Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o sblížení dvou lidí, kteří nejdříve k sobě cítili nesympatie, ale pod vlivem malého Davida (živelný Tomáš Holý) se mění ve velkou lásku. Lovestory mezi učitelkou angličtiny Klárou (dobrá Daniela Koláře) a jejího studenta Jakuba (Oldřich Kaiser), rebela z donucení, na prázdninové jazykové škole. Ty dva protipóly si zařínají uvědomovat, že ten druhý není tím hrozným, za kterého ho považují, ale naopak tím, co by od života a od partnerství chtěli mít. Z filmu vyvěrá radost ze života a trend, aby se lidé v osobních záležitostech nenechali do ničeho tlačit svým okolím, ani falešnou morálkou, ale zvolili tu cestu, která je pro ně osobně nejpříjemnější. I dkyž ti dva byli k sobě přitahováni od samého počátku, jen zvolili špatný přístup. Další zajímavé role: společenskými konvencemi příliš upnutí Eda (Svatopluk Matyáš), Klářin skvělý přítel, jeho matka (Vlasta Fabiánová) a učitelka Vlasta (Emma Černá), která snad věděla o všem. A tak vznikla neobvyklá, ale krásná lásky, plná radosti. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To je spíše romantická komedie. A víc romantika než komedie. A jak už jsem mnohokrát zmínil - romantiku Češi neumí. Je to docela milý letní film. Daniela Kolářová, mladý Oldřich Kaiser a Tomáš Holý. Na nedělní deštivé odpoledne docela odpočinkový. Ale jinak to není zrovna snímek, ke kterému bych se rád vracel. A angličtina za socialismu na škole? ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zábavná letní komedii, kterou si v televizi nenechám ujít. Film má slušný scénář, nezvyklou estrádovitou hudbu, která ovšem s každou další reprízou začíná lézt trochu na nervy. Ale hlavní jsou skvělé herecké výkony Daniely Kolářové, Oldřicha Kaisera a Tomáše Holého. Dalším velkým plusem, který žádný jiný film nemá je to, že se zde podařilo zachytit to jedinečné kouzlo léta a měsíce července...voda, slunce, letní večery u ohně, třešně, průsery atd. :-) Škoda jen, že už se takovéto komedie netočí dnes. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Na to že nejsem zrovna fanynka filmů o lásce, tak tento film patří mezi mé nejoblíbenější filmy s letní a zamilovanou tématikou. Řekla bych, že Setkání v červenci mám ráda ještě víc, než Léto s kovbojem. Má skvělé herecké obsazení, Tomáš Holý, je ten správný klučina, jako ve všech svých filmech. Daniela Kolářová je skvělá a příjemná herečka a než jsem viděla tento film, nikdy mě nenapadlo, že Oldřich Kaiser, byl tak pěknej chlap. Navíc zápletka filmu, kdy se náhodně sejde o prázdninách student s nenáviděnou učitelkou, která je o 10 let starší a zamilují se do sebe, ještě k tomu ve výuce angličtiny, musel v době svého vzniku působit hodně kontroverzně. Zarazilo mě, že tehdejší doba, povolila film o výuce angličtiny, místo ruštiny. Skvělý film na odreagování. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kachyňa a komedie je zvláštní kombinace. Zařazení vážnějších prvků tedy nepřekvapí. Především vztah učitelky se svým žákem je celkem nadčasové téma a rezonuje i po letech. Mladý Kaiser byl neskutečný frajer, Kolářová zvládla s noblesou těžkou roli první socialistické MILF a diblík Holý rozzáří každý film bez ohledu na schopnosti všech zúčastněných. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)
  • Po celou dobu natáčení rostly hojně houby. Catering den co den připravoval pochoutky jen z hub, které herci nebo štáb nasbírali. Každý den na jiný způsob. „Byl jsem jich už tak přejedený, že jsem je pak několik let vůbec nemohl ani cítit," zavzpomínal režisér Kachyňa. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)

Reklama

Reklama