Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabších 60%. Takový milý pohodový český film, který neurazí, ani nenadchne. Na komedii jsem čekal trošku více zábavy, ale co naplat. Film ubíhal celkem rychle, nic moc se nedělo, sem tam nějaká zábavnější scéna a situace. Na jedno kouknutí OK. Ale jinak celkem o ničem. Rozhodně jsem to čekal lepší. Howgh! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kdesi som čítal, že ak by Oldřich Kaiser pôsobil v nejakej Mekke kinematografie, tak by bol svetoznámym hercom. Neviem, možno aj. Ale ak by sa film Stretnutie v júli stal nejakým, mne neznámym riadením osudu či náhody, klenotom svetovej kinematografie, tak Olda K. by sa veru svetom velebenou hviezdou nestal. Pretože s výnimkou živého a oduševneného výkonu Tomáša Holého, v úlohe nezbedného chlapca, všetci podávajú tak ochabnuté a unudené výkony, až sa tomu nechce veriť. Zrejme sa všetci na tom podivnom polohipisáckom doučovacom tábore angliny dopovali nejakou neveľmi kvalitnou trávou. Spôsobila skôr únavu a bad trip, ako očakávaný elán a životnú pohodu, sálajúcu z letných erotických dotykov mladosti a zrelosti. Alebo to všetko bolo prostým vyjadrením nechuti z normalizačných pomerov. No zase to bolo nakrútené tým príšerným normalizačným štýlom, že na nejakú rebéliu (ani utajenú, v náznakoch) to vôbec nevyzerá. Ďalším dokladom zvláštnosti filmu je napríklad oblievanie sa špinavou vodou z vedier s namočeným prádlom na pranie, ako súčasť erotickej predohry. Bŕŕŕ. To bolo odpudzujúcejšie, ako podaktoré zo scén z  "erotických" filmov Tinta Brassa. A že si učiteľka užila zo žiakom? No Bóže, to sa stalo snáď na každej škole. A v zopár prípadoch to viedlo aj celoživotnému partnerstvu. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zavádějící sonda ze života dětí komunistických pohlavárů a režimních prominentů sofistikovaně maskovaná za romantickou letní komedii. Kachyňův režijní rukopis téměř není poznat a úplně chybí jeho typická poetika. Body pouze za tabuizovaný vztah učitel/ka - student. Jeden z nejslabších filmů velkého režiséra... Smutná léta sedmdesátá... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady československých romantických komedií, která mi k srdci zrovna nepřirostla. I když je fakt, že Oldřich Kaiser a Tomáš Holý podali docela přesvědčivé a dobře zahrané výkony. Což bylo taky největší plus tohoto Setkání v červenci. No a samozřejmě nesmím opomenout ani několik vtipných situací – zvláště pak v první polovině filmu, která se mi osobně líbila nejvíc. ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Víc jak dvě hvězdy ani náhodou. Film to není špatný, je dobře natočený, dobrý scénář. ALE. Za komoušů se takovýhle věci prostě neděly. Mám na mysli "jakýsi smyšlený letní tábor", kde je každý večer hrozně veselo, tančí se u ohýnku a aby toho nebylo málo, jsou k dispozici všelijaké kostýmy. Jako pohádka dobré, realita byla v té době úplně jinde. Bohužel. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Po celou dobu natáčení rostly hojně houby. Catering den co den připravoval pochoutky jen z hub, které herci nebo štáb nasbírali. Každý den na jiný způsob. „Byl jsem jich už tak přejedený, že jsem je pak několik let vůbec nemohl ani cítit," zavzpomínal režisér Kachyňa. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)

Reklama

Reklama