Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (478)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Menší seriálový zázrak, který není německých Stranger Things, jak někteří srovnávají, ale hodně zamotanou podívanou na téma cestování v čase. Seriál divákovi nejde ani trochu naproti a neustále na něj chrlí nové a nové postavy a zvraty. Postav je zde jako na Orloji a navíc má každá minimálně 2 (některé i 3) věkové podoby. Aby toho nebylo málo cestuje se jak do minulosti, tak i budoucnosti a popravdě se vše začne až nepříjemně zamotávat a divák, který k filmu nebude mít mapu s popisky a fotkami, nikdy nemůže úplně vše pochopit. Já jsem někdy v půlce druhé série začínal cítit určitou natahovanost a popravdě jsem měl co dělat, abych seriál dokoukal. Další sérii už bych zcela upřímně nedal. Na druhou stranu atmosféra je příjemně nepříjemná a vtahující a přestože, by se vše podstatné vešlo, tak do 15 dílů, příjemně jsem se pobavil a jsem trochu smutný z toho, že němečtí bratři dokázali vytvořit něco takového a my se na to nikdy nezmůžeme. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konečně dorazil, po čtvrtém dílu na mě před pár měsíci přestal seriál bavit a dostal jsem s k němu znovu až teď. A rozhodně nelituji, spíš naopak. Chce to věnovat pozornost a jde to pak více méně samo, nicméně i tak Dark něco chybí. Má to skvělou formu, obraz, hudbu, postavy ujdou a cestování časem je dobře zpracované.. jen ten příběh nějak kulhá, špatný není, ale není postaven tak, že by vás to táhlo k dalšímu dílu, spíš je to o té formě. Jdu na druhou sérii. Tak druhá série jde trochu jinou cestou než ta první.. víc vysvětluje a zároveň komplikuje, cestování časem už jede ve velkém a obtížně se orientuje kdo co vlastně ví, kde je (kdy je) a o co mu jde. Trochu to ztrácí na atmosféře, ale kompenzuje to větší výpravností a dějem, který zahrnuje více postav. Těším se na třetí sérii, ale to vršení komplexnosti už začíná být přilíš a stejnou dobu co zabere sledování seriálu, jeden stráví googlením co se to sakra děje. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Milujem hrátky s časom a z tohto pohľadu ma tento seriál nadchol takmer dokonale. Keby nebolo toho pomerne zložitého orientovania sa v postavách a udalostiach, hlavne zo začiatku, tak idem do plna. Atmosféra bola jedinečná - temná a príjemne mysteriózna, často živená nezodpovedanými otázkami, presne ako mám rád. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Že v Německu vzniká velké množství skvělých filmů a seriálů vím už dlouho, jsem však ráda, že se tato informace pomalu rozšiřuje do světa. Dark zavádí diváky do temných lesů okolo poněkud zvráceného městečka Winden, kde se ztrácí děti, dospělí blázní a pokřivuje se čas. S každým dílem odhalujeme o něco víc z téhle skládačky a propadáme se hlouběji v čase. Až je skoro nemožné z této smyčky pod komplexem kontroverzní jaderné elektrárny uniknout, takže doporučuji vyhradit si na seriál alespoň celý den z víkendu. I přes lehké zklamání na konci a pár náročně uchopitelných logických zkratek pro mě jeden z nejlepších seriálů posledních měsíců. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Z ďury tmavé Pán Bůh kouká, nit osudu flanďák souká. Časosmyčkou poletuje... kecá, vraždí, intrikuje. Pokud do jeskyně... vleze člověk-svině... svinská smyčka časová jeho svinskost zachová." Temné jako duše blbě zamilované bonzačky, zašmodrchané víc než šňůrečky od korzetu mé první holky, až k zmagoření časosmyčkově vypečené a drsně strašidelné. Jako když na vás po ránu v koupelně ze zrcadla místo obličeje vykoukne vaše vlastní vrásčitá prdel... Líbilo se mi to už tenkrát, při prvním shlédnutí, v roce 1953, ještě na černobílé televizi, s mojí mámou. Je ročník 1943, bylo jí deset let, ale už tehdy časosmyčky neměla ráda, prý "by ty scenáristy řezala a řezala". Dnes, při druhém shlédnutí, s mojí třetí manželkou a sám se sebou z budoucnosti, jsme si to užívali. A tak jsme si to šetřili a koukali se s přestávkami. Jen včera, dnes a zítra, v sobotu večer a v neděli ráno. Ty nejhlubší myšlenky jsem si pak zapisoval do bonzbloku, artefaktu z mých pionýrských sedmdesátých let, nedávno objeveným vně krabice na půdě sklepa. Včerejšek bude až pozítří, zítřek nastane loni, všichni jsme součástí sama sebe, vše se zkurví dávno před začátkem a veškerý všehomír byl stvořen velkým Bum! Bum! Což nebyl Velký třesk, to jen Pán Bůh nešťastně tloukl čelem do zdi u stromu v ráji, nad zítra sežraným jablkem :-)). ()

Galerie (145)

Zajímavosti (44)

  • Ke konci epizody zazní píseň „Inside“ od Chrise Avantgardea. (Doomcourier)
  • Seriál měl premiéru na Toronto International Film Festival konaný v roce 2017. (Ignus.cz)
  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama