Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Seriál s letos zatím největším rozpočtem, komparsem, a nejštědřejšími kulisami (neskutečná příroda), vedle kterého se ta nudná dementní trapárna se zombíkama od AMC může jen zahanbeně krčit v koutě. V Jižní Koree milují Pána Prstenů a comicsové The Walking Dead, a rozhodli se to skrze Netflix dát zatraceně hlasitě najevo. Ten šílený twist a monstrózní cliffhanger v poslední epizodě, to bude horší než čekání na finální sezónu Hry o trůny... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Na Kojeju dotěla dobjy, jó. Když se prokoušete skrz šablonovitou zápletku ,,pinc, čó ma ču-čche, ládce slá, slá pan", dostanete hezkou atmosféru a občasné lekavky. Pravda, lidé se v seriálu dělí na chudé a úřednicko/šlechtickou grupu, kdy výše postavení mají upravený vous a na hlavě satelity, zatímco plebs je prostovlasý, s bradkami zasranými (snad) od bahna. Trošku mi to splývá. A ženské figury, které jsou pro změnu zase zcela vousoprosté, to je jednolitá masa, z níž vystupuje jen pupkatá queen, protože je neforemná a má oči pojídačky koťátek. Neva, rád si dám pokračování. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nemám až tak rád asijské historické palácovky, kde se sice intrikaří o 106,ale jinak se v nich až tolik neděje...jenže stačí přidat hordu zombie a intrikařit jen v pozadí a hned je to jinačí kafe. Kingdom opět skvěle vypadá, ale přidává k tomu i povedenou survival akci a jelikož má jen šest dílů, není tu moc prostoru pro hluchá místa. Na druhou řadu pokud bude se podívám rád...70% ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa veľmi podarilo. Naložený, historický zombie seriál z prostredia Kórei v ktorom nechýbajú intrigy a politikárčenie. Nádherná kórejská príroda, veľa parádnych scén a scenérii. Keď som o tom seriály čítal, úplne som si to predstaviť nevedel, ale bez všetkého je to minimálne najlepší zombie seriál so sympatickými postavami, prepracovaním dejom, ktorý je natočený s citom a krásnou historickou kultúrou. Snáď seriál obnovia pre 3 sériu inak by to bola veľká škoda. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno mě k seriálu přitáhlo spíše lákavé historické období, asijská exotika a doufání, že v příběhu půjde kromě strašidelného napětí i o dvorské intriky. (Seriálová nabídka je bohužel malá, takže beru skoro vše, co je k dostání. :) Se zombie jsem při tom všem pochopitelně počítala, ač je příliš v oblibě nemám. Seriálu skutečně nechybí (alespoň místy) napětí, kazí ho ovšem přístup k postavám. Hrdinové působí mnohdy až příliš jako karikatury, což se do hororového žánru úplně nehodí, jejich chování je až příliš přestřelené a postrádají pak na uvěřitelnosti. Ten křečovitý pokus o humor na mě působí až nemístně. Jenže... seriál je natočený podle komiksového příběhu a v něm mohou být hrdinové záměrně zesměšňovány a zjednodušovány. Takže, můžu tu komiku seriálu vůbec vyčítat? - Příběh dokázal udržet můj zájem, osobně bych však oželela dlouhé krvavé potyčky, ty jsem místy přetáčela a dívala se raději o kus dál. - Něco do sebe Kingdeom má, ač nejsem cílová skupina. Vyšší hodnocení vzhledem ke svému zaměření a výše uvedeným důvodům dát nemůžu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama