Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Na to že nejsem zrovna fanynka filmů o lásce, tak tento film patří mezi mé nejoblíbenější filmy s letní a zamilovanou tématikou. Řekla bych, že Setkání v červenci mám ráda ještě víc, než Léto s kovbojem. Má skvělé herecké obsazení, Tomáš Holý, je ten správný klučina, jako ve všech svých filmech. Daniela Kolářová je skvělá a příjemná herečka a než jsem viděla tento film, nikdy mě nenapadlo, že Oldřich Kaiser, byl tak pěknej chlap. Navíc zápletka filmu, kdy se náhodně sejde o prázdninách student s nenáviděnou učitelkou, která je o 10 let starší a zamilují se do sebe, ještě k tomu ve výuce angličtiny, musel v době svého vzniku působit hodně kontroverzně. Zarazilo mě, že tehdejší doba, povolila film o výuce angličtiny, místo ruštiny. Skvělý film na odreagování. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Režie Kachyňa? Smutné zjištění. Pěkný příběh utopený ve filmařské béčkovosti, v onom jejím druhu, který je typický pro (pod)průměrné české filmy té doby. Chabý scénář, hloupé dialogy, nepřesvědčivě vystavěné konsekvence. Tvůrčí prázdnota. Pitomá muzika. K tomu přeplácanost fenoménem Tomáš Holý. Jestliže jisté populární komedie na něm stojí, tento film se jím spíše drolí (nikoli jeho vinou – stačilo by tolik neexponovat jeho copyright značku roztomilého dareby). Starý ženich a jeho matka, usilující o Davidovo odložení – trapné. Přes to všechno průběžně prosakují hezké přesvědčivé momenty, naštěstí právě některé jaderné duety Holý – Kaiser a Kolářová – Kaiser, takže linie příběhu nějak funguje. Sem tam se objeví kompozičně zajímavý záběr, náladově silná scéna. Kdybych se rozhodl pro nekritickou exegesi, vyzdvihl bych motiv nočního kruhu mládí kolem ohně, z nějž je reperent Jakub vytrhován a opět do něj (i se svou učitelkou) absorbován, až tam šťastně skončí všichni tři. Zda se jedná o hluboký jímavý křehký příběh nebo naivní pseudoromantiku, neřeším. Ke konci filmu se ukazuje, že jde o život (jakkoli musí mít skeptický divák tendenci hodnotit závěr z hlediska kolegyně učitelky). Trvalým přínosem do dějin české kinematografie je zajisté bezradnost, s níž se Kolářové plavky snaží pokrýt její pubické ochlupení. ()

Reklama

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Filmová klasika se sympaticky mladým a dosud se nepitvořícím Oldou Kaiserem, ale současně nesympatickou (a nejen rolí) Kolářovou. Tu nějak nemusím. I když objektivně musím uznat, že ztrápenou rozvedenou úču střihla brilantně. No, a Tomáš Holý, to byl jistý tah na bránu. Zvláštní, ten kluk se fakt nepřejedl. Možná i proto, že na to vlastně neměl čas. „Promiňte, nevěděl jsem, že jste tak stará. Tak strašně stará.“ No, byla, ale fakt je se pak dokázala skoro odvázat. Jen ten český sex pod dekou v koupelně mi moc neseděl. Ponechme na fantazii laskavého diváka, jak asi letní románek učitelky a studenta nakonec dopadnul. Snad nikoho nenapadne chtít to natočit po třiceti letech… ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neuváženě namíchaný koktejl veselých chvilek a pseudozakázaných emocí, které režisér jednu chvíli prezentuje jako dramatickou událost s nejzávažnějšími důsledky, aby to vzápětí spláchnul řešením uváženým a uvěřitelným jako slova Vojtěcha Filipa o pouhých 170 obětech komunistického (respektive socialistického) režimu. Rebelující trio hlavních hrdinů dá realitě na frak především pohádkovým závěrem, který vás zdaleka nezahřeje na duši jako "angličtina" Daniely Kolářové (ta vám totiž alespoň zvedne sebevědomí). ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Krásný dojemný lidský příběh z doby, kdy všude vládla CKM. O kterou pak, díky bohu, vůbec nepadla řeč. Spojení mladýho, nechceseučitanglickýho, frajera, s ostrou učitelkou a hlavně s jejím synem. Vznikající spojení jen odkapává.... v tom dešti tam... To, co se následnq stalo za rovaíńo se všech Všem... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)
  • Po celou dobu natáčení rostly hojně houby. Catering den co den připravoval pochoutky jen z hub, které herci nebo štáb nasbírali. Každý den na jiný způsob. „Byl jsem jich už tak přejedený, že jsem je pak několik let vůbec nemohl ani cítit," zavzpomínal režisér Kachyňa. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)

Reklama

Reklama