Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Snímek se trošku snaží navodit atmosféru skvělé francouzské komedie Seznační prázdniny, jenže Karel Kachyňa komedie nikdy moc neuměl. Takže sledujeme kterak Kolářová s Kaiserem na sebe lijou kbelíky s vodou, hážou si vodou a občas padne dokonce i nějaká ta pusa. Tomášek bohužel v druhé polovině pomalu opouští plátno a snímek se pomalu propadá do těžkého průměru. Hudební složka jedním slovem vlezlá. 55% ()

dsaiko odpad!

všechny recenze uživatele

Mně se film vlastně docela líbí, kdybych byl zkouřený dal bych mu asi 3 hvězdy, akorát za střízliva je to strašná nereálná agitka o růžovém a roztančeném socialismu v zámeckých komnatách ... Výuka AJ na střední škole v roce 1978? Roční zahraniční pobyt? Všichni tančí, milují se, učitelka spí na kurzu se svým žákem ... Obsahově plytké želé... ()

Reklama

domirovec 

všechny recenze uživatele

Velmi milá komedie, která krásně ukazuje, jak si na sebe můžou dva lidé, upozorňuji, že naprosto jiných věkových kategorií (rozdíl asi 10 let) zvyknout.. a.. co já vím, třeba začít plánovat manželství a hromadu dětí?.. Proč ne, že jo. Kolářová a Kaiser jako hlavní dvojka filmu byl sice velice zajímavý výběr herců, ale opět.. proč ne, že jo. Milé to bylo, vtipné to bylo a Tomáš Holý byl frajer už od malička. Super. ,,Víš vůbec jak se jmenuje? - Nevím, my si říkáme vole.'' 4/5 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Při Setkání v červenci mě napadlo, že malý Tomáš Holý by v dnešní době s úspěchem dokázal strčit do kapsy všechny ty rádoby vypucované dětské "hvězdičky." Jo, ten klučík uměl:) Krásný, příjemný, nenuceně vtipný příběh tak, jak to Karel Kachyňa umí. Oldřicha Kaisera jsem nikdy moc nemusela, ale jako černovlasý mladík mě okouzlil, a s Tomášem Holým vytvořili povedenou dvojku. Skvělá Daniela Kolářová jako profesorka, která se se svým studentem sblíží. A já jim pak jen přála, aby všichni tři zůstali spolu:) "Natrhali jsme je s jedním klukem." - "S Jakubem?" - "Já nevím, jak se jmenuje, my si říkáme vole.":) ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Víc jak dvě hvězdy ani náhodou. Film to není špatný, je dobře natočený, dobrý scénář. ALE. Za komoušů se takovýhle věci prostě neděly. Mám na mysli "jakýsi smyšlený letní tábor", kde je každý večer hrozně veselo, tančí se u ohýnku a aby toho nebylo málo, jsou k dispozici všelijaké kostýmy. Jako pohádka dobré, realita byla v té době úplně jinde. Bohužel. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)
  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)

Reklama

Reklama