Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

tombac 

všechny recenze uživatele

Věru, mezi zombie seriály špička, ale jen kvůli morálně pochybné a neschopné postavě zbabělce a hňupa, který neváhá udělat rozhodnutí ohrožující život hromady lidí, a jenž přebíhá mezi oběma stranami barikády, jak se to hodí, ale asi protože se chová jako naivní jelito, je všemi bláhosklonně tolerován a vše mu projde, bych seriálu nedal 5*, ani kdyby to byl excelentní náser. Tvůrci si pomáhají v rámci nekomplikování děje několika berličkami typu hrdinové v prekérní situaci, střih a hrdinové zdrhají na místě, kam kdyby se chtěli dostat, tak většina to nestihne a zařve. O častém zabíjení nemrtvých sekem přes krk nemluvě. Ale dost frflání, je to pořád dost dobré, výpravné, napínavé a zasazením do historické epochy korejských dějin atraktivní. 1. a 2. série: 8/10. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pořád úplně nechápu, jak je možné, že v téže době vznikly v Koreji dva takřka úplně stejné projekty, tedy tento seriál pro Netflix a pak snímek Changgowl. Podobné jsou si tak moc, že patrně musí adaptovat stejnou předlohu, ale i tak je to divné. Stejně jako takřka totožné jméno jejich režisérů :D Každopádně Netflix vede. Nad svým filmovým konkurentem Kingdom vítězí díky lépe prokresleným a sympatičtějším postavám a přehledněji odvyprávěnému ději. Řemeslná stránka je bezchybná, scenérie korejské přírody i starých paláců jsou nasnímány přímo překrásně, a když dojde na zombie akci, nelze si stěžovat na nic. První polovinu třetí epizody považuju za jednu z nejlepších filmových zombie sekvencí, co jsem viděl. Celou dobu jsem se těšil na šestou epizodu a říkal si, jaké to asi bude maso, on ale místo zombie řežby přišel spíše děj posunující díl s několika zajímavými zvraty. Takže asi nezbývá, než se těšit na druhou sérii. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kingdom je skvelá jazda. Pôsobivý boj o kráľovský trón vo Feudálnom Japonsku na pozadí čerstvo prebiehajúcej desivej zombies nákazy. Nikto si nemôže byť istý prežitím, ani dôležité postavy. Parádny vizuál (od výpravy cez kostýmy atď.) po sympatický kasting a pôsobivé bojové scény. Niektoré epizódy možnože veľmi mierne nudia, ale fakt ide len o symbolické množstvo. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Skvelý až perfektný miniseriál. Pri takom malom počte častí nedošlo k žiadnej vate a seriál nemá šancu ani len začať nudiť. Skvelé intrigy danej doby, samozrejmosťou je fakt že dokonalé aj technické aj dobové spracovanie, kasting sympatický a tie dva "mega" momenty pred koncom poslednej časti som fakt teda nečakal, tie ma navnadili na sledovanie osudov hlavných hrdinov aj v ďalšej sérii fakt že neskutočne. Samozrejme doba samurajov nesadne každému, našťastie ja nie som "každý" :) UPDATE PO DRUHEJ SÉRIÍ: Takže sa pridalo na intrigách, pridalo sa na krvavých súbojoch, pridalo sa na bezvýchodiskových situáciách a poumierali dôležité postavy. Cliffhanger bol absolútne nečakaný, pretože tvorcovia umne zamaskovali poslednú časť tak, aby to vyzeralo trošku inak, ako to naozaj má vyzerať. Viac neprezradím. Pre zombie fanúšikov je toto jednoducho MustSee titul, ktorý nie je rozťahaný ako Walking Dead, ktorý už nikoho nezaujíma a predsa mu predpovedajú tvorcovia ešte tak desať sérii. Toto má o niečo slabšie masky, ale na druhú stranu nekompromisné zombie a tá vybavenosť a možnosti v danej dobe sú totálne proti všetkým hrdinom, oproti nim sú hrdinovia vo všetkých moderných a súčasných zombie seriáloch napriek svojim bezútešným sitáciám, ďaleko lepšie pripravení, vyzbrojení a majú viac šancí na úspech. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Neviem, či "zombie". Zombíkom by predsa malo byť jedno, či je teplo, zima, alebo svetlo či tma. Proste ožijú a žerú živých. Ani som ich nikde nevidela tak utekať, iba sa potácať ako väčšina ľudí v piatok večer, keď ešte boli otvorené krčmy. Podivný mix zombíkov a upírov, a veľmi podobné prvky s GOT. Tuto "zombíci", tam bieli chodci, tiež nemali radi oheň a vodu. Tam kráľovské rody, tu klany. Akurát, že kto je kto som mohla iba tušiť, lebo všetci vyzerali rovnako. Mimochodom neviem, či by som dokázala brať vážne niekoho, kto nosí na podivnom klobúku dve obrovské pierka, alebo predo mnou kričí čurákuje v tých podivných háboch. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama