Reklama

Reklama

Dark - Season 3

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2020, 8 h 28 min (Minutáž: 57–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Carlotta von Falkenhayn, Claude Albert Heinrich, Karoline Eichhorn, Hermann Beyer, Peter Benedict, Nils Brunkhorst, Barbara Nüsse, Natascha Paulick (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zběsilé cestování v čase spěje k vyvrcholení. V podivném novém světě jsou některé věci povědomé, ale jiné znepokojivě neznámé. (Netflix)

Recenze (72)

choze

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série bohužel pokračuje v duchu té předchozí, když dosavadní složitost hned na začátku doslova zdvojnásobuje a místo atmosféry a záhadnosti se tlačí na přesouvání a plky milionu postav, které do zblbnutí opakují, jak je vše propojené a co je podle nich potřeba udělat, aby se ne/zabránilo apokalypse, a rozčilují se, že jim pořád někdo lže a manipuluje s nimi. Velmi rychle jsem se v tom ztratil, takže mi to celé bylo dost ukradené, posledními díly jsem se vyloženě prokousával a vyvrcholení se mnou nic neudělalo. Nehodnotím, protože netuším jak, a první série pro mě zůstává nejlepší. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série není dokonalá. Rozjíždí se jak auto zaparkované přes zimu v garáži a i když nakonec nastartuje, běží pořád tak nějak na tři čtvrtě výkonu. A pak přijde cílová rovina, závěrečný díl a vy sedíte, nevydáte ani hlásku a po skončení jen nevěřícně krouíte hlavou, jak to do sebe celé nakonec dokonale zapadlo. Takový pocit, co mám po skončení Darku, se dostaví jen párkrát za život, tak si ho hodlám co nejvíc vychutnat. Pak jdu sehnat soundtrack, při jehož poslechu si připomenu, co jsem za těch 26 dílů všechno zažil. Potom už budu jen tiše doufat, že se tvůrci nenechají zvyklat penězi a nenatočí přes tenhle perfektní konec nějaké další pokračování. Ale to jsem si u Stranger Things říkal taky a stejně to dopadlo úplně jinak. ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

[spoilery] Slovy profesora Fiedlera: Nein, nein, nein! Zimmerman, du alter trottel, so kann man kein Stück erzählen. ___ Jako jo, když jsem si přečetl diskuze na redditu, tak jsem asi porozuměl tomu, co tvůrci viděli v krabici před tím, než jsem ji já otevřel (dokoukal 3. sezónu). Ale to, že to bylo všechno vlastně jen myšlenkové cvičení Claudie mi přišlo strašně málo. Ta kočka byla v mé krabici mrtvá. ___ Ten neustálý protimluv, kdy vše je zároveň strašně deterministické a je jedno, co kdo udělá, protože osud. Ale vedle toho oba hlavní tábory musí neustále "hrát šachy", aby ten osud dopadl jak oni (ne)chtějí. A ještě k tomu uzlu. Takže tvůrci se vrátí v čase a zařídí Hitlerovi studium umění a budoucnost bude růžová. Ok, není to trochu risk, že se dostane k fašismu i po studiích? Nebude profesor fascinovaný vesmírem a časoprostorem i tak experimentovat s cestováním v čase? [/spoilery] ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato 3. serie mi přijde jako už trochu zbytečné rozpatlávání děje. Po 3. dílu se mi nelíbí, přijde mi zbytečná. Naproti tomu stále mě zajímá, jak to bude dál. Po dokoukání posledního dílu - opravdu jsem dala nejhorší hodnocení? Nicméně se za to nestydím. Ukončení mi přišlo dost zcestné. A celá tato serie moc vyumělkovaná, kdy něčí dcera je vlastně matka své matky. No tak to ať se na mě nikdo nezlobí. Po naprosto dokonalé 1. serii a slušné 2. je tato poslední pro mě zklamáním. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejspíš jeden ze všech seriálů s nejlepším zakončením. Velká škoda, že poslední dva díly nenatáhly ještě o tu jednu sérii víc. Až moc se k tomu přímo vybízí. Takhle je to bohužel strašně urychlené a pár menších otázek stále nezodpovězené. Ale naštěstí to nejdůležitější víme a jak už Dark známe, dává to naprostý smysl. Něco podobného se asi zase dlouho nenatočí. 96/100 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (9)

  • Ke konci epizody zazní píseň „Pneumothorax“ od hudební skupiny Blueneck. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody zazní píseň „The Labyrinth Song“ od Izraelského hudebníka Asafa Avidana. Název i text písně jsou odkazem na divadelní představení, které hrála Martha (Lisa Vicari) a zároveň na „Ariadninu nit“, kterou našel Jonas (Louis Hofmann) ve Windenské jeskyni. (Doomcourier)
  • Třetí série seriálu vyšla 27. 6. 2020, což je stejné datum jako datum apokalypsy v seriálu. (Doomcourier)

Reklama

Reklama