Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 46 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (85)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

1. série: Seriál jsem stáhl na základě krátkého videa sestříhaného z prvního dílu a už od začátku mě to chytlo. Ať už doktorská tématika, tak brilantně chytré nápady hlavní postavy, která z místy obyčejné telenovely ala Ordinace v růžové zahradě (ikdyž někdy případy pacientů stály zato) dělá výborný a dobře koukatelný seriál. Postava autistického doktora Shauna Murphyho je jednoznačně nejzajímavější a nejlépe zahraná postava, kterou jsem kdy ve filmu zažil, a za to neskutečná poklona Freddiemu Highmorovi, který seriál táhne o level výš. Od propadu do nudy The Good Doctor dodává v průběhu nové postavy, zajímavé případy, flashbacky Shaunova dětství a jeho aktuální život, který je sám o sobě zajímavý. Moc si nemůžu stěžovat, protože tohle mi sedlo do vkusu a doufám, že druhá série bude ve stejném duchu, možná o něco drtivější. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se na seriál začal dívat, tiše jsem doufal, že by mohlo jít o záležitost z lékařského prostředí, která přijde s něčím novým, ale nestalo se tak. Postava Shauna Murphyho byla sama o sobě zajímavá a retrospektivy z jeho dětství mě zpočátku velice bavily, jenže tvůrci používali tyto flashbacky tak často, že mě už v průběhu třetí epizody omrzely. Příliš mě nepotěšilo ostatní obsazení, těch krásných telenovelových obličejů na mě bylo nějak moc. Jestli jsem to dobře pochopil, šlo původně o korejský seriál, zřejmě proto jsem si v nemocnici připadal jako v Chinatownu, asiatů postupně přibývalo, až jsem si nakonec musel najít San Jose na mapě, abych se ujistil, že jsem se nezbláznil:-) Myslím, že sérii nejvíc uškodil nedostatečně využitý potenciál hlavní postavy a přílišné hraní na city, nakonec šlo opět jen o nenáročnou zábavu na všední odpoledne. Dr. House měl Vicodin, Dr. Murphy je autista, zbytek se vlastně nijak zvlášť neliší. ()

Reklama

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že seriálům z lékařského prostředí vévodí House, nicméně Dobrý doktor překvapil a po 3 sériích je to koukatelné. Jediné, co bych tak vytkl, je fakt, že se během dílu často přeskakuje v ději (je večer, najednou to přeskočí do rána téhož dne, pak zase zpátky, atd.). Pokud jsou seriály z doktorského prostředí váš jed, určitě dejte Dobrému doktorovi šanci! ()

RetroGamer 

všechny recenze uživatele

Skvelý seriál o autistickom doktorovi, ktorý sa chce presadiť ako chirurg, no má problémy s komunikáciou so svojimi kolegami a pacientmi. Páčilo sa mi ako vedia autori pracovať s emóciami, už prvý diel bol veľmi dobrý a aj herecké zoskupenie doktorov je výborné. Prvé tri série boli skvelé, štvrtá ma už prestala baviť, pretože prišli noví nesympatickí kolegovia a aj Shaun sa správal menej autisticky. Ďalšie série už nedám. Odporúčam preto len prvé 3. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Nejaký super retard vyzerajúci na 13. rokov pomaly riadi celú nemocnicu. Diagnózu uhádne asi aj bez prezretia pacienta, všetci tolerujú jeho autizmus, a operujú mozgy v nehygienických podmienkach akože v špičkovej nemocnici, pričom sa pri tých operáciách väčšinou iba rozprávajú a trt sa sústredia. V prostredí nemocnice nijaká tolerancia nie je na mieste a nijakí autistickí čuráci tam nemajú čo robiť! A lepšie herecké výkony asi podávajú aj skutoční lekári, nie tieto neherecké škaredé ksichty. Takže "zábava" pre široké masy dementných vygumovancov odchovaných otrasnou televíznou zábavou s umelým smiechom v podmaze. ()

Galerie (3 693)

Zajímavosti (23)

  • V této epizodě zazní skladba „Send The Rain (To Everyone)“ od Noah Gundersen. (danielsaf2)
  • Když si přijde Lea (Paige Spara) půjčit baterie do ovladače, kde zrovna hrála dle jejích slov „Uncharted“, což je exkluzivní hra jen pro Playstation 4, tak jde vidět, že v ruce drží Dualshock právě pro Playstation 4, do kterého ale nejdou dát baterie, má svůj vlastní akumulátor a nabíjí se pomocí USB. Baterie se dávají do ovladačů na Xbox. (Papajos)
  • V této epizodě zazní skladba „To Love Somebody“ od The Revivalists. (danielsaf2)

Reklama

Reklama