Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (88)

666teen 

všechny recenze uživatele

V lese nedaleko německého Buchenwaldelína se ztrácejí děti. Policie tápe a ráno opravdu dojde k vraždě. Policista Ulrich, svůj vlastní strýc, zoufale pátrá po svém synovi, který je ve skutečnosti nejspíš jeho otec. A na elektrickou sesli ve sklepě se vesele práší. Další děj věru vyprávět nedovedu. Autor vrací jej hned do minulosti, jiné minulosti a hned zase zpátky, takže jsem brzy nevěděl kde jsem. Ve zbývajících obrazech je jaderný odpad již utajen, uskladněn a kovář Jirsa umírá. Šílenství divákovo je tak jediným tragickým tónem v celém tak rozmarném příběhu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez hudobného doprovodu, by bol tento seriál iba akýmsi originálnym počinom, pri ktorom by mnohí konštatovali, že mu "čosi" chýba. Neskutočne, ako veľa dokáže spraviť "muzika", pričom kto by to bol povedal, že zrovna "Merkelovej" partia bude stáť za zrodom tak nápadito atmosférickej pecky. Klobúk dolu. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První série toho Německého seriálu, je téměř bez chyb, má ponurou a naprosto fantastickou atmosféru. Skvělou hudbu, která nemá obdoby. Výborný nápady, které jsou v cestování časem důležité. I přes spoustu kladů mám pocit chaosu, který mi v některých částech do sebe úplně nezapadá. Na druhou stranu není konec a teprve další série můžou vše vysvětlit. ()

Untentrauer

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co je pro mě nejdůležitější je fakt, že z celé první řady nemám pocit zbytečné natahovanosti. Příběh je krásně a postupně dávkovaný, aby měl divák čas si srovnat myšlenky a opravdu je co srovnávat! I když je to scifi má děj hlavu a patu a dokonce se dá ledacos předvídat, jenže NE tím způsobem, jakým jsme zvyklí. Jednu Část příběhu vytušíte, ale ta druhá část je krásně skrytá...A to je na tom to nejlepší! Svým způsobem se seriál nepatrně podobá stranger things jenže zde není obrácený svět, ale časová smyčka resp. cestování v čase o 33 let dopředu či dozadu. Samotný nápad je zajímavý, dobře provedený a promyšlený. První řadě je sice co vytknout, ale jsou to jen drobnosti a malinké nelogičnosti...Nic hrozného. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je zatím přesně moje krevní skupina. Tady člověk vůbec neví na čem je, tvůrci házejí jednu otázku za druhou, a odpovědí se divákovi dostává zatím v malém množství. Ve Windenu si nemůže být člověk ničím jistý, ani tým, kdo jsou jeho příbuzní, ani tím, kdo je on sám. Časoprostorová šlamastika se zamotává, a já se moc těším na další série, na které se jdu hned vrhnout. Německé Twin Peaks u mě zatím boduje na 100%! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody hraje píseň „Me and the Devil“ od rakouské hudebnice Soap&Skin. (Doomcourier)
  • V epizodě zazní skladba „Industry“ od hudební skupiny Mire Kay. (Doomcourier)

Reklama

Reklama