda vůbec ne. Herectví tak umělé a bez emocí, až hrůza... ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení z Koreje. Zombie ve středověku jsou vyobrazeny konečně trochu jako svižnější stvoření ala Úsvit mrtvých. Než se vykrystalizovaly vůdčí postavy, tak byl první díl trochu seznamovací, zmatenější, kór když všichni vypadají stejně, ale postupně to začne nabírat na obrátkách, až to skončí pekelným cliffhangerem. Druhá řada parádní a k plnému počtu chybí málo. (hodnocení za 1. - 2. sérii) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Kolotoč radosti a zvratek. Kdybych měl tento seriál nazvat nadpisem nějaké "recenze", asi by vypadala přesně takto. Kingdom je zvláštní. Jinak se to nazvat nedá. Je skvěle zpracováno, a co víc s velmi originálním příběhem. Jenže to podání je jako vrtačka v uchu. Spolu když k tomu připojíme docela i solidní nic a nudu, tak ta zvláštnost dostane tvar. Jsme totiž ve skvělé době a místě. Novověká Korea, se svými intriky v oblasti politiky a vztahů... to je přeci trefa do černého. Ale pak přišlo Walking Dead. Je až zajímavé, že seriál funguje lehce a principu Game of Thrones, ale ani ne tolik, že by přednost měly právě intriky, ale vlastně zombíci. Což je důvod proč Game of Thrones po devíti letech funguje a Walking Dead nefungovalo ani po čtyřech. A to je asi i důvod, proč Kingdom nefungovalo ani po první sérii. Mnoho ničeho, kdy do příběhu vstupují nudné a zbytečné postavy a to vše naštosováno takovou odpornou omáčkou u toho, že by se člověku chtělo zvracet. Když se však projeví vaše sympatie vůči různým charakterům a počkáte do pozdějších dílů, kdy se postavy trochu více usadí v logice a zajímavé zápletce, začne to fungovat. Ale relativně pozdě. Trvalo to více než polovinu seriálu, než se mi tam začalo něco líbit. To stále nechává otevřený otazník pro druhou sérii, která asi musí být, protože tvůrci uzavřeli tu první učebnicovým příkladem pokračování. Dal bych tomu rád šanci, protože i když nějak na východní kultury nejsem, tak zde jsem to žral. A byl to nevyužitý a skvělý aspekt. 2. série: Kingdom je v celku hezký úkaz toho, že hezká výprava, hezká kamera, která je dobře udělaná, dobrý nápad, dobrá režie a dalších tuna věcí není všechno. Většinou ať už chcete nebo ne, tak u filmu bude důležitá příběh. To jak ho budete vyprávět, jak bude zajímavý, jaké v něm budou postavy a jaké emoce si k nim vytvoříte. Faktorů ve scénáři je milion. No a mě to nechytilo ani v prvopočátku. Sice se občas člověk nechá oblbnout hezkým nápadem a inovací, ale když se nijak dál nerozvine, tak je to těžké. Druhá série je toho dobrým důkazem, jelikož se plácá v různých problémech a sporech, které jsou ale jednoduše nezajímavé. A důvod je jednoduchý. Postavy jsou totálně nezajímavý. Jak člověk má sledovat v napětí a lásce děj, když hlavní postava je asi stejně sympatická jako záporák? Máte skoro stejné důvody na obě strany, jelikož hlavní postava má motivaci v tom, že se snaží získat spravedlnost. To tu ale bylo několikrát a v tak zajímavější míře, že je toto skoro k smíchu. V pozadí zajímavé zombie drama, které ale už je taky ošoupané jako pět let staré tretry a z této rovnice nevyjde zrovna kladný výsledek. Hodně na sílu tease na novou sérii, na kterou se těším asi tolik jako na další volby do PS, když vidím preference pro Babiše. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korejská variace na Hry o trůny. Tvůrci tu totiž naprosto perfektně zkombinovali zombie masakr středověkého světa na Korejském poloostrově a politických intrik, které jsou zajímavé, baví a spolu s různorodými postavami dokáží vyvolávat sérii emocí. Vůbec se mi tu totiž nestalo, že bych se v postavách třeba ztrácel. U každé bych si dokázal najít jak silné, tak slabé stránky. Největší sranda to byla vlastně v momentě, kdy se tu projevovalo chování královské rodiny, vysokých úředníků a politiků vůči obyčejným lidem. Až z toho mám pocit, že si tvůrci trošku utahovali z tehdejší doby, ale i ze současnosti, protože to byl místy solidní extrém. Často jsem u toho vzpomínal na naše politiky, kteří si také tak rádi ukrajují z ekonomiky naší země. V naší zemi je to také hodně zajetým tématem. Království zombie toto všechno nabízí a navíc to zaobaluje do krásných kulis středověkých pevností a tamní přírody, že je navíc neustále na co koukat. Plus, až uvidíte tu akci, tak mi věřte, že nebudete chtít lepší. To je prostě nářez. Přemýšlel jsem, proč tomuto seriálu nedát pět hvězd a vlastně jsem nenašel jediný důvod. Po dvou sériích tedy převládá totální nadšení a jsem zvědavý, co se bude dít dál. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)
  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama