Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

V některých směrech sice podivná (ne)návaznost a někdy zmatené skoky v prostoru, ale i tak nehorázně zábavná věc plná sympatických i správně nesympatických postav, skvělých soubojů, chytrýho scénáře, kterej se nebojí naprosto nevinně odkazovat na LOTRa nebo GoT, a oku lahodící výpravy. Utíká to jako voda. První série - 85% ... Druhá série - 90% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc "Korejská Hra o Trůny", než jen "zombie řezničina ze středověku". Úvodní dva díly svým úvodem do prostředí a postav nudí, ale jak se odbyde tento "nutný" základ i s už ohraným originem nemrtvých monster - a ty se změní z jednotek kusů na armádu - tak se rozjíždí kvalitní fantasy orgie. Které i na ty politické pletichy aristokracie, velké bitvy pěšáků, a osobní dramata pár hlavních postav nahlíží hodně neokoukaným asijským způsobem. A velkou výhodou je že na rozdíl od Hry o Trůny je hlavní příběh dokončený už po dvanácti dílech. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl býval řekl, že spojení historie a zombíků bude takhle skvěle fungovat. Klobouk dolů nejen před zajímavým scénářem, který kombinuje politické intriky s šířící se nákazou, ale především před kaskadéry a trikovými specialisty, protože během některých momentů jsem měl o kaskadéry opravdu strach, pár úmrtí vypadalo velmi naturalisticky. Masky sice nejsou tak působivé jako v Živých mrtvých, ale faktor zábavnosti je úplně někde jinde (v případě Kindgom mnohem výše). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý korejský projekt. Nahlíží na zombie apokalypsu z dost odlišného úhlu, než na jaký jsme zvyklí. Odehrává se v pozdně středověké Koreji, kde dochází k jistému boji o trůn a intrikám. Do toho přijde zombie nákaza a vše se zkomplikuje. Hlavní postavy je korunní princ, a i ostatní jsou celkem zajímavé. Postupně se o nemoci i postavách dozvíme více. Celé je to dost o hře o moc a intrikách. Na krákovský trůn si totiž dělá zálusk víc lidí. Dostáváme se do občanské války, kde se zároveň válčí se zombie. Akční scény jsou dost povedené a propracovaní. Celkově tu jsou skvěle udělané bitvy. Určitě je to příjemná změna od jiných klasických zombie věcí. Určitě doporučuju. "Jak si myslíš, že lidé na jihu přežívají?" ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejci už mnohokrát dokázali, že to so zombíkmi vedia. Tento seriál je veľmi zručne natočený a navyše krásne vyvážený, pretože našťastie nikoho nenapadlo naťahovať to na 10-12 častí v jednej sérii. Tých 6 epizód v jednej sérii je fajn, presne toľko, koľko treba. Veľmi dobre premiešané žánre horor-akčný-historický, funguje to dokonale. Jediné, čo mi kazilo zážitok je to nešťastné kórejské herectvo, hlavne v napínavých scénach, presne tam, kde by sa iný tváril smrteľne vážne. Schválne si všimnite ako hrajú strach, či už je to strach pred zombíkom či panovníkom, je to až trápne, možno to mal byť vtipný prvok, ale nefunguje to. Vážnejšie uchopenie by možno znamenalo plný počet hviezd, takto "len" silné štyri. 80%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)

Reklama

Reklama