Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (88)

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tajemný jak hrad v Karpatech, cestování časem, všichni náladu na sebezabití, na druhou stranu sem tam dost zmatený příběh a spousta postav, jejichž jména si u všech doteď nepamatuji. Ale dlouho už jsem neviděl takhle atmosférickej seroš, kterej by mě uhranul, přestože do půlky série naprosto tápu, co a proč se děje. Aby toho nebylo málo, k druhý časový lince se přidá třetí, a to není vše. Poslední 3 díly většinu věcí osvětlí, takže se není čeho bát. Nesmím zapomenout na uhrančivou úvodní znělku a celkově super hudbu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak dobře udělané, že tomu odpustím i malý exkurz do díla Járy Cimrmana. Jen si myslím, že mnou by tedy zjištění, že můj mladší bratr je vlastně můj, tedy i svůj otec, zacloumalo více, než s hlavním hrdinou. Vkrádá se ovšem otázka, jestli jeho mladší bratr není nakonec otcem nás všech. I přes tohle jsem se velice dobře bavila, ujíždím na hudbě a lynchovských úvodních titulcích. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

V lese nedaleko německého Buchenwaldelína se ztrácejí děti. Policie tápe a ráno opravdu dojde k vraždě. Policista Ulrich, svůj vlastní strýc, zoufale pátrá po svém synovi, který je ve skutečnosti nejspíš jeho otec. A na elektrickou sesli ve sklepě se vesele práší. Další děj věru vyprávět nedovedu. Autor vrací jej hned do minulosti, jiné minulosti a hned zase zpátky, takže jsem brzy nevěděl kde jsem. Ve zbývajících obrazech je jaderný odpad již utajen, uskladněn a kovář Jirsa umírá. Šílenství divákovo je tak jediným tragickým tónem v celém tak rozmarném příběhu. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

Takovouhle vymakanou šachovnici může vymyslet jedině génius! Přesto že jsem epizody sledoval s časovým odstupem, poslední 3 epizody mě naprosto nadchly a musím vyzdvihnout mé nadšení na další sérii. Každá postava má své geniální postavení a každý kus dialogu je část skládačky. Němečtí herci hrajou naprosto božsky a podzimní atmosféra seriálu dodává seriálu už jenom pomyslný vrchol. Na co jsem si zprvu série musel zvyknout je velice pomalé tempo, zejména první epizody a člověk měl pocit, že sleduje neobyčejnou detektivku. I z této detektivky se postupem času přerodilo něco naprosto senzačního! 9/10! PS: Má to božský soundtrack a znělku! ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Němci umí! Sakra dobrý seriál, který má úžasný rozjezd ( to tajemno, atmosféra na jedničku). Každý díl má co nabídnout, vůbec se to netáhne a scenáristé ukazují, že to mají zatím skvěle promyšlené. Zvraty jsou strašně dobře provedené a já žasnu. Uvidíme jak bude fungovat zbytek seriálu. Postavy perfektně napsané ( budete některé milovat, nenávidět a to k tomu patří). Domnívám se, že cestování v čase nikdy nebylo zajímavější. 9,9/10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V závěru epizody je použita skladba „Familiar“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • V epizodě zazní píseň německé thrash metalové kapely Kreator „Pleasure to Kill“. Tato píseň ze stejnojmenného alba vyšla v Německu 1. listopadu 1986, tedy přesně pět dní před událostmi z tohoto dílu. (Dadomut)
  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)

Reklama

Reklama