Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Léto s maturantem....pôsobí napriek nepravdepodobnejšej situácii dôveryhodnejšie, ako Léto s kovbojem. Kolářová tu je o niečo sympatickejšia, čo ale neznamená, že by som bol schopný sa do nej v ľubovoľnom veku zaľúbiť. Vizuálne ten vekový rozdiel medzi ňou a Kaiserom príliš na obrazovke nevidieť, takže možno aj to je dôvod, prečo zápletka nebije do očí. Film by mohol byť postupom času dramatickejší, ale tak nejak skončí spôsobom, pri ktorom sa pýtam, čo bude ďalej a čo si mám vôbec o tom všetkom myslieť. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Krásný dojemný lidský příběh z doby, kdy všude vládla CKM. O kterou pak, díky bohu, vůbec nepadla řeč. Spojení mladýho, nechceseučitanglickýho, frajera, s ostrou učitelkou a hlavně s jejím synem. Vznikající spojení jen odkapává.... v tom dešti tam... To, co se následnq stalo za rovaíńo se všech Všem... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jen a pouze Daniela Kolářová má povoleno v českých filmech jezdit přímo na kraj pláže fiatem pětistovkou. Do toho klasik Tomáš Holý a tak trošku slabší poetický humor, který mi svojí ulítlostí a bláznivým závěrem trošku nesedl. Nicméně scéna, kde za divoženkami běží chlapy s hadrem přes pás a v rukou stovku buřtů, mi v hlavě chvíli zůstane. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nesnáším od mládí. Pořád jsem musel při jeho sledování myslet na to, že je to jako bych já zblbnul naši ruštinářku. Prostě mi to všechno v něm připadalo, a i nyní připadá hodně nepravděpodobné. Mimochodem se divím i dnes, že použili autoři angličtinu, a ne ruštinu, aby učinili zadost soudruhům ze svazu. Hodnotím to v dolní hranici. ()

dsaiko odpad!

všechny recenze uživatele

Mně se film vlastně docela líbí, kdybych byl zkouřený dal bych mu asi 3 hvězdy, akorát za střízliva je to strašná nereálná agitka o růžovém a roztančeném socialismu v zámeckých komnatách ... Výuka AJ na střední škole v roce 1978? Roční zahraniční pobyt? Všichni tančí, milují se, učitelka spí na kurzu se svým žákem ... Obsahově plytké želé... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Daniela Kolářová na roli dělala kamerové zkoušky, přesto měl její osud v rukou Tomáš Holý, její seriálový syn. Režisér Karel Kachyňa mu dal na výběr pět hereček a sám si tak mohl určit, jakou bude chtít za maminku. On sám si pak vybral Kolářovou. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)

Reklama

Reklama