Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (90)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je zatím přesně moje krevní skupina. Tady člověk vůbec neví na čem je, tvůrci házejí jednu otázku za druhou, a odpovědí se divákovi dostává zatím v malém množství. Ve Windenu si nemůže být člověk ničím jistý, ani tým, kdo jsou jeho příbuzní, ani tím, kdo je on sám. Časoprostorová šlamastika se zamotává, a já se moc těším na další série, na které se jdu hned vrhnout. Německé Twin Peaks u mě zatím boduje na 100%! ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dark se pouští do nebezpečných hrátek s časem, kde první série ještě obstojně zvládla udržet dějovou linku minulosti, přítomnosti a budoucnosti, ale trochu se obávám, že v dalších sériích se z toho stane hrozný "maglajs". Netflix každopádně umí držet diváka napnutého a každý díl vyvolat nové a nové otázky a naštěstí i na část z nich odpovědět. Pochvala také patří za zdařilý casting, který je možná nejlepší, jaký jsem zatím viděl. Každá z cca 20 postav má svoji o 30 let mladší či starší verzi, přitom zřídka kdy tu samou postavu hraje stejný člověk. Volba herců byla tak skvělá, že toho 40 letého pána poznáte okamžitě v 70 letém důchodci i 10 letém klukovi, za což je opravdu potřeba smeknout klobouk. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spadla mi brada. Tahle pecka že je německej seroš? A jak je možný, že jsem o ní doteď nic neslyšel..? Já, milovník časových smyček jsem o této geniální věci neměl ani páru. Mám k ní po deseti hodinách snad jedinou výhradu: proč má junge Jonas světlý oči a middle age Jonas tmavý? U jiných postav si pohlídali i podobné detaily a u hlavního hrdiny jim to uteče. ()

Untentrauer

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co je pro mě nejdůležitější je fakt, že z celé první řady nemám pocit zbytečné natahovanosti. Příběh je krásně a postupně dávkovaný, aby měl divák čas si srovnat myšlenky a opravdu je co srovnávat! I když je to scifi má děj hlavu a patu a dokonce se dá ledacos předvídat, jenže NE tím způsobem, jakým jsme zvyklí. Jednu Část příběhu vytušíte, ale ta druhá část je krásně skrytá...A to je na tom to nejlepší! Svým způsobem se seriál nepatrně podobá stranger things jenže zde není obrácený svět, ale časová smyčka resp. cestování v čase o 33 let dopředu či dozadu. Samotný nápad je zajímavý, dobře provedený a promyšlený. První řadě je sice co vytknout, ale jsou to jen drobnosti a malinké nelogičnosti...Nic hrozného. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každej miluje cestování časem. Tenhle seriál je přitažlivý v tom, jak dokáže podat osudovost, ale obávám se, že ani několik zhlédnutí nenapomůže orientaci, možná by se našlo i pár mezer v logice. Postupem času mi to přišlo trošičku velkohubé, se zbytečným nadužíváním náboženské mytologie. Ponechal bych Einsteina a přemýšlení o lidském údělu, další témata by přemýšlivé diváky napadla sama. Ale jinak už jsem dlouho neviděl seriál s tak velkým faktorem napínavosti. 90% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní píseň německé thrash metalové kapely Kreator „Pleasure to Kill“. Tato píseň ze stejnojmenného alba vyšla v Německu 1. listopadu 1986, tedy přesně pět dní před událostmi z tohoto dílu. (Dadomut)
  • V epizodě hraje písnička „Enter One“ od anglické písničkářky Sol Seppy. (Doomcourier)
  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)

Reklama

Reklama